29 Mart 2013 Cuma

TBMM Başkanı Çiçek: Yozgat ancak eğitimle kalkınır

TBMM Başkanı Cemil Çiçek
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bir şehrin kalkınmasında üniversitenin önemli bir payı olduğunu ancak üniversitenin başarısının, mezun ettiği öğrenci sayısıyla değil, yetiştirdiği insanların özel sektördeki istihdam oranıyla ölçülmesi gerektiğini söyledi.

Yozgat’ı eğitim şehri yapacağız

Çiçek, “Özellikle hemşehrilerim çin söylüyorum; Yozgat’ın kalkınması ve gelişmesi için de öyle uzun uzun edebiyata gerek yok. Eğitim önceliklidir. Onun için iki de bir eğitim, iki de bir üniversite diyoruz” dedi. Bin 200 kapasiteli bir yurdun ihalesinin yapıldığını ve Mayıs ayında tesliminin yapılacağını hatırlatan Çiçek, Yozgat’ı ilçeleri ile birlikte bir eğitim merkezi, eğitim şehri hâline getirmek istediklerini söyledi. Çiçek, “Geçmişte de böyledir. Birçok yerde lise yokken, Yozgat’ta vardı. O geleneği sürdürmemiz lâzım” diye konuştu.

İkinci okul ve istihdam için Hisarcıklıoğludan söz aldı

TBMM Başkanı Çiçek, Sağlık Yüksekokulu’ndan mezun olan gençlerin TOBB Üniversitesi Hastanesi’nde istihdam edileceklerine dair TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’dan söz aldığını da dile getirdi. Çiçek, Şahin Tepesi’nde Testi Kebabı ikramı öncesinde, testi kırma ritüelini gerçekleştiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’dan, Yozgat’a ikinci bir okul yaptıracağına dair söz aldı

Bozok Üniversitesi’nin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılan Sağlık Yüksekokulu’nun yeni binası, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı, Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Çiçek, Bozdağ ve Hisarcıklıoğlu, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni”ne de katıldılar.

Avrupa Şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat’ta davul zurna ile karşılandı

Avrupa Şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp
Gürcistan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stil 120 kiloda altın madalya kazanan millî sporcumuz Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat’ta davul zurnayla karşılandı.

Yozgat Belediyesi tarafından belediye önünde davul zurna ve halaylar eşliğinde “Milli gururumuz” yazılı pankartlarla karşılanan Rıza Kayaalp’e vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Başkan Başer, Kayaalp’e “beşi bir yerde” altın hediye etti.

Dünya şampiyonu Kayaalp, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, eski antrenörü Mustafa Doğan, Kayaalp’in ailesi ile ve vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı.

Grup Bozoklar’ın solisti Levent Kaya:
Yozgatlıların fahrî hemşehrisi olabiliriz

Levent Kaya - Grup Bozoklar
Oğuz boylarından Bozok’a ve bozkırlara olan sevgileri dolayısıyla kendilerine “Grup Bozoklar” adını veren rock grubunun solisti Levent Kaya, Bozok diyarını çok sevdiğini belirterek, “Eğer kabul ederlerse, Yozgatlıların fahrî hemşehrisi olabiliriz. Yozgat’ta konser vermekten ayrı bir mutluluk duyarız” dedi.

Grubun solisti Levent Kaya ile, İstanbul’da verdikleri konser öncesinde görüştük.

28 Mart 2013 Perşembe

Boğazlıyan’da bir kadın
evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde evinde silahla vurulmuş olarak bulunan G.A. isimli kadının yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Bir süre önce Kayseri’den Boğazlıyan’a gelerek Bağlarbaşı Mahallesi’nde ikamet eden G.A. isimli 21 yaşındaki kadın, evinde göğüs kafesinden silahla vurulmuş halde bulundu. 112 acil servis ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Yozgat Devlet Hastanesi’ne sevk edilen kadının yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan iki şüpheli, savcılık tarafından yapılan soruşturmanın ardından serbest bırakıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Geçen yıl Yozgat’ta 685 çift boşandı

Rakamlar ürkütücü
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırmaya göre 2012 yılında Yozgat, Kayseri, Sivas, Kırşehir, Aksaray, Kırıkkale, Nevşehir ve Niğde illerinde toplam 6 bin 440 çift boşandı.

Boşanma oranı yükseliyor

TÜİK’in verilerine göre, 2008 yılında Orta Anadolu’da 5 bin 653, 2009 yılında 6 bin 342, 2010 yılında 6 bin 506, 2011 yılında 6 bin 117, 2012 yılında ise 6 bin 440 çift boşandı.

Yayınlanan verilerde 2012 yılında en çok boşanma 2 bin 307 ile Kayseri’de olurken, Aksaray’da 765, Yozgat’ta 685, Sivas’ta 626, Nevşehir’de 572, Kırıkkale’de 514, Kırşehir’de 486, Niğde’de 485 çift boşandı.

Sağlık Yüksekokulu Bozdağ ve Hisarcıklıoğlu’nun da katılacağı törenle 29 Mart’ta hizmete açılacak

Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu
Yeni binasında hizmet verecek olan Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, 29 Mart Cuma günü saat 14.30’da TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılacağı törenle hizmete açılacak.

Müdürlüğünü Doç. Dr. Sevinç Polat’ın yapacağı yüksekokul’da “Hemşirelik”, “Çocuk Gelişimi”, “Sosyal Hizmet”, “Sağlık Yönetimi”, “Acil Yardım ve Afet Yönetimi” bölümlerinde eğitim verilecek.

1997-1998 öğretim yılında Erciyes Üniversitesi Yozgat Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü’nün açılmasıyla faaliyete geçen yüksekokul, 17 Mart 2006 tarihinde kurulan Bozok Üniversitesi’ne bağlanmıştı.

(Yozgat Muhabir)

Kaya: En iyi milliyetçi ülkesine hizmet edense,
bu ülkede en milliyetçi parti AK Parti’dir

AK Parti İlçe Divan Toplantısı
AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Hamza Kaya, “En iyi milliyetçi ülkesini seven ve ülkesine hizmet edense, bu ülkede en iyi milliyetçi parti, yaptığı hizmetlerle AK Parti’dir. Biz Türkiye’nin her karış toprağına hizmet ettik” dedi.

Boğazlıyan’da 6-0 yapacağız

2014 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere de değinen Hamza Kaya, Boğazlıyan Belediyesi’ne AK Parti mührünü vuracaklarını iddia etti. Kaya, “Boğazlıyan’da belde belediyelerini kazanıp 6-0 yapmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi. Kaya, Oğulcuk Barajı’nın ihalesinin yapıldığını ve yakında temelinin atılacağını söyledi.

27 Mart 2013 Çarşamba

Stand-Up Sanatçısı Recep Demirkaynak,
gösteri öncesi Yozgat Muhabir’e konuştu

Recep Demirkaynak, ikinci kez Yozgat'ta
Stand-Up Sanatçısı Recep Demirkaynak, 28 Mart Perşembe günü saat 15.00’te Bozok Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde stand-up gösterisi sunacak.

Yozgat’ta sunacağı gösterinin ana temasının “Kim olduğunuzu biliyor musunuz?” olduğunu belirten Demirkaynak, “Benim bütün programlarımın ana teması, ana çerçevesi şu: Biz, sahip olduğumuz değerlerimizle, tarihimizle, kültürümüzle, sanatımızla, insanlığımızla aslında o kadar büyük bir milletiz ki, eğer kendimizi gerçekten tanıyabilmiş olsaydık, kendimizle öylesine gurur duyardık ki, asla başkalarına benzemeye çalışmazdık” dedi.

Bozok Üniversitesi Altın Nesil Kulübü’nün davetlisi olarak Yozgat’a gelen Demirkaynak, gösteri öncesi Yozgat Muhabir’in sorularını cevapladı.

Prof. Türköne: MHP’nin rolü, çözüm sürecine
tepki gösterenlerin gazını alıp dengeyi sağlamak

Prof. Dr. Mümtazer Türköne - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
Zaman gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtazer Türköne, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ‘çözüm süreci’ konusunda kullandığı şiddet içerikli sözleri, sürece tepkili kitleleri sokaktan uzak tutmak amacıyla söylediğini ileri sürdü.

Prof. Türköne, “MHP’nin rolü” başlıklı yazısında, “MHP’nin oynadığı ikinci olumlu rol ise çoğu kimseye inanılmaz gelecek” diyerek şunları kaydetti:

“Siyasette, söylenenler kadar söylenmeyenler de önemlidir. Bahçeli’nin retoriği güçlü mesajları arasında çok önemli bir unsur yer almıyor. MHP lideri, PKK’ya karşı bilinen askerî yöntemlerle mücadeleyi savunmuyor; hatta silah bıraktırmak için müzakereye de karşı çıkmıyor. Türkiye’nin birliğinden taviz verildiğini öne sürüyor ve ayrıca PKK’nın müzakerelerle sağladığı meşruiyeti eleştiriyor. Meşruiyet tartışması verimli bir alan. MHP, duygusal dozu ağır muhalefeti ile PKK’nın yerleştiği meşruiyet alanını daraltıyor ve dengeliyor.”

Prof. Dr. Mümtazer Türköne’nin yazısı şöyle:

TFF U17 Grup Eleme Müsabakaları Yozgat’ta

Hakan Bektaş
Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan Bektaş’ın Futbol İl Temsilcisi Şeref İbiş ile birlikte bulunduğu girişimler sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), U17 Türkiye Futbol Şampiyonası Grup Eleme Müsabakaları’nın yapılacağı iller arasına Yozgat’ı da aldı.

Federasyon Başkanı Hakan Bektaş, müsabakaların yıllar sonra Yozgat’a verilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Bektaş, 29-31 Mart tarihleri arasında Yozgat’ta yapılacak olan grup eleme müsabakalarına Kırşehir, Kırıkkale, Niğde ve Kayseri il şampiyonu takımların katılacağını bildirdi.

26 Mart 2013 Salı

Yozgat umursamadı ama
Tokat Kent Konseyi bölge turizmine el attı

Kentlerin Kültür Buluşması toplantısı Tokat'ta yapıldı
Tokat Kent Konseyi, geliştirdiği “Kentlerin Kültür Buluşması” projesiyle, Temmuz ayında Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda, Tokat, Amasya, Çorum, Sivas ve Yozgat’ın kültürel ve folklorik unsurlarının sergileneceği bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor.

Tokat Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen hazırlık toplantısına diğer illerin ilgili birim müdürlerinin yanı sıra Yozgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdiresi Yıldız Ersin, Yozgat Kent Konseyi Genel Sekreteri Birsen Şöhret ve  Yozgat Kent Konseyi Meclisi Üyesi Nurettin Koç da katıldı.

Temmuz ayında Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilmesi planlanan “Kentlerin Kültür Buluşması” etkinliği için 22 Mayıs’ta yeni bir toplantı düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Hani sorumlular tespit edilip
gerekli işlemler uygulanacaktı?..

Kanalizasyon bacası yine taştı
Daha önce kanalizasyon bacası tıkanıp kalorifer yakıtının atığı dışarı taşınca, Yozgat Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ali Şahin, “Sorumlular tespit edilerek gerekli işlemler uygulanacaktır” demişti.

Ancak aynı kanalizasyon bacası tekrar taşınca, tıkanıklığın kalıcı olarak giderilmediği, yasak olduğu halde kalorifer yakıtı atığını kanalizasyona boşaltan resmî kurum hakkında da bir işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

Boğazlıyan Kaymakamlığı’ndan STK’lara:
Para var, siz yeter ki proje üretin!..

Boğazlıyan Kaymakamlığı, STK'lara yol gösterdi
Boğazlıyan Kaymakamlığı, “İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması Hakkında Yönerge” kapsamında derneklere, hazırladıkları projeleri gerçekleştirmeleri için malî yardım yapıldığını hatırlattı.

Boğazlıyan Kaymakamlığı, twitter sayfasında İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın web sayfasına link vererek, ilgili yönergenin 5. maddesi kapsamında desteklenecek proje konularını dikkate sundu.

2013 yılı için desteklenecek proje konuları şöyle sıralanıyor:

25 Mart 2013 Pazartesi

Çelikkaya: Çiğdem Şenliği’nde sadece AK Parti’yi değil, bütün siyasî partileri görmeliydik

Seyfi Çelikkaya
“İleri” gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Seyfi Çelikkaya, geçen Cumartesi günü Yimpaş AVM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Çiğdem Şenliği’nde sadece AK Parti temsilcilerinin bulunmasına tepki gösterdi.

Çelikkaya, “Sokak mı, salon mu?” başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

“Davet edildiler mi?... Orasını bilmiyorum ama bildiğim, salonda yapılan anonsta sadece AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ün olduğudur. Gözlerim diğer siyasî partilerin, özellikle de CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan’ı, MHP Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya ile Kadın Kolları’nın temsilcilerini, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini aradı, ama nafile... Gönül isterdi ki Çiğdem Şenliği etkinliğinde AK Partililer dışında da diğer renkler de bulunsun. Davet edilmiş de gelmemişlerse onlar ayıp etmişler, yoksa davet etmeyenler.”

Çiğdem Şenliği’nin, daha önce Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacağının duyurulduğunu ancak kar yağışı sebebiyle Yimpaş AVM Konferans Salonu’nda gerçekleştirildiğini de hatırlatan Çelikkaya, meteorolojik verilere bakılarak etkinliği daha uygun bir tarihte halkın katılımıyla gerçekleştirmek mümkün olduğu halde bunun dikkate alınmayışını eleştirdi.

(Yozgat Muhabir)

Nuh Şahin, çiğdem çiçeğine şiir yazdı

Nuh Şahin ve çiğdem çiçeği
Anadolu genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve “Çiğdem Gezmesi” geleneği ile Yozgat folklorunda özel bir yere sahip olan çiğdem çiçeği, geçmişte olduğu gibi günümüzde de şiirlere konu olmaya devam ediyor.

Ünlü halk ozanı Âşık Veysel’in “Çiğdem der ki ben âlâyım, benden âlâ çiçek var mı?” mısrasıyla özel bir değer atfettiği çiğdem çiçeğine, “Merhaba Yozgat” gazetesi Yazarı, Şair Nuh Şahin de şiir yazdı. Şahin’in şiiri şöyle:

Yozgat’ın tekvandodaki gururu Makbule,
Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor

Türkiye Şampiyonu Makbule, Avrupa Şampiyonası için kampa girdi
16 yaşındaki Türkiye Şampiyonu ve Avrupa ikincisi Yozgatlı Millî Tekvandocumuz Makbule Nur Korucu, 18-21 Nisan tarihleri arasında Moldova’da düzenlenecek olan “Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü adına korta çıkan Bayraklı Lisesi 2. Sınıf öğrencisi Makbule, Ankara’da Millî Takım kampında şampiyonaya hazırlanıyor.

Kızının en büyük destekçisi Basri Korucu, Yozgat Muhabir’e yaptığı açıklamada, daha önce Türkiye Şampiyonu olmuş ve Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmış Yozgatlı bir millî sporcunun babası olmaktan onur duyduğunu ifade etti. Korucu, “Kızımın Moldova’da Türkiye’yi temsil edecek olması benim için onur verici. Avrupa Şampiyonası’nda İstiklâl Marşımızı okutup ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırması hepimizin ortak arzusu. Yozgatlı hemşehrilerimiz başta olmak üzere, millî sporcumuzun başarısı için milletimizden destek ve dua bekliyoruz. Kızım millî sporcu; dolayısıyla onun başarısı Türkiye’nin, Türk sporunun başarısı olacak” diye konuştu.

3. yaşını kutlayan YDDF,
kutlama programında Yozgat Platformu’na üye oldu

YDDF, 3. yaş gününü özel bir geceyle kutladı
Merkezi Ankara’da bulunan Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu, 3. yaşını düzenlediği özel bir geceyle kutladı.

Gecede YDDF, merkezi İstanbul’da bulunan Yozgat Platformu’na üye oldu. Böylelikle Yozgat Platformu’na üye olan federasyon sayısı 5’e yükseldi. Üyelik belgesini, düzenlenen törende Platform Başkanı Kâzım Ekinci takdim etti. Yozgat Platformu Genel Sekreteri Mümin Günler de YDDF Genel Başkan Mesut İbiş’e platformun rozetini taktı.

Vedat Dalokay Kokteyl ve Nikâh Salonu’nda gerçekleştirilen geceye, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP parti meclisi üyesi ve TRT sanatçısı Faruk Demir, Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Tuncay Sönmez, Yozgat Platformu Başkanı Kazım Ekinci, Yozgat Platformu Genel Sekreteri Mümin Günler, eski Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, Federasyona üye dernekler ve Yozgatlı davetliler katıldı.

Cihan Haber Ajansı Yozgat Temsilcisi Ferhat Özer’in kardeşi Hakan Özer dünya evine girdi

Milletvekili Başer, Özer çiftinin mutluluğunu paylaştı
Cihan Haber Ajansı Yozgat Temsilcisi Ferhat Özer’in kardeşi Hakan Özer, Pazar günü Yerköy’de yapılan düğünle dünya evine girdi.

Yerköy Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen düğün merasimine, Özer çiftinin aileleri ve yakınlarının yanı sıra; AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, (aynı adı taşıyan) Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Yerköy ilçesinin sınır komşusu Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesi Belediye Başkanı İsmail Deniz ile Yozgat Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (YOGSİAD) Başkanı Ayhan Çelik katıldı.

24 Mart 2013 Pazar

Necla Çapanoğlu, dualarla toprağa verildi

Necla Çapanoğlu'nun cenaze namazı, İstanbul'da Ömer Duruk Camisi'nde kılındı
23 Mart Cumartesi günü İstanbul Ataköy’deki evinde vefat eden Necla Çapanoğlu’nun cenazesi, Bakırköy ilçesi Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Eski Yozgat eşrafından Ceritzade Şükrü Efendinin kızı, Çapanoğlu Muhlis Bey’in gelini, Muammer Çapanoğlu’nun eşi ve “Yozgat” gazetesinin yazarlarından Abdulkadir Çapanoğlu’nun annesi Necla Çapanoğlu’nun cenazesi, Çobançeşme’deki aile kabristanında toprağa verildi.

23 Mart 2013 Cumartesi

MHP, Türkeş’in ‘kalemiz’, Bahçeli’nin ‘kaynağımız’ dediği Yozgat’ta miting düzenlemiyor

Bahçeli Bursa mitinginde konuştu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Millî Değerleri Koru ve Yaşat” başlığı altında 9 ilde yapılması planlanan ve ilki Bursa’da gerçekleştirilen “Kuruluş Mitingi”nde, AK Parti Hükümeti’ne yönelik sert eleştirilerde bulundu.

“Etnik bölünmeyi amaçlayan kanlı terörün meşrulaştığını ve muhatap kabul edildiğini” ileri süren Bahçeli, “Türkiye AKP felaketi altındadır. Türk milleti AKP nifakıyla karşı karşıyadır. Türk vatanı AKP belasıyla sarsılmaktadır. ‘Tek millet, tek devlet, tek dil, tek bayrak ve tek vatan’ AKP’nin bölücü politikaları ve uygulamaları sonucunda yıpratılmış ve yarılmıştır” diye konuştu.

Yozgat’ın gururu millî sporcumuz
Rıza Kayaalp, 3. kez Avrupa şampiyonu oldu

Rıza Kayaalp 120 kilo Grokoromende altın madalyanın sahibi oldu
Yozgatlı Millî Sporcumuz Rıza Kayaalp, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 120 kiloda altın madalya kazanarak 3. Kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Tiflis’teki Tbilisi Sport Palace’da devam eden şampiyonada, Rıza Kayaalp, ilk turda Azerî rakibi Radomir Petkovich’i 2-0 ve çeyrek finalde Belarus’tan Loseb Chugoshvili’yi yine 2-0 yenerek yarı finale çıktı. Kayaalp, yarı finalde ise Gürcistan’dan Guram Pherselidze’yi tuşla yenerek finale yükseldi.

Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp, finalde karşı karşıya geldiği Ukraynalı güreşçi Yevhenii Orlov’u 2-0 mağlûb ederek üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu.

 Rıza Kayaalp, 2010 ve 2012 yıllarında da Avrupa şampiyonu olmuştu.

Çapanoğulları bir büyüğünü daha kaybetti

Yozgat’ın en köklü ailesi Çapanoğulları bir büyüğünü daha kaybetti. Eski Yozgat eşrafından Ceritzade Şükrü Efendinin kızı, Çapanoğlu Muhlis Bey’in gelini, Muammer Çapanoğlu’nun eşi ve “Yozgat” gazetesinin yazarlarından Abdulkadir Çapanoğlu’nun annesi Necla Çapanoğlu, İstanbul Ataköy’deki evinde 86 yaşında vefat etti.

Necla Çapanoğlu’nun cenazesinin 24 Mart Pazar günü Ataköy 5. Kısım Camisinde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Çobançeşme’deki aile kabristanına defnedileceği bildirildi.

(Kaynak: yozgatgazetesi.com)

Yozgat’ın gururu Rıza Kayaalp,
rakibini tuşla yenerek finale yükseldi

Yozgatlı Millî Güreşçimiz Rıza Kayaalp
Yozgat’ın gururu, millî güreşçimiz Rıza Kayaalp, Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stil 120 kiloda finale yükseldi.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’teki Tbilisi Sport Palace’da devam eden şampiyonada, grekoromen stil 120 kiloda mindere çıkan Kayaalp, Gürcistan sporcusu Guram Pherselidze ile karşılaştı. Kayaalp, rakibini tuşla yenerek adını finale yazdırdı.

Uçar: Kültürel mirasımızı yaşattığımız müddetçe birliğimiz ve beraberliğimiz de yaşayacaktır

Çiğdem Şenliği zengin folklorik unsurları ile kutlandı
3. Çiğdem Şenliği’nde konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, “Çiğdem Şenliği, Yozgat’ta nesilden nesle gelen bir geleneğin adıdır. Kültürel bir mirastır. Bu miras yaşadığı sürece birlik ve beraberliğimiz, sevgimiz, dostluğumuz daima devam edecektir” dedi.

Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Bozok Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen ve geleneksel hâle getirilen “Çiğdem Şenliği”nin üçüncüsü gerçekleştirildi.

22 Mart 2013 Cuma

Yozgatlı Zabıt Kâtibi Mustafa Şefik Efendi’nin Çanakkale Savaşı günlükleri ilgi bekliyor

Mustafa Şefik Efendi'nin günlükleri tarihe ışık tutuyor
Yozgat Bidayet Mahkemesi Zabıt Kâtiplerinden Yozgatlı Mustafa Şefik Efendi’nin Çanakkale muharebeleri sırasında bizzat cephede tuttuğu ve bu alana dair önemli belgeler arasına giren günlükler, tarihe ışık tutuyor.

Yazıldığı tarihten neredeyse bir asır sonra gün yüzüne çıkan günlükler, 2012 yılında düzenlenen 3. Gelibolu Sempozyumu’nda tebliğ olarak sunulmuş, 18 Mart 2013 tarihinde de “TRT Haber” kanalında yayınlanan “Gündem” programında ilk kez televizyon seyircilerine aktarılmıştı.

Belgeleri, Mustafa Şefik Efendi’nin hâlen hayatta olan oğlu Mustafa Şefik Ünlü’den alan Araştırmacı Yazar Cahit Önder, onun cephede gördüklerini ve yaşadıklarını adeta bir kamera gibi objektif bir şekilde ayrıntılı olarak yazıya geçirdiğini, muhteşem bir zekâya, çok güçlü bir hafızaya ve kuvvetli bir imana sahip kahraman bir asker olduğunu ifade ediyor.

Günlükleri inceleyen Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Erat da, Mustafa Şefik Efendi’nin günlüklerinin çok canlı bir tasvir sunduğunu belirterek, günlüklerin bir Çanakkale filminin senaryosunda değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor.

Yozgatlı Zabıt Kâtibi Mustafa Şefik Efendi’nin tarihî değeri olan günlükleri, öncelikle Yozgatlıların ilgisini bekliyor…

Başbakan Erdoğan, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinliklerinin açılışına katılacak

Gösterinin hafızalardan silinmeyecek nitelikte olacağı iddia ediliyor
Diyarbakır’da BDP tarafından gerçekleştirilen ve terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın mesajının okunduğu Nevruz kutlamalarında Türk Bayrağı’nın yer almamasına tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinliklerinin açılışına katılacak.

Eskişehir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, teknolojinin en ileri imkânlarının kullanılacağı ve 500’den fazla dansçının son derece özel koreografilerle gösteri yapacağı törenin, yıllar boyu hafızalardan silinmeyecek nitelikte olacağı iddia edildi.

Demirtaş: Muhalefet AK Parti ile baş edemediği için 
Kürtler’in savaşmasını istiyor

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında Türk Bayrağı’na yer verilmemesine dair eleştirileri değerlendirirken, “Kürt halkı Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağından rahatsız değildir” dedi. Muhalefetin, AK Parti ile baş edemediği için Kürtler’in savaşmasını istediğini ileri süren Demirtaş, ilgili yasanın çıkması halinde, Türkiye’deki PKK mensuplarının yurt dışına çekilmelerinin Ağustos ayında bitebileceğini kaydetti.

Çekimleri tamamlanan “Yozgat Blues”,
İstanbul Film Festivali’nde görücüye çıkacak

Yozgat Blues'un afişi
Yozgatlı gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un kardeşi Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un ikinci filmi Yozgat Blues, 11 Nisan’da İstanbul Film Festivali’nde görücüye çıkıyor. Afişi de hazırlanan film, saat 19:00’da Atlas Sineması’nda gösterilecek.

Hokusfokus Film’den verilen bilgiye göre, başrollerini Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer ve Nadir Sarıbacak’ın paylaştığı Yozgat Blues’un hikâyesi şöyle:

1970’li yıllarda Yozgat Millî Eğitim Müdürü,
makam aracı olarak bu motosikleti kullanıyormuş

Sergilenen eserlerden halkın haberi yok
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, 1895 Yılında Sultan 2. Abdülhamid döneminde yaptırılmış olan, çok sayıda ünlü ismin eğitim gördüğü tarihî Yozgat Lisesi’ni içinde bulunduğu içler acısı durumdan kurtarmak için harekete geçti.

Okulda inceleme yapan Vali Yazıcı, okulun bahçe duvarında ve bina içinde sonradan yapılan tadilatların yanı sıra, çevre tanziminin bir ‘garabet’ olduğunu, ısınma sisteminin bile kendi kendine çalıştığını, binanın dış boyasına ise örneğine pek az rastlanacak şekilde hiç olmaması gereken müdahalelerin yapıldığını dile getirdi. Yazıcı, tarihî Yozgat Lisesi’ni aslına en uygun hâle getirmek için çalışma yapacaklarını söyledi.

21 Mart 2013 Perşembe

Yozgat’tan Nevruz mesajları

Nevruz münasebetiyle birlik beraberlik mesajları verdiler
Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar ve MHP Yozgat Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu, Yüzyıllardır ‘Bahar Bayramı’ olarak kutlanan Nevruz münasebetiyle birer mesaj yayınlayarak Nevruz’u kutladılar.

Rektör Uçar, Nevruz’da konuştu: Kardeşliğe
her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var

Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı’nın bu topraklarda yüzyıllardır barış içinde yaşayan Türk ve Kürt halklarının uzun yıllar süregelen geleneksel bayramlarından biri olduğunu belirterek, “Türk’ü, Kürd’ü, Çerkez’i ve Laz’ı ile bu topraklarda yaşayan insanlar olarak her zamankinden daha fazla barış ve kardeşliğe ihtiyacımız var” dedi.

Türkiye ve Türk Dünyası ile Ortadoğu ve Balkanları da içine alan toplam 350 milyon nüfuslu geniş bir coğrafyada yüzyıllardır ‘Bahar Bayramı’ olarak kutlanan Nevruz, Yozgat’ta da özel bir programla kutlandı.

20 Mart 2013 Çarşamba

“Yozgat var, Yozgatlı yok…”

Yozgat'ı anlamak için...
Yozgat’ın gelişip kalkınmasının önündeki en büyük engellerden birisinin, Yozgatlıların kendilerini bir bütün olarak ‘Yozgatlı’ hissetmeyişleri; doğdukları köye, beldeye ya da ilçeye karşı duydukları aidiyet duygusunun daha baskın çıkması, yerel basında da zaman zaman bir eleştiri konusu olarak dile getirilir.

Bu konudaki en esaslı ve dokunaklı tespiti ise Yozgatlı ünlü yazar merhum Abbas Sayar, yıllar önce 4 kelimeyle özetlemişti:

“Yozgat var, Yozgatlı yok…”

Abbas Sayar’ın bu başlık altında 1988-1989 yıllarında Ayvalık’ta kaleme aldığı ve o dönemde Osman Hakan Kiracı tarafından “Yozgat” gazetesinde tefrika edilen yazı dizisinde, Yozgatlılardaki bu ‘parçalanmışlık’ şöyle dile getiriliyor:

“Bilmem hangi şehir uğradı bu garib talihsizliğe? Bir şehir ki kendi var, sanı var, adamı yok… İşte Yozgat bu garib talihsizliğin içinde. Yozgat var, Yozgatlı yok… Erzurumluyem, Kayseriliyem, Vanliyem, Şanliyem… Ama, ‘Yozgatlıyım’ diyen yok. Dışarda belki, Yozgat’ın içinden ‘Yozgatlıyım’ diyen yok... Oturmuş şehrin göbeğine… Nerelisin? ‘Topaçlıyım, Topçuluyum, Divanlılıyım, Recepliliyim, Musabeyliliyim, Nefesliyim.’ Çok iyi… Koloniler şehri. En iyisi biz de federal şehir kuralım. Olsun bitsin bu iş. ‘Yozgat Federasyonu’…”

Abbas Sayar’ın “Yozgat” gazetesinde tefrika edilen “Yozgat var Yozgatlı yok” başlıklı yazı dizisi, Osman Hakan Kiracı’nın girişimi ile 2007 yılında Ötüken Yayınevi tarafından kitap hâline getirilerek yayınlanmıştı.

(Yozgat Muhabir)

Bu yıl çiftçilere 42 bin adet meyve,
40 bin adet de bağ fidanı dağıtıldı

Meyveciliği geliştirme çalışmaları
devam ediyor
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Özel İdaresi’nin maddî destek sağladığı “Meyveciliği ve Bağcılığı Geliştirme Projesi” kapsamında bu yıl çiftçilere 42 bin adet meyve, 40 bin adet de bağ fidanı dağıtıyor. Yozgat Merkez ilçede dağıtımın tamamlandığı, ilçelerdeki dağıtımın ise bu hafta tamamlanacağı kaydedildi.

Sorgun HEM, Köylerdeki dokuma ustası ninelerin bilgilerini derleyip yeni kilimler üretiyor

Sorgun Halk Eğitim Merkezi Kilim Dokuma Kursu
Bilimsel çalışmalarda, tarihin ilk çağlarından beri dokumacılık yapıldığı belirtilen Yozgat’ta, bu geleneksel el sanatı, sorumluluk sahibi kamu çalışanları ve halkın ilgisiyle yeniden canlandırılarak gelecek nesillere taşınıyor.

Yozgat’ın Sorgun ilçesi Halk Eğitim Müdürlüğü’nün (HEM), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Yozgat İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak açtığı kilim dokuma kursu, zahmetli bir alan çalışması yapılarak elde edilip kayıt altına alınan bilgilerle hizmet veriyor.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, “Kursta özellikle köylerdeki ninelerden farklı modeller, kök boyası ve halı tezgâhları konusunda bilgi aldık. Aldığımız bilgiler doğrultusunda yeni modeller, farklı tasarımlar ortaya çıktı” diyor. Köylerdeki dokuma ustası ninelerden, modeller ve renklerin belirlenmesi dışında da yardım aldıklarını ifade eden Erol, bu konuda ilginç bir örnek vererek şunları söylüyor: “Kilim tezgâhımızın biri bozulmuştu. Köyümüzün birinden bir nineyi getirerek kısa sürede sorunu giderdik. Ayrıca ne zaman ihtiyaç duysak hemen gelirler ve hiç bir ücret de talep etmezler.”

Bozok Üniversitesi’nden Nevruzu kutlama programı

Rektör Uçar, geçen yılki kutlamalarda nevruz ateşinden atlarken...
Bozok Üniversitesi, ‘baharın başlangıcı’ olarak kabul edilen ve Farsça “Yeni gün” anlamına gelen “Nevruz” adıyla yüzyıllardır Türk dünyasında ve Anadolu’da geleneksel olarak her yıl kutlanan ‘bahar bayramı’ için özel bir program hazırladı.

21 Mart Perşembe günü saat 11.00’de Merkezî Yemekhane’nin önünde başlayacak olan Nevruz kutlamaları, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar’ın açış konuşması ile başlayacak. Protokol konuşmalarının ardından geleneksel demir dövme, nevruz ateşinden atlama ve yumurta tokuşturma ritüelleri gerçekleştirilecek. Ertuğrul Atasoy’un müzik dinletisinin ardından kutlamalar etli pilav ikramı ile sona erecek.

Hava ambulansı ile Yozgat’tan
Kayseri’ye nakledilen hasta, sağlığına kavuştu

Hayriye Bulut
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde kalp krizi geçiren Hayriye Bulut, hava ambulansı ile Kayseri’deki özel bir hastaneye nakledildi.

Hastanede Hayriye Bulut’a ilk müdahaleyi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Altan Koç yaptı.

Hayatî fonksiyonları normal hâle gelen Hayriye Bulut, Yozgat’a döndü.

19 Mart 2013 Salı

Geleneksel “Çiğdem Şenliği” 23 Mart’ta

3. Çiğdem Şenliği'ne bütün Yozgatlılar davetli
Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Bozok Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen ve geleneksel hâle getirilen “Çiğdem Şenliği”nin üçüncüsü 23 Mart Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

1918-1919 yıllarında H1N1 virüsünden dolayı
Yozgat’ta yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş

Salgın yüzlerce ölüme sebep olmuş
Çok değil daha 2009 yılında bütün medya kuruluşlarında gerekli tedbirlerin alınması için kamuoyuna uyarılarda bulunulmasına sebep olan H1N1 virüsü, 1918-1919 yıllarında bütün dünyada tarihin en büyük salgınına sebep olurken,Yozgat’ta da yüzlerce ölümle kendini göstermiş.

Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Berna Arda ile Doç Dr. Ahmet Acıduman’ın, İstanbul Tabip Odası’nın yayın organı olan Klinik Gelişim dergisinde yayınlanan “Türk’ün H1N1’le İlk İmtihanı: 1918-19 İnfluenza Pandemisinin Ülkemizdeki Görünümü” başlıklı makalede, bu salgının Yozgat’taki korkunç sonuçlarına dair bilgiler de yer alıyor.

Makalede verilen bilgiye göre, 1918-1919 yıllarında dünya genelinde 40-50 milyon insanın ölümüne sebep olan salgın, Yozgat’ı da vurmuş. Makalede, “İspanyol hastalığı”nın en şiddetli olduğu zaman, en çok tutulum ve ölümün Sorgun ve Kehte nahiyelerinde olduğu, hastalığa yakalananların 1160’ının öldüğü kaydediliyor.

Yozgatlı öğretmen, Silopi’de görev yaptığı okula
4 bin kitaplık büyük bir kütüphane kazandırdı

Kampanya devam ediyor
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2 yıldır görev yapan Yozgatlı öğretmen Aydın Vural, önce sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatarak görev yaptığı okula 4 bin kitap kazandırdı; daha sonra bir marangoz gibi çalışarak okulun kütüphanesini büyüttü.

Silopi Üsteğmen Ahmet Konuksever İlk ve Ortaöğretim Okulu’nda Müdür Yardımcılığı görevini de yürüten Vural, başlattığı kitap kampanyası hakkında bilgi verdi.

Yozgat’tan Silopi’ye ilk geldiğinde tespit ettiği en önemli eksikliğin, çocukların kitap okuma imkânlarının bulunmayışı olduğunu belirten Vural, şunları söyledi:

Çekerek Belediyesi, 3 büyük mahalleyi bölüp 3 yeni mahalle kurarak mahalle sayısını 6’ya çıkaracak

Duran Özkan
Çekerek Belediye Başkanı Duran Özkan, belediye hizmetlerinde daha verimli olmak amacıyla, Bahçelievler, Bağlarbaşı ve Yeniyol mahallelerini bölerek 3 yeni mahalle daha kuracaklarını, böylelikle ilçenin mahalle sayısını 6’ya çıkaracaklarını açıkladı. Özkan, yeni kurulacak olan mahallelere Yunus Emre, Mevlâna ve Seyit Ahmet isimlerinin verileceğini kaydetti.

Başkan Özkan, Belediye Meclisi toplantısından sonra yaptığı açıklamada, mahallelerin bölünerek çoğaltılmasının gerekçesini şöyle ifade etti:

18 Mart 2013 Pazartesi

Yazıcı: Köylerin yaşam şartlarını iyileştiremezseniz özellikle gençleri buralarda tutamazsınız

Yazıcı ve Soysal, köy camisinde köylülerin taleplerini dinlediler
Hafta sonu Sorgun ilçesine bağlı Külhüyük Köyü’nün Muhtarı Fatih Özdemir’in daveti üzerine AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal’la birlikte köye giden Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, köyülülerin su deposunun yenilenmesi talebi üzerine “İşçiliğini karşılarsanız bu gün malzemeleri göndereyim” dedi. Köylülerin beklemeyi tercih etmeleri üzerine Yazıcı, ertesi gün encümen toplantısında su deposunun keşif tutarını Sorgun Kaymakamlığı’na havale edeceğini, diğer taleplerin de sırayla yerine getirileceğini söyledi.

Vali Yazıcı, köylülerle sohbetinde, “Köylerimizde yaşam şartlarını güzelleştirdiğimiz sürece insanlarımız köylerinde kalmaya devam ederler. Köylerdeki şartları güzelleştiremezseniz özellikle gençleri buralarda tutamazsınız. Devlet milleti için var. Sizlere hizmet ettiği sürece devlet adamının, siyaset adamının ve kamu görevlilerinin bir önemi vardır. Devletimiz bizleri sizlere hizmet etmemiz için görevlendirdi. Bizler de devletin imkânlarını elimizden geldiği ölçüde adil ve hakkaniyete uygun bir şekilde dağıtma peşindeyiz” diye konuştu.

YOGİSAD Başkanı Çelik’in açtığı dava sonuçlandı: Danıştay, hazine arazisinin satışını durdurdu

YOGİSAD Başkanı Çelik
Yozgat’ın Yerköy ilçesi Yüzüncı Yıl Mahallesi’nde Hayvancılık Araştırma Enstitüsü’ne ait olan ancak daha sonra Hazine’ye devredilen 4 bin 650 dekar arazinin bin dekarlık kısmının özel sektöre satışı, YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik’in temyiz başvurusu sonucunda Danıştay 10. Dairesi tarafından durduruldu. Kısa adı YOGİSAD olan Yozgat Genç İşadamları ve Sanayiciler Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik, dava süreci hakkında şu açıklamada bulundu:

Vali Yazıcı: Çanakkale savaşını Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle hep beraber kazandık

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’inci yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle Yozgat’ta da kutlama ve anma programları düzenlendi.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, yayınladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Vali Yazıcı, “Gönüllerimizde daimi yerleri olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, bizi biz yapan ve millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerimizdir. Bitmek tükenmek bilmeyen vatan sevdasıyla hiç bir ayrım gözetmeksizin Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla savaşarak kutsal vatan topraklarının her karışını kanları ile sulayarak milletimizin kaderini değiştiren bu isimsiz kahramanlar; sahip olduğumuz şanlı geçmişimizle aramızdaki en büyük delil ve bağlardır” dedi.

16 Mart 2013 Cumartesi

87 yaşındaki Seyit Ali Temurlenk, Uzunlu beldesinde tek başına yaşadığı evde yanarak öldü

Uzunlu Beldesi
87 yaşındaki Seyit Ali Temurlenk’e ait evin çatı kısmında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yandaki ahır ve samanlığa sıçradı.

Vatandaşların ihbarı üzerine Boğazlıyan ve Çandır ilçelerinden gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, uzun çabalar sonucunda kontrol altına alınarak söndürüldü. Söndürme çalışmalarının ardından evde yapılan incelemede, burada yalnız yaşadığı öğrenilen Seyit Ali Temurlenk’in yanmış cesedi bulundu. Temurlenk’in cesedi, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Yerköy’de 2 dönümlük sazlık alan yandı

Yangın güçlükle söndürülebildi
Yozgat’ın Yerköy İlçesi Karaşar Mahallesi’nde bulunan sazlık alanda dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede çevrede bulunan bahçelere yayıldı.

Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, Yerköy’de etkili olan rüzgâr nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekti. Rüzgârın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, çevresinde bulunan ağaçlara ve bitki örtüsüne büyük oranda zarar verdi.

Yangın, uzun çabalar sonucunda kontrol altına alınarak söndürüldü.

Başkan Başer: “Zalimler için yaşasın cehennem!..”

Yusuf Başer - Halepçe katliamının sembolleşen fotoğrafı
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, twitter sayfasında Halepçe katliamının yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında, “Halepçe katliamı, bölge tarihimizin karanlık ve zulüm dolu şiddet sahnelerinden biridir. Unutmayacağız!.. Zalimler için yaşasın cehennem..” diye yazdı.

Bediüzzaman Said Nursî’nin, “Zalimler için yaşasın cehennem” sözünü, 31 Mart ayaklanmasında yaptığı yatıştırıcı konuşmalardan dolayı Divan-ı Harb-i Örfi’de beraat ettikten sonra söylediği kaydediliyor.

Akbucaklılar, köyün kültürel değerlerini kayıt altına almak için facebook’ta seferber oldular

Akbucaklılar facebook'u kültürel amaçlı kullanıyorlar
Akbucak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin, köyün kültürel ve folklorik değelerini tespit edip kayıt altına almak için çalışma başlattıklarını açıklamasının ardından, Akbucaklılar da bu kültürel çalışmaya katkıda bulunmak için adeta seferber oldular.

Türkiye’nin değişik şehirlerinde yaşayan Akbucaklılar, Süleyman Akarsu tarafından açılan “Akbucak Köyü” isimli facebook sayfasında, bildikleri yöresel kelimeleri, deyimleri, atasözlerini, yemekleri, tarım aletlerini, ev eşyalarını, bitki çeşitlerini, çocuk oyunlarını, köy eğlencelerini, düğün ve cenaze geleneklerini paylaşarak derneğin çalışmasına zengin bir veri sunuyorlar.

15 Mart 2013 Cuma

Şahin: Yozgat’taki göçü engelleyemezsek
10 sene sonra ticaret yapacak adam kalmayacak

MÜSİAD Yozgat Temsilciliği çalışmalarını hızlandırdı
Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Yozgat Temsilcisi İşadamı İhsan Şahin, Yozgat’ın sürekli ve hızlı bir şekilde dışarıya göç vererek ürkütücü boyutlarda nüfus kaybı yaşadığına dikkat çekti. İşadamlarına çağrıda bulunan Şahin, “Göç bu hızla devam ederse, 10 sene sonra Yozgat’ta ticaret yapacak adam bulamaz hâle geleceğiz. Bütün işadamlarımız elini taşın altına koymalı” dedi.

Öncelikle MÜSİAD Yozgat Temsilciliği’ni ‘şube’ statüsüne yükseltmek için çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Şahin, Yozgat’ın bütün ilçelerinde işadamlarını ve esnafı ziyaret ederek tanışma, istişare ve üye kaydı toplantıları yapacaklarını bildirdi.

Şahin, önümüzdeki Pazartesi günü Boğazlıyan ve Sarıkaya’daki, Salı günü de Yerköy ve Yozgat Merkez ilçedeki işadamlarını ziyaret edeceklerini, daha sonra da diğer bütün ilçelerde tanışma toplantıları düzenleyeceklerini kaydetti.

(Yozgat Muhabir)

14 Mart 2013 Perşembe

Yozgat Bozok Üniversitesi, pişik yapmayan
bebek bezi hammaddesi tasarlayacak

Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer
Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2013 yılı “Tekno-Girişim Sermayesi Desteği” kapsamında verilen ilk proje desteğini Bozok Üniversitesi aldı.

Bilimsel çalışmaları ile dikkat çeken Üniversitemizin bir projesi daha Sanayi Bakanlığı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında  “Akıllı Polimerler ile pişik yapmayan bebek bezi hammaddesi” tasarlanacak.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2013 yılı “Tekno-Girişim Sermayesi Desteği” kapsamında Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer ve Yrd. Doç. Dr. Ali Delibaş’ın birlikte sunduğu bir yıl süreli 100.000 TL bütçeli “Akıllı Polimerler ile Pişik Yapmayan Bebek Bezi ” başlıklı projeleri kabul edildi.

Soysal TV 24’te konuştu: Hekimlerin maaşları 4-5 kat, sağlık çalışanlarının maaşları da 2 kat arttı

Ertuğrul Soysal TV 24'te konuştu
AK Parti Yozgat Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Ertuğrul Soysal, AK Parti Hükümeti’nin 2004 yılında uygulamaya koyduğu performansa dayalı ek ödeme sistemi sayesinde hekimlerin maaşlarının 4-5 kat, sağlık çalışanlarının maaşlarının da 2 kat arttığını ileri sürdü. 

Soysal, “Bu gün de bir açıklama bekliyoruz” diyerek, sağlık çalışanlarının özlük haklarının daha da iyileşeceğini söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Ertuğrul Soysal, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle, diğer komisyon üyesi ve Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın’la birlikte TV 24’te canlı olarak yayınlanan “Moderatör” programına konuk olarak katıldı. Soysal, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İsafakılı köyünde su sevinci

Sabah karar alındı, akşam olmadan işe başlandı
Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında sabah saat 10:00’da Encümen Toplantısı’nda alınan karar akşam olmadan uygulamaya konuldu.

Sorgun İlçesine bağlı İsafakılı köyünün yetersiz olan içme suyu problemini çözmek için Encümen kararı alınması üzerine toplantı bitmeden İsafakılı köyüne su boruları, kepçe ve kamyonlar nakledilerek aynı gün işe başlandı. Vali Yazıcı mevzuat dâhilinde işlemlerin, işlerin arkasından gelmesi gerektiğini, aksi halde yatırımların yavaş yürüyeceğini söyledi.

MÜSİAD’ın ‘Sağlık Turizmi’ panelinden iyi haber: Hedeflenen 16 ilden birisi de Yozgat

Mehmet İşler
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Türkiye’nin termal turizminde Avrupa birincisi olması gerektiğini ifade ederek, “Çanakkale, Afyon, İzmir, Yozgat’ın içinde olduğu termal turizmi için 16 şehir hedeflendi. 15 milyon 500 bin tesis açılması öngörülüyor” dedi.

Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin 80. Genel İdare Kurulu Toplantısı, İzmir Şubesi’nin ev sahipliğinde, EXPO 2020 İzmir adaylığına destek amacı ile “Herkes İçin Sağlık” temasıyla, 8-9 Mart 2013 günlerinde İzmir’de Swissotel Grand Efes’te yapıldı.

MÜSİAD 80. Genel İdare Kurulu, Moderatörlüğünü MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk’un yaptığı “Sağlık Turizmi” paneli ile sona erdi.

“Ezan Okuma Yarışması”nda
Yozgat’ı Süleyman Özden temsil edecek

Bölge yarışması Sivas'ta yapılacak
İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen “Hafızlık, Kuran-ı Kerîm’i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması”, Yozgat finali Çekerek Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, Akdağmadeni Anadolu İmam Hatip Lisesi 11 / B sınıfı öğrencisi Süleyman Özden, Hicaz makamında okuduğu ezanla, bu dalda il birincisi oldu.

Akdağmadeni Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden yapılan açıklamada şu bilgi verildi: