21 Mart 2013 Perşembe

Yozgat’tan Nevruz mesajları

Nevruz münasebetiyle birlik beraberlik mesajları verdiler
Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar ve MHP Yozgat Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu, Yüzyıllardır ‘Bahar Bayramı’ olarak kutlanan Nevruz münasebetiyle birer mesaj yayınlayarak Nevruz’u kutladılar.

Milletvekili Başer: Bu Nevruz, çözüm sürecine tohumlama olsun

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Nevruz’un, baharın müjdecisi, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü, dünyanın en eski ve en zengin barış ve dostluk bayramı olarak milletimizin eşsiz kültür hazinelerinden birisi olduğunu ifade etti.

Nevruz’un Anadolu ve birçok Orta Asya ülkesinde yaşayan insanların binlerce yıldır kutladıkları önemli bir bayram olduğunun altını çizen Başer, mesajında şunları kaydetti:

“Türkiye farklı inançlara, dillere etnik köken ve kültürlere sahip insanların bir arada huzur içinde yaşadığı, farklı sosyolojik gerçekleri ve gelenekleri bünyesinde barındıran bir ülkedir. Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz ülkemizin en büyük zenginlik kaynağıdır. Bu nedenle herkes kendi gelenekleri çerçevesinde Nevruz’u kutlayacaktır. Her vatandaşımızın etnik kökeni, dili, inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun bu milletin ayrılmaz ve eşit bir parçası olduğunun bilinciyle yarınlara güvenle yürüyeceğiz. Bu Nevruz umut olsun, çözüm sürecine tohumlama olsun, bu Nevruz gülen yüzlerin arttığı bir Nevruz olsun. Nevruz’un tahriklere ve çatışmalara değil, umuda ve kardeşliğe kapı aralayan bir gün olarak kutlanmasını diliyoruz. Nevruz’u huzur, barış ve kardeşlik için yeni bir fırsat olarak karşılıyoruz. Güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, birlik, beraberlik ve toplumsal huzurumuzu artırmasına vesile olması dileğiyle, Aziz Yozgatlılarımızın Nevruz’unu kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Milletvekili Soysal: Nevruz bir fırsattır

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal da yayınladığı mesajda “Nevruz’un Türk dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan bir bahar bayramı” olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Geçmişle gelecek arasında köprü kuran ve insanların birlikteliklerini güçlendiren Nevruz, barış ve dostlukların yeşerdiği bir ortamda, değerlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için de önemli bir fırsattır. Baharın müjdecisi, bolluk ve bereket günlerinin sembolü, dünyanın en eski barış ve dostluk bayramı olan Nevruz’da baharın gelişini kutlarken, birlik içinde, dosta ve düşmana dostluk ve kardeşlik mesajları vermemiz gerektiği inancındayım. Tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

MHP’li Sarıoğlu: Nevruz, Türklerin Ergenekon’dan çıkışını temsil eder

MHP Yozgat Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu ise, mesajında Nevruz'un Türklerin Ergenekon’dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil ettiğini söyledi.

Sarıoğlu, “Doğu Türkistan’dan Balkanlara kadar tüm Türk kavimleri ve topluluklar tarafından kutlanan Nevruz, günümüze kadar gelmiştir. Hiçbir etnik ayrım yapmadan kardeşçe al bayrağımız altında toplanmış milletimizin bahar bayramını kutluyoruz”

Başkan Başer: Nevruz, baharla birlikte kardeşliğimizi de müjdelesin

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de Nevruz mesajında, “Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz, kardeşliğimizin gücünü de müjdelesin. Nevruz bayramımız kutlu olsun” dedi.

Rektör Uçar: Kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise, Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı’nın bu topraklarda yüzyıllardır barış içinde yaşayan Türk ve Kürt halklarının uzun yıllar süregelen geleneksel bayramlarından biri olduğunu belirterek, “Türk’ü, Kürd’ü, Çerkez’i ve Laz’ı ile bu topraklarda yaşayan insanlar olarak her zamankinden daha fazla barış ve kardeşliğe ihtiyacımız var” dedi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: