22 Mart 2013 Cuma

1970’li yıllarda Yozgat Millî Eğitim Müdürü,
makam aracı olarak bu motosikleti kullanıyormuş

Sergilenen eserlerden halkın haberi yok
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, 1895 Yılında Sultan 2. Abdülhamid döneminde yaptırılmış olan, çok sayıda ünlü ismin eğitim gördüğü tarihî Yozgat Lisesi’ni içinde bulunduğu içler acısı durumdan kurtarmak için harekete geçti.

Okulda inceleme yapan Vali Yazıcı, okulun bahçe duvarında ve bina içinde sonradan yapılan tadilatların yanı sıra, çevre tanziminin bir ‘garabet’ olduğunu, ısınma sisteminin bile kendi kendine çalıştığını, binanın dış boyasına ise örneğine pek az rastlanacak şekilde hiç olmaması gereken müdahalelerin yapıldığını dile getirdi. Yazıcı, tarihî Yozgat Lisesi’ni aslına en uygun hâle getirmek için çalışma yapacaklarını söyledi.

Lüküs lambalı projeksiyon makinesi
Yozgat Lisesi bünyesinde bulunan ve 1930’lu yıllardan bu yana kullanılan eğitim malzemelerinin sergilendiği Eğitim Müzesi’ni de gezdi. Türünün ilk örneklerinden olan Lüks (Halk söyleyişiyle Lüküs) Lambalı Projeksiyon Makinesini, 1970’li yıllarda İl Milli Eğitim Müdürünün makam aracı olarak kullanılan motosikleti ve müzede bulunan diğer malzemeleri dikkatle inceleyen Vali Yazıcı, bu eserlerin kapalı kapılar ardında değil herkesin rahatlıkla görebileceği güzel bir ortamda sergilenmesini istedi.

Okul Müdürü Ahmet Atilla Özbek ve Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Kuşçu ile birlikte okulun çevresinde, sınıflarında, laboratuvarlarında, idarî bölümlerinde ve pansiyonunda da incelemeler yapan Vali Yazıcı, öğrencilerin fikirlerini de aldı.

Vali Yazıcı, öğrencilerin de fikirlerini aldı
Öğrencilere Yozgat için önemli bir değere sahip olan bu tarihî okulda eğitim gördükleri için şanslı olduklarını söyleyen Yazıcı, öğrencilere ‘İdareci, Milli Eğitim Müdürü veya Vali olsaydınız bu okulun daha güzel olması için neler yapardınız?’ sorusunu yöneltti. Bu soru üzerine gelen teklifleri not alarak yapılacak düzenlemede değerlendirileceğini ifade eden Yazıcı, “Yozgat Lisesi, TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanımız Sayın Haşim Kılıç ve İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Osman Güneş başta olmak üzere pek çok siyasetçi, bürokrat, akademisyen, iş adamı ve sporcu yetiştirmiştir. Okulumuzun tarihine yakışır bir güzelliğe kavuşması için bir proje uygulayacağız. Bu projede bizlerin, okul idaresinin ve okul aile birliğinin ayrı ayrı görevleri olacak” diye konuştu.

Yozgat Lisesi
Vali Yazıcı, okulun kesme taştan yapılan duvarlarını inceledi

Hiç yorum yok: