28 Ekim 2020 Çarşamba

Yozgat’ta da dolandırıcılık yapmışlardı, Adana’da yakalandılar

İş adamlarını arayıp kendisini Vali ve Valilik Özel Kalem Müdürü olarak tanıtıp para topladıkları tespit edilen 7 kişi, Adana’da gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Çetenin Adana, Konya, Malatya, Adıyaman, Yozgat, Burdur ve Kırklareli’de yaşayan 10 iş adamını toplam 240 bin lira dolandırdığı tespit edildi.

Adana’da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve 7 ayrı ilde yaşayan 10 iş insanını telefonla arayıp, kendilerini ‘vali’ olarak tanıtarak 240 bin lira dolandırdığı belirlenen 12 şüpheliden, 3’ü kadın 7 kişi tutuklandı. Çete lideri Nevfel K.’nin (42) hakkındaki suçlamaları kabul ederek, “Ben geçimimi dolandırıcılıkla sağlıyorum” dediği öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, temmuz ayında bir çetenin, telefonla aradıkları iş insanlarını kendilerini ‘vali’ olarak tanıtıp, dolandırdığını belirledi.

Polis, savcılıktan alınan izinle çeteye yönelik teknik ve fizikî takip başlattı. Oğuzhan D.’nin (30) telefonla aradığı iş insanlarına kendisini Valilik Özel Kalem Müdürü olarak tanıttığı, sonra telefonu, kendisini vali olarak tanıtan diğer şüpheli Nevfel K.’ye (42) verdiği, Nevfel K.’nin de iş insanlarından entübe cihazı alacakları yalanıyla para istediği belirlendi. Çetenin Adana, Konya, Malatya, Adıyaman, Yozgat, Burdur ve Kırklareli’de yaşayan 10 iş insanını 240 bin lira dolandırdığı tespit edildi. Polis, takip sırasında 240 bin liranın 180 bin lirasını bloke ettirdi.

‘Fındık ticareti’ ibaresi, blokeye engel olamadı

Çete, hesaplarına bloke koyulma sebebinin açıklama kısmında entübe cihazı yazılması olduğunu düşünerek, bu bölüme ‘fındık ticareti’ ibaresi eklemeye başladı. Ancak hesaplarına bloke koyulmaya devam etti. Elde edilen delillerin ardından 24 Ekim günü Adana ile Kocaeli, Bursa ve Sakarya’da düzenlenen operasyonla 7’si kadın 14 şüpheli gözaltına alındı. Adana’ya getirilen 12 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorguya alındı.

‘Ben geçimimi dolandırıcılıkla sağlıyorum’

Çete mensuplarının çoğunun, emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Çete lideri Nevfel K.’nin ise bütün suçlamaları kabul ettiği ve “Ben geçimimi dolandırıcılıkla sağlıyorum’’ dediği öğrenildi. Sorguları tamamlanan 12 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Çete lideri Nevfel K.’nin (42) yanı sıra Oğuzhan D. (30), Hasan Ş.(42), Mehmet P. (51), Sibel S. (36), Pınar K. (36) ve Meltem U. (32), tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hiç yorum yok: