24 Nisan 2021 Cumartesi

Yozgatlı Rıza Kayaalp, 10. kez Avrupa şampiyonu oldu


Yozgatlı milli sporcu Rıza Kayaalp, Polonya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazandı.

Başkent Varşova’da gerçekleştirilen şampiyonanın 6. gününde milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde Gürcü Iakobi Kajaia ile karşılaştı.

Günün son müsabakasında Gürcü rakibini 3-1 mağlup eden Rıza Kayaalp, kariyerindeki 10. Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

En fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Türk sporcu unvanının sahibi olan Rıza, kendisine ait rekoru geliştirdi.

Kariyerinde ayrıca 4 dünya şampiyonluğu ile olimpiyat ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan milli güreşçi, Polonya’nın başkenti Varşova’daki şampiyonada elemelerde Ukraynalı Oleksandr Chernetskyy, çeyrek finalde de Rumen Alin Alexuc’u sayı tuşuyla mağlûp etmişti.

Rıza Kayaalp, yarı finalde Alman Eduard Popp’u 5-0 öndeyken tuşla yenmiş ve Avrupa şampiyonalarında 11. kez finale yükselmişti.

Avrupa Güreş Şampiyonası, yarın grekoromen stilde yapılacak müsabakalarla sona erecek. Milli sporculardan Kerem Kamal altın, Murat Fırat bronz madalya maçına çıkacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kayaalp’e tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. kez Avrupa şampiyonu olan millî güreşçi Rıza Kayaalp’i telefonla arayarak tebrik etti.

Final müsabakasının ardından Rıza Kayaalp ile telefonda görüşen Erdoğan, millî sporcuyu kutladı. Erdoğan, millî güreşçiye Tokyo Olimpiyatları’nda da şampiyonluk beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Finalde senden tuş bekliyordum” sözleri üzerine Rıza, “İki maçı sayı tuşuyla kazandım. Yarı finalde tuşla yendim Sayın Cumhurbaşkanım. Finalde biraz yorgunluğun verdiği etki vardı. İnşallah 11. şampiyonluğumu tuşla kazanırız.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay da kutladı

Rıza Kayaalp’e bir tebrik de, kendisi de Yozgatlı olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan geldi.

Oktay, Twitter’da yayınladığı mesajında, “Tebrikler şampiyon. Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ve 10. kez Avrupa şampiyonu olarak güreş tarihine geçen millî sporcumuz Rıza Kayaalp’i yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu’ndan Rıza Kayaalp’e tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, altın madalya kazanan milli sporcu Rıza Kayaalp’i tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı tebrik mesajında şunları kaydetti:

“Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp’i kutluyorum. 10’uncu kez Avrupa şampiyonu olarak bizleri gururlandıran Rıza Kayaalp’e Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyorum. Grekoromen stilde gümüş madalya kazanan 55 kiloda Ekrem Öztürk ve 77 kiloda Yunus Emre Başar’ı da tebrik ediyorum. Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı’mızın dinletilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Devam eden şampiyonada mücadele eden sporcularımıza da başarılar diliyorum.”

Yozgat Valisi Plat’tan tebrik

Yozgat Valisi Ziya Polat da valiliğin Twitter sayfasında yayınladığı mesajında, şunları kaydetti:

“Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında Gürcistanlı rakibi Lakobi Kajaıa'yı 3-1 yenerek 10. kez Avrupa Şampiyonu olan hemşehrimiz Rıza Kayaalp'i gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Rıza Kayaalp’in baba evinde şampiyonluk sevinci

Millî güreşçi Rıza Kayaalp’in 10. kez Avrupa şampiyonu olması, final müsabakasını Yozgat’taki evlerinde takip eden ailesi tarafından sevinçle karşılandı

Final müsabakasını evlerinde televizyondan izleyen Rıza Kayaalp’in annesi, babası ve ağabeyi, hem büyük bir heyecan yaşadı hem de millî güreşçinin altın madalyayı kazanması için dua etti.

Anne Sevgi Kayaalp, maçı izlerken çok heyecanlandıklarını söyledi. Maç boyunca dua ettiklerini, Allah’a yalvardıklarını belirten anne Kayaalp, “10. Avrupa şampiyonluğunu aldık. Çok mutluyum, çok gururluyum, çok heyecanlıyım. Darısı olimpiyatlara inşallah.” dedi.

Baba Kelâmî Kayaalp de duygularını dile getirirken, “10. Avrupa şampiyonluğu hayırlı uğurlu olsun. Ülkemizin bayrağını dalgalandırdı, İstiklal Marşı’nı söyletti. Darısı inşallah olimpiyatlara.” dedi.

Ağabey Serdar Kayaalp ise kardeşinin maçlarını internet üzerinden takip ettiğini belirtti. Kayaalp, “Final maçını televizyondan canlı izledik. Daha önce yendiği rakibiydi ama yine de heyecanlıydık. İnşallah olimpiyat madalyasını da alacak” dedi.

Hiç yorum yok: