22 Mart 2013 Cuma

Çekimleri tamamlanan “Yozgat Blues”,
İstanbul Film Festivali’nde görücüye çıkacak

Yozgat Blues'un afişi
Yozgatlı gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un kardeşi Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un ikinci filmi Yozgat Blues, 11 Nisan’da İstanbul Film Festivali’nde görücüye çıkıyor. Afişi de hazırlanan film, saat 19:00’da Atlas Sineması’nda gösterilecek.

Hokusfokus Film’den verilen bilgiye göre, başrollerini Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer ve Nadir Sarıbacak’ın paylaştığı Yozgat Blues’un hikâyesi şöyle:

Yetmişli yılların popüler şarkılarını söyleyen Yavuz, artık kariyerinde bir çöküşün eşiğine düşmüş ve bir alışveriş merkezinin zemin katında, küçük bir ses sistemi eşliğinde, düzensiz aralıklarla müşterilere şarkılar söylemektedir. Bunun yanı sıra, bir belediyenin düzenlediği ücretsiz müzik kursunda katılımcılara müzik dersleri vermektedir.

Neşe, Yavuz’un belediye kursundan öğrencisidir. Marketlerde sucuk standında müşterilere sucuk tanıtımı yapmaktadır. Yavuz, Yozgat’ta açılan bir gazinodan, şarkı söylemesi için teklif alır. Neşe, Yavuz’a kendisinin de çalışmak istediğini söyleyip, birlikte gidebilmek için teklifte bulunur. Yavuz ve Neşe, birlikte Yozgat’a giderler. İkili, bir süre sonra Yozgat’ta berberlik yapan Sabri’yle tanışırlar. Sabri’nin hayatında iki amacı vardır; bir kızla evlenmek ve kendi kuaför dükkânını açmak.

Yozgat’ta, İstanbul’dan gelen iki şarkıcı ve bir berber arasında kimi zaman dramatik kimi zaman da komik olaylar gelişmeye başlar.

Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun
Senaryo: Tarık Tufan, Mahmut Fazıl Coşkun
Görüntü Yönetmeni: Barış Özbiçer
Sanat Yönetmeni: Osman Özcan
Kurgu: Çiçek Kahraman
Yapım: Halil Kardaş

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: