22 Mart 2013 Cuma

Başbakan Erdoğan, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinliklerinin açılışına katılacak

Gösterinin hafızalardan silinmeyecek nitelikte olacağı iddia ediliyor
Diyarbakır’da BDP tarafından gerçekleştirilen ve terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın mesajının okunduğu Nevruz kutlamalarında Türk Bayrağı’nın yer almamasına tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinliklerinin açılışına katılacak.

Eskişehir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, teknolojinin en ileri imkânlarının kullanılacağı ve 500’den fazla dansçının son derece özel koreografilerle gösteri yapacağı törenin, yıllar boyu hafızalardan silinmeyecek nitelikte olacağı iddia edildi.

Demirtaş: Muhalefet AK Parti ile baş edemediği için 
Kürtler’in savaşmasını istiyor

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında Türk Bayrağı’na yer verilmemesine dair eleştirileri değerlendirirken, “Kürt halkı Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağından rahatsız değildir” dedi. Muhalefetin, AK Parti ile baş edemediği için Kürtler’in savaşmasını istediğini ileri süren Demirtaş, ilgili yasanın çıkması halinde, Türkiye’deki PKK mensuplarının yurt dışına çekilmelerinin Ağustos ayında bitebileceğini kaydetti.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Etkinlikleri

Eskişehir’e tevdi edilen 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinliklerinin resmî açılış töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 23 Mart 2013 tarihinde Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilecek.

Saat 20.00’de başlayacak olan programa dünya ülkelerinden, Türk Dünyasından ve Türkiye’nin değişik illerinden gelecek üst düzey misafirler de katılacak.

Eskişehir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, slogan olarak Gaspıralı İsmail Bey’in birlik idealini özetlediği “Dilde, fikirde, işte birlik” sözü olacağı belirtildi. Açıklamada şu bilgiler verildi:

“Açılış törenimizde stadyum sahamızın tamamı, Türkiye’de bugüne kadar kurulmuş en büyük sahnelerden birisi olacaktır.

Olimpiyatların açılış törenlerini aratmayacak programda, teknolojinin en ileri imkânlarının yanı sıra, 500’den fazla dansçı; son derece özel koreografilerle yer alacaktır.

Animatif dev objeler, video mapping teknolojisi ile yapılacak özel gösterimler, ses ve ışığın sınırlarını zorlayan görsel şovlar ile büyük sürprizler, emininiz ki yıllar boyu hafızalardan silinmeyecektir.

Öte yandan Eskişehir’de bu sene boyunca, Türk dünyasının sevisini, saadetini, birliğini ve dirliğini pekiştirip; daha ileri seviyelere taşıyacağız.

Bu sene aynı zamanda UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği unvanı da, şehrimize tevdi edildi. Yunus Emre’den Nasrettin Hoca’ya, Eskişehir’in dünyaya mal olmuş değerlerini daha iyi anlatıp, daha iyi tanıtacağız.

En güzel ortak hatıralarımızdan birisi olacak bu etkinliğin en değerli katkısı Eskişehirlilerin varlığı olacaktır. Cumartesi akşamı bu coşkuyu beraber yaşamayı gönülden arzu ediyoruz.

Bu vesile ile Türk dünyasının Nevruz’la başlayan yeni yılının bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyoruz.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: