18 Mart 2013 Pazartesi

Yazıcı: Köylerin yaşam şartlarını iyileştiremezseniz özellikle gençleri buralarda tutamazsınız

Yazıcı ve Soysal, köy camisinde köylülerin taleplerini dinlediler
Hafta sonu Sorgun ilçesine bağlı Külhüyük Köyü’nün Muhtarı Fatih Özdemir’in daveti üzerine AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal’la birlikte köye giden Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, köyülülerin su deposunun yenilenmesi talebi üzerine “İşçiliğini karşılarsanız bu gün malzemeleri göndereyim” dedi. Köylülerin beklemeyi tercih etmeleri üzerine Yazıcı, ertesi gün encümen toplantısında su deposunun keşif tutarını Sorgun Kaymakamlığı’na havale edeceğini, diğer taleplerin de sırayla yerine getirileceğini söyledi.

Vali Yazıcı, köylülerle sohbetinde, “Köylerimizde yaşam şartlarını güzelleştirdiğimiz sürece insanlarımız köylerinde kalmaya devam ederler. Köylerdeki şartları güzelleştiremezseniz özellikle gençleri buralarda tutamazsınız. Devlet milleti için var. Sizlere hizmet ettiği sürece devlet adamının, siyaset adamının ve kamu görevlilerinin bir önemi vardır. Devletimiz bizleri sizlere hizmet etmemiz için görevlendirdi. Bizler de devletin imkânlarını elimizden geldiği ölçüde adil ve hakkaniyete uygun bir şekilde dağıtma peşindeyiz” diye konuştu.

Muhtar davet etti, Vali icabet etti

Hafta sonu Külhüyük Muhtarının davetlisi olarak köye gelen Vali Yazıcı ve Milletvekili Ertuğrul Soysal ile beraberindeki heyeti, muhtar ve köylüler karşıladı.

Havanın soğuk olması ve köy odasının küçük olması sebebiyle köyün camisinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Abdulkadir Yazıcı ve Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Muhtar Fatih Özdemir ve köy halkı ile sohbet edip sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Muhtar Fatih Özdemir ve köy halkı, köyün su deposunun eskidiğini ve yenilenmesi gerektiğini, okul bahçesi ve camisinin etrafında çevre düzenlemesi yapılması gerektiğini, köy içinin kumlanması, Kur’ân Kursu olarak kullanılan binanın çevre duvarının ve çevre düzenlenmesinin yapılması gibi konuları dile getirerek Vali Yazıcı’dan bu sorunların giderilmesini istediler.

Köyün nüfusu, eğitim durumu, geçim kaynakları, tarım ve hayvancılık gibi genel konularda da Fatih Özdemir’den bilgiler alan Vali Yazıcı, Külhüyük Köyünün göç vermeyen, 234 öğrencisi, Kur’ân Kursu’na devam eden 135 kursiyeri ile oldukça iyi durumda bir köy olduğunu belirtti.

Vatandaşların isteklerini 6 kalemde topladığını ve aciliyet sırasına göre yerine getirileceğini belirten Vali Yazıcı, şöyle konuştu:

“Köylerimizde yaşam şartlarını güzelleştirdiğimiz sürece insanlarımız köylerinde kalmaya devam ederler. Köylerdeki şartları güzelleştiremezseniz özellikle gençleri buralarda tutamazsınız. Devlet milleti için var. Sizlere hizmet ettiği sürece devlet adamının, siyaset adamının ve kamu görevlilerinin bir önemi vardır. Devletimiz bizleri sizlere hizmet etmemiz için görevlendirdi. Bizler de devletin imkânlarını elimizden geldiği ölçüde adil ve hakkaniyete uygun bir şekilde dağıtma peşindeyiz. Köyünüzde yaptığımız tespitlerde en önemli ve acil sorunun su deposunun yenilenmesi olduğunu görüyorum.”

“İşçiliğini karşılarsanız bu gün malzemeleri göndereyim” teklifine karşılık köylülerden olumsuz cevap alan Vali Yazıcı, yarın encümen toplantısında su deposunun keşif tutarını Sorgun Kaymakamlığı’na havale edeceğini, köy içi yollarının kumlanması, cami çevre düzenlemesi ile Kur’ân Kursu içi tefrişatı ve onarımının da sırayla yapılacağını söyledi. Vali Yazıcı, “Burası Allah’ın evidir. Sizin huzurunuzda ve bu yerde verilecek sözün hemen tutulması gerekir. Yapılacak tüm bu işlerin bu günden hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Vali Yazıcı, köy gezisi ve köy odasında devam eden sohbetin ardından vatandaşlarla vedalaşarak köyden ayrıldı. 

Hiç yorum yok: