18 Mart 2013 Pazartesi

YOGİSAD Başkanı Çelik’in açtığı dava sonuçlandı: Danıştay, hazine arazisinin satışını durdurdu

YOGİSAD Başkanı Çelik
Yozgat’ın Yerköy ilçesi Yüzüncı Yıl Mahallesi’nde Hayvancılık Araştırma Enstitüsü’ne ait olan ancak daha sonra Hazine’ye devredilen 4 bin 650 dekar arazinin bin dekarlık kısmının özel sektöre satışı, YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik’in temyiz başvurusu sonucunda Danıştay 10. Dairesi tarafından durduruldu. Kısa adı YOGİSAD olan Yozgat Genç İşadamları ve Sanayiciler Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik, dava süreci hakkında şu açıklamada bulundu:

“Arazinin bin dekarlık kısmı, Yozgat Valiliği tarafından 17 Temmuz 2008 tarihide çiçek ve seracılık için satışa çıktı. O tarihte biz, bu arazinin özel sektör yerine Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne verilmesinin daha yararlı olacağını düşünerek satışın durdurulmasını istedik ve mahkemeye verdik. Yozgat Bölge İdare Mahkemesi, karara onay verince biz de temyiz hakkımızı kullanarak Danıştay’a gittik ve Danıştay 10. Dairesi, kararı bozarak satışın durdurulmasını istedi.”

2008 yılında söz konusu arazinin özel sektöre satışının durdurulması için Yerköy’de 16 bin 500 imza topladıklarını hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:

“Yerköy’e Ziraat Fakültesi’nin bir bölümü veya Veterinerlik Fakültesi kurulmasını ya da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulmasını istiyoruz. Bu arazinin, özel sektör yerine üniversitemize devredilmesinin Yerköy için daha iyi olacağını düşünüyoruz. Yozgat Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği Başkanı olarak Yerköy halkından destek almış ve buranın üniversiteye devri istenmiş ancak ilçe halkı yok sayılmış ve yargı kararı Yerköy halkının yanında olmuştur. Bu konuda bize destek olan tüm ilçe halkına teşekkür ediyorum. İnşallah bu arazi Yerköy için daha iyi bir şekilde değerlendirilecek ve Yerköy’e daha büyük katkı sağlayacaktır.”

Hiç yorum yok: