18 Mart 2013 Pazartesi

Vali Yazıcı: Çanakkale savaşını Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle hep beraber kazandık

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’inci yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle Yozgat’ta da kutlama ve anma programları düzenlendi.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, yayınladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Vali Yazıcı, “Gönüllerimizde daimi yerleri olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, bizi biz yapan ve millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerimizdir. Bitmek tükenmek bilmeyen vatan sevdasıyla hiç bir ayrım gözetmeksizin Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla savaşarak kutsal vatan topraklarının her karışını kanları ile sulayarak milletimizin kaderini değiştiren bu isimsiz kahramanlar; sahip olduğumuz şanlı geçmişimizle aramızdaki en büyük delil ve bağlardır” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle Yozgat Merkez ve diğer ilçelerde kaymakamlıklar, Millî Eğitim Müdürlükleri ve belediyeler tarafından kutlama ve anma programları gerçekleştirildi.

Programlarda olağanüstü fedakârlıklarla binlerce şehit verilerek kazanılan Çanakkale muharebelerinin tarihî önemi hakkında bilgiler verildi, şiirler okundu, tiyatro gösterileri düzenlendi, şehitlikler ziyaret edilerek dualar okundu.

Yozgat Şehitliği’ndeki tören

Yozgat şehitlerinin ruhuna Fatiha okudular
Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle, Yozgat Şehitliği’nde anma programı düzenlendi. Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve protokol mensupları ile vatandaşların katıldığı programda, Jandarma Yüzbaşı Ertuğrul Köroğlu, yaptığı konuşmada Çanakkale muharebelerinin ve elde edilen zaferin askerî ve tarihî bakımdan önemini özetledi. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’nın, şehitlik defterini imzalamasının ardından Kur’ân-ı Kerîm okundu, şehit mezarları ziyaret edilerek dua edildi. Yozgat Şehitliği’nde düzenlenen törenin ardından Vali Abdulkadir Yazıcı ve beraberindekiler, Yozgat Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret ederek orada bulunan şehit yakınları ve gaziler ile bir süre sohbet ettiler.

Şehit babasına ve gaziye Devlet Övünç madalyası

Anma programı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası töreniyle devam etti.

Devlet Övünç Madalyası
Törende, Hakkâri’nin Çukurca İlçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Üsteğmen Murat Bek’in babası Abdullah Bek ile Hakkâri’nin Şemdinli İlçesinde yaralanarak gazi olan Uzman Çavuş Kenan Yahşi’ye Devlet Övünç Madalyası verildi.

Şehit babası Abdullah Bek, “Bu gün hem gururlu, hem hüzünlüyüm, vatan için ölmeye de hazırım” dedi. Gazi Kenan Yahşi de, “Ben bu vatana canımı verecektim, bu gün olsa yine giderim. Tek kelime ile vatan sağ olsun” diye konuştu.

Dekordaki ay yıldız yanlış çizilmese daha iyi olurdu…

Dekordaki ay yıldızın yanlış çizilmiş olması dikkat çekti
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde düzenlenen program, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği”nde, slayt ve film gösterimi eşliğinde tiyatro gösterisi sunulması ile sona erdi.

Düşmanımız eksik olmayacaktır

Programın son bölümünde Askerî Gazino’da şehit yakınları ve gazilerle öğlen yemeğinde bir araya gelen Vali Abdulkadir Yazıcı, yemekte yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Türkiye'nin dünya lideri olma potansiyeli düşmanlarımızı rahatsız ediyor"
“Tarih boyunca istiklâlini, millî birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş; canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Asırlarca İslâm’ın bayraktarlığını yapan necip milletimiz, her an dünya lideri olabilme potansiyelini taşıdığı müddetçe ve bütün mazlum milletlerin umudu Müslüman Türk Milleti olduğu sürece karşımızda düşman eksik olmayacaktır. ‘Önce vatan, sonra ana ve yâr’ diyen, ‘ezan susmaz, bayrak inmez, şehitler ölmez’ diyen yiğitlerimiz olduğu sürece de hüsrana uğrayacaklardır. Sizler, şehitlerimizin bizlere bıraktığı emanetlerisiniz. Ne mutlu sizlere ki dinimizce Peygamberlikten sonraki en büyük makam olan şehitlik mertebesine ulaşmış evlatlarınız, yakınlarınız var. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, şehit yakınlarına ve gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri de, Yozgat Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret etti.

Prof. Halaçoğlu konferans verdi

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu
Türk Eğitim-Sen Yerköy İlçe Temsilciliği de Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle ilçede konferans düzenledi. Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı, MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, “Çanakkale Ruhu, Değişen Dünya Düzeni ve Türkiye” konulu konuşma yaptı. Çanakkale Muharebeleri hakkında ayrıntılı bilgiler veren Prof. Halaçoğlu, “Şimdi vatanımız var diyebiliyorsak, bunu Çanakkale'de kahramanca çarpışan vatanı milleti ve bayrağı için canını seve seve feda eden Mehmetlere borçluyuz” dedi.

Hiç yorum yok: