19 Mart 2013 Salı

Çekerek Belediyesi, 3 büyük mahalleyi bölüp 3 yeni mahalle kurarak mahalle sayısını 6’ya çıkaracak

Duran Özkan
Çekerek Belediye Başkanı Duran Özkan, belediye hizmetlerinde daha verimli olmak amacıyla, Bahçelievler, Bağlarbaşı ve Yeniyol mahallelerini bölerek 3 yeni mahalle daha kuracaklarını, böylelikle ilçenin mahalle sayısını 6’ya çıkaracaklarını açıkladı. Özkan, yeni kurulacak olan mahallelere Yunus Emre, Mevlâna ve Seyit Ahmet isimlerinin verileceğini kaydetti.

Başkan Özkan, Belediye Meclisi toplantısından sonra yaptığı açıklamada, mahallelerin bölünerek çoğaltılmasının gerekçesini şöyle ifade etti:

“Mahallelerimizin yapı, yerleşim ve nüfus olarak büyük olması bazı sıkıntıların meydana gelmesine sebep oluyordu. İlçemizde karışık bir yerleşim, değişik bir mahalle yapısı oluşmuştu. Çekerek Belediyesi olarak mahallelerimizi küçülterek sorunlara daha iyi ulaşabilmek ve sorunları minimum seviyeye indirmek için, mahalle sayımızı 3’ten 6’ya çıkartıyoruz. Bununla beraber oluşacak 6 muhtarlıkla Çekerek Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sorunlarına daha yakından ulaşarak, anında çözümler üreteceğiz.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: