19 Mart 2013 Salı

Yozgatlı öğretmen, Silopi’de görev yaptığı okula
4 bin kitaplık büyük bir kütüphane kazandırdı

Kampanya devam ediyor
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2 yıldır görev yapan Yozgatlı öğretmen Aydın Vural, önce sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatarak görev yaptığı okula 4 bin kitap kazandırdı; daha sonra bir marangoz gibi çalışarak okulun kütüphanesini büyüttü.

Silopi Üsteğmen Ahmet Konuksever İlk ve Ortaöğretim Okulu’nda Müdür Yardımcılığı görevini de yürüten Vural, başlattığı kitap kampanyası hakkında bilgi verdi.

Yozgat’tan Silopi’ye ilk geldiğinde tespit ettiği en önemli eksikliğin, çocukların kitap okuma imkânlarının bulunmayışı olduğunu belirten Vural, şunları söyledi:

En büyük desteği Ümraniye ve Konya Belediyesi verdi

“Çocuklara öğretmenler odasından kitap dağıtıyorduk. Kitap çeşitlerinin azlığı da onlar için sıkıntıydı. Mail ve telefon aracılığı ile birçok yere başvurduk. Özellikle Büyükşehirlerdeki belediyelere ve kütüphanelere ulaştık. Hiçbiri kayıtsız kalmadı. Nakdî yardım bile gönderen oldu. Kırtasiye malzemesi ve hediyeler gönderenler oldu. Bu olay, kitap kampanyasını aştı ve çok boyutlu bir kampanya oldu. Bu konuda bize en büyük desteği Ümraniye Belediyesi verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nden ciddi anlamda kitap desteği gördük. Bu kitapları raflara dizerken ya da gönderilen hediyeleri çocuklara verirken çektiğimiz zahmet ya da uğraştığımız mesai kesinlikle gözümüze batmıyor. Çünkü onların yüzünde gördüğümüz küçücük bir gülümseme, o defteri ya da kalemi verdiğiniz zaman ettiği teşekkür, dünyalara bedeldir.”

Dünyanın bütün çocuklarının güzel olduğunu ama Silopili çocukların en güzel çocuklar olduklarına inandığını söyleyen öğretmen Aydın Vural, “Silopili çocuklar, en iyisine lâyıklar. Çünkü bu çocukların okumaya ihtiyaçları var. Okumayı seviyorlar. Zorla okutmuyoruz. Her gün sabah odamıza geldiğimiz zaman kapımızın önünde onlarca öğrenci, okudukları kitapları değiştirmeye geliyorlar. Sevindiğimiz nokta budur. Temiz ve nezih bir ortamda ders çalışacaklar. Öğleden sonra etüt yapabilecekler. Şu anda 4 bine yakın kitabımız var. Hâlen de gelecek kitaplarımız var. Kampanyamız bitmedi.”

Hiç yorum yok: