23 Mart 2013 Cumartesi

Yozgat’ın gururu millî sporcumuz
Rıza Kayaalp, 3. kez Avrupa şampiyonu oldu

Rıza Kayaalp 120 kilo Grokoromende altın madalyanın sahibi oldu
Yozgatlı Millî Sporcumuz Rıza Kayaalp, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 120 kiloda altın madalya kazanarak 3. Kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Tiflis’teki Tbilisi Sport Palace’da devam eden şampiyonada, Rıza Kayaalp, ilk turda Azerî rakibi Radomir Petkovich’i 2-0 ve çeyrek finalde Belarus’tan Loseb Chugoshvili’yi yine 2-0 yenerek yarı finale çıktı. Kayaalp, yarı finalde ise Gürcistan’dan Guram Pherselidze’yi tuşla yenerek finale yükseldi.

Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp, finalde karşı karşıya geldiği Ukraynalı güreşçi Yevhenii Orlov’u 2-0 mağlûb ederek üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu.

 Rıza Kayaalp, 2010 ve 2012 yıllarında da Avrupa şampiyonu olmuştu.

Annesi sevinç gözyaşlarıyla boynuna sarıldı

Kayaalp'in annesi Sevgi, şampiyon oğlunu boynuna sarılarak tebrik etti
Yozgatlı Millî Sporcumuz Rıza Kayaalp’in ailesi ve Kavurgalı Köyü’nden 45 hemşehrisi, Kayaalp’e destek olmak için Yozgat Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği törenle Tiflis’e gitmişlerdi.

Rıza Kayaalp, altın madalya kazanarak 3. kez Avrupa Şampiyonu olmasının hemen ardından, güreş müsabakaları boyunca tribünlerde kendisine tezahüratlar ve pankartlarla destek veren ailesinin ve Yozgat Kavurgalı Köyü’nden hemşehrilerinin yanına giderek sevincini paylaştı.

Kayaalp’in annesi Sevgi, ikiz kardeşi Zehra ve ağabeyi Serdar Kayaalp, sevinç gözyaşları içinde şampiyon güreşçimize sarılarak tebrik ettiler.

Kayaalp: Devamı gelecek

Rıza Kayaalp, twitter mesajında “Tebrik eden herkese teşekkürler. 4 yıldır final yapıyorum. Avrupa’da 3 kez bu sevinci Türk halkına yaşattığım için çok mutluyum. Devamı gelecek inşallah” dedi.

Bozdağ’dan kutlama mesajı

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da twitter’dan yayınladığı mesajında “Tiflis’te Avrupa şampiyonu olan Yozgatlı hemşehrimiz Rıza Kayaalp kardeşimi canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Final müsabakasından bir kare...
Şampiyon Güreşçi Kayaalp'in köyü Kavurgalı
(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: