23 Mart 2013 Cumartesi

MHP, Türkeş’in ‘kalemiz’, Bahçeli’nin ‘kaynağımız’ dediği Yozgat’ta miting düzenlemiyor

Bahçeli Bursa mitinginde konuştu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Millî Değerleri Koru ve Yaşat” başlığı altında 9 ilde yapılması planlanan ve ilki Bursa’da gerçekleştirilen “Kuruluş Mitingi”nde, AK Parti Hükümeti’ne yönelik sert eleştirilerde bulundu.

“Etnik bölünmeyi amaçlayan kanlı terörün meşrulaştığını ve muhatap kabul edildiğini” ileri süren Bahçeli, “Türkiye AKP felaketi altındadır. Türk milleti AKP nifakıyla karşı karşıyadır. Türk vatanı AKP belasıyla sarsılmaktadır. ‘Tek millet, tek devlet, tek dil, tek bayrak ve tek vatan’ AKP’nin bölücü politikaları ve uygulamaları sonucunda yıpratılmış ve yarılmıştır” diye konuştu.

Bahçeli: Yozgat kaynağımızdır

Bahçeli, verdiği birlik mesajında “Şırnak bizdendir, Edirne biziz. Konya canımızdır, Giresun göz bebeğimiz. Samsun tutkumuzdur, Bursa ruhumuz. Diyarbakır sevgimizdir, Erzurum iftiharımız. İstanbul heybetimizdir, Mersin incimiz. Yozgat kaynağımızdır, İzmir direncimiz. Ankara hepimizindir, hepimiz Ankara ve Türkiye’yiz” dedi.

Yozgat’ta miting yok

MHP’nin “Millî Değerleri Koru ve Yaşat” başlığı altında miting düzenleyeceği iller arasında Yozgat yer almıyor. Bursa’da gerçekleştirilen mitingin ardından İzmir, Adana, Erzurum, Konya, Elazığ, İstanbul, Samsun ve Ankara’da da mitingler düzenlenecek.

AK Parti’ye en çok oy veren 10 il arasında yer alan Yozgat’ta belediye seçimlerini 2 dönem AK Parti kazandı.

“Yozgat MHP’nin kalesidir” sözü nereden geliyor?

MHP lideri Alparslan Türkeş’in, “Yozgat benim kalemdir” sözü, çoğu ülkücünün hâlâ dilinde. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, “Yozgat ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar” (6.8.2008) demişti. MHP, 1973 seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 3,38 oy alırken Yozgat, birer milletvekili çıkardığı üç il arasındaydı. 12 Eylül öncesi belediye başkanlığı kazanılan tek il Yozgat’tı (1977). MÇP, 1991 seçimlerinde RP ile ittifak yaptı. Çorum’da 1, Erzurum’da 2 ve Yozgat’ta 2 milletvekili çıkardı. Yozgat’taki isimlerden biri de, darbeden yıllar sonra Meclis’e dönen Alparslan Türkeş’ti.

2010 yılında basında, aralarında Yozgat’ın da yer aldığı iller kast edilerek “MHP kalelerini birer birer kaybetti” yorumlarının ardından MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, “Bu iller nasıl MHP'nin kalesi oluyor?” diye sormuş, Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici de “Yozgat kalemiz değil” demişti.

(Yozgat Muhabir) 

Hiç yorum yok: