14 Mart 2013 Perşembe

İsafakılı köyünde su sevinci

Sabah karar alındı, akşam olmadan işe başlandı
Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında sabah saat 10:00’da Encümen Toplantısı’nda alınan karar akşam olmadan uygulamaya konuldu.

Sorgun İlçesine bağlı İsafakılı köyünün yetersiz olan içme suyu problemini çözmek için Encümen kararı alınması üzerine toplantı bitmeden İsafakılı köyüne su boruları, kepçe ve kamyonlar nakledilerek aynı gün işe başlandı. Vali Yazıcı mevzuat dâhilinde işlemlerin, işlerin arkasından gelmesi gerektiğini, aksi halde yatırımların yavaş yürüyeceğini söyledi.

Aynı gün İl Genel Meclis Üyeleri ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteriyle İsafakılı’ya hareket eden Vali Yazıcı başkanlığındaki heyeti İsafakılı Köyü girişinde birim müdürleri, teknik elemanlar, İsafakılı Köyü Muhtarı Selahattin Kılıç ve köy halkı karşıladı. Vali Yazıcı, köyde yapılacak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra köy içinde gezinti yapıldı.

İsafakılı Köyüne mülga Köy Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 1995 Yılında ikmal edilen içme suyu tesisinin ilerleyen yıllarda bu tesisi besleyen membaların azalması ve yetersiz hâle gelmesi sebebiyle ilâve su ihtiyacı doğduğunu belirten Vali Yazıcı, şu açıklamada bulundu:

“İl Özel İdaresi teknik elemanlarına ilâve su araştırması yapmaları için talimat verdik. Bu talimat üzerine yapılan araştırmalar neticesinde Nişan Pınarı mevkiinde köyün ihtiyacını karşılayacak miktarda su kaynağı bulduk. İl Özel İdaresi imkânlarıyla bulunan bu suyun, 4 bin 400 metre boruyla mevcut şebeke deposuna aktarılması sağlanacak ve bu sayede köyün içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacak.”

Vatandaşlarla köy camisinde ve köy odasında bir araya gelen Vali Yazıcı, Muhtar Selahattin Kılıç ve köy halkı ile sohbet edip sıkıntılarını ve isteklerini dinledi. Vali Yazıcı, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın da en az şehirdeki vatandaşlarımız kadar her türlü imkâna sahip olabilmeleri için gayret ettiklerini belirterek, yoğun bir çalışma temposu içerisine girdiklerini ve bu yüzden de durup bekleme lükslerinin olmadığını söyledi.

Vali Yazıcı’ya verdiği desteklerden dolayı köy halkı adına teşekkür eden Muhtar Selahattin Kılıç, bu gün burada devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden birisinin yaşandığını, gördükleri bu ilgi ve manzaranın özledikleri bir manzara olduğunu ifade etti. Kılıç, İl Özel İdaresi ekiplerine işlerin çabuk bitirilmesi için ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını söyledi.

(Kaynak: Yozgat Valiliği)

Hiç yorum yok: