14 Mart 2013 Perşembe

Soysal TV 24’te konuştu: Hekimlerin maaşları 4-5 kat, sağlık çalışanlarının maaşları da 2 kat arttı

Ertuğrul Soysal TV 24'te konuştu
AK Parti Yozgat Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Ertuğrul Soysal, AK Parti Hükümeti’nin 2004 yılında uygulamaya koyduğu performansa dayalı ek ödeme sistemi sayesinde hekimlerin maaşlarının 4-5 kat, sağlık çalışanlarının maaşlarının da 2 kat arttığını ileri sürdü. 

Soysal, “Bu gün de bir açıklama bekliyoruz” diyerek, sağlık çalışanlarının özlük haklarının daha da iyileşeceğini söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Ertuğrul Soysal, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle, diğer komisyon üyesi ve Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın’la birlikte TV 24’te canlı olarak yayınlanan “Moderatör” programına konuk olarak katıldı. Soysal, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AK Parti Hükümeti döneminde, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için çok büyük yasal düzenlemeler yapıldığını belirten Ertuğrul Soysal, bütün hastanelerde  sağlık çalışanlarını ve haklarını koruma birimlerinin yanı sıra, şiddet konusunda 1111 ve 113 numaralı Beyaz Kod şikâyet ve ihbar hattı kurulduğunu söyledi.

Soysal, hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma olup olmadığına dair bir soru üzerine de, AK Parti Hükümeti tarafından 2004 yılında performansa dayalı ek ödeme sistemi getirildiğini hatırlattı. Soysal, “Daha önce maaşları düşük olan sağlık çalışanları ve hekimlerimiz, bu sayede hekimlerimizin neredeyse 4-5 kat maaşları arttı, ek ödemeyle birlikte. Sağlık çalışanları(nın gelirlerinde de) iki katına yakın bir artış oldu. (…) Bir de biliyorsunuz, normal maaşımızın üzerine ek bir miktar ilâve edilerek emekli keseneğine tâbi tutulmak üzere de bir maaş ayarlaması yaptık” dedi. Soysal, sağlık çalışanlarının özlük haklarının ileri de daha da iyileştirilebileceği kanaati taşıdığını söyledi.

Soysal, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir mesajı olup olmadığına dair bir soru üzerine de şunları söyledi:

“AK Parti Hükümetlerinin sağlıkta yakaladığı başarıda çok büyük emeği olan başta hekimlerimize ve sağlık çalışanlarına ben bütün kalbimle teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bu başarı bir ekip ruhuyla geldiği için de onlara ayriyeten teşekkür ediyorum. 14 Mart Tıp Bayramı, bu tıpla ilgili gelişmeler, bir günde konuşulacak, anlatılacak mevzular değil tabi. Ama şunu bilsinler ki, mevcut hükümetimiz, Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarımızla ilgili çok güzel çalışmalar yapmaktadır. Hem özlük haklarıyla ilgili, hem çalışma ortamlarıyla ilgili, hem diğer konularla ilgili çok güzel çalışmalar yapmaktadır. Önümüzdeki günlerin çok daha iyi olacağını ben şimdiden müjdeliyorum. Bu gün de bir açıklama bekliyoruz. Yine hep beraber göreceğiz, güzel şeylere inşallah Türkiye gebe, sağlık açısından. Hep beraber göreceğiz ve umutla bekleyeceğiz inşallah.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: