14 Haziran 2011 Salı

BDP, Iğdır’da MHP’den çok memnun

Mehmet Ekici’nin damadı, MHP’den Iğdır Milletvekili seçilen Sinan Oğan, AK Parti’yi ve hâlen Iğdır Valiliği yapan eski Yozgat Valisi Amir Çiçek’i ihanetle suçluyor. BDP ise, Ekici’nin damadı Oğan’ın bu tavrından çok memnun. BDP’nin desteklediği Bağımsız aday olarak milletvekili seçilen Pervin Buldan, “Bana göre Iğdır’da istenen sonuç elde edildi. Bana göre Iğdır’da AK Parti kaybetmeliydi, kaybetti” dedi.

12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’nde MHP’nin birinci parti çıktığı tek il, daha önce BDP’nin kalesi durumundaki Iğdır oldu.

27 bin 524 oy alarak Iğdır’dan milletvekili seçilen MHP adayı Sinan Oğan ise, kaset skandalı sebebiyle Yozgat adaylığından çekilen eski MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici’nin damadı.

MHP Iğdır’da yüzde 34.09 oranında oy alırken, Bağımsız adaylar yüzde 31.53, AK Parti yüzde 28.23, CHP ise yüzde 1.66 oranında oy aldı.

Ekici’nin damadı, eski Yozgat Valisinden rahatsız

Ermenistan sınırında bulunan Iğdır’da çok sayıda Azeri Türkü yaşıyor. Sinan Oğan da Azeri. Iğdır Valiliğini, eski Yozgat Valisi Amir Çiçek yürütüyor. Ancak, kaset skandalı sebebiyle adaylıktan ve MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmek zorunda kalan eski Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici’nin damadı Sinan Oğan, Vali Çiçek’ten rahatsız.

Oğan, seçim öncesi düzenlediği mitingde, Iğdır üzerinde oyunlar oynandığını, Ermenistan-Erbil hattı güzergâhında Türk kalesi olan Iğdır’ın ele geçirilme planları yapıldığını, Türk nüfusun sindirilerek azınlık duruma düşürülmek istendiğini ileri sürmüştü. Oğan, Iğdır Valisi Amir Çiçek’in kapalı kapılar ardında AK Parti adayı Yaşar Akkuş’la görüşüme yaptığını ileri sürerek, “Bu görüşme bile Iğdır üzerinde oynanan oyunu ortaya koymaktadır” iddiasında bulunmuştu.

BDP Iğdır’da MHP’den çok memnun

BDP’nin desteklediği Bağımsız aday olarak milletvekili seçilen Pervin Buldan ise, Ekici’nin damadı Sinan Oğanın bu tavrından çok memnun. BDP’li Buldan, “Bana göre Iğdır’da istenen sonuç elde edildi. Bana göre Iğdır’da AK Parti kaybetmeliydi, kaybetti” dedi.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

İsmail Düğenci dedi ki...

AK Partiyi tebrik ediyoruz.Bu kadar ittifaka rağmen ,milletin yarısının tevecühünü kazandı.PKK'lısı,BDP lisidahi herkes AK Partinin kaybetmesini istiyordu.Hatta Yozgat ilide başta olmak üzere gizli açık ittifaklar yapıldı.
Bu ittifak ses kaydıyla Elazığ olarak yayınlandı.Ve Elazığ'da MHP 1 vekil çıkardı.
AK Parti düşmanlığı kimleri yanyana getiriyor.Kimlere, kime oy verdiriyor.
Ama olsun,biz size düşman değiliz.
Biz herkese hakkımızı helal ediyor,herkesten helallik diliyoruz.
Biz Tüm Milletimizi seviyoruz.
Parolamız.Kaybedecek bir ferdimiz yoktur.
Tüm Türkiye selamlar.