25 Mart 2013 Pazartesi

3. yaşını kutlayan YDDF,
kutlama programında Yozgat Platformu’na üye oldu

YDDF, 3. yaş gününü özel bir geceyle kutladı
Merkezi Ankara’da bulunan Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu, 3. yaşını düzenlediği özel bir geceyle kutladı.

Gecede YDDF, merkezi İstanbul’da bulunan Yozgat Platformu’na üye oldu. Böylelikle Yozgat Platformu’na üye olan federasyon sayısı 5’e yükseldi. Üyelik belgesini, düzenlenen törende Platform Başkanı Kâzım Ekinci takdim etti. Yozgat Platformu Genel Sekreteri Mümin Günler de YDDF Genel Başkan Mesut İbiş’e platformun rozetini taktı.

Vedat Dalokay Kokteyl ve Nikâh Salonu’nda gerçekleştirilen geceye, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP parti meclisi üyesi ve TRT sanatçısı Faruk Demir, Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Tuncay Sönmez, Yozgat Platformu Başkanı Kazım Ekinci, Yozgat Platformu Genel Sekreteri Mümin Günler, eski Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, Federasyona üye dernekler ve Yozgatlı davetliler katıldı.

YDDF’nin 3. yaş günü kutlaması

Gecede Federasyon Genel Merkezi’nde tiyatro kursu gören öğrenciler, bir tiyatrı gösterisi sundular. İsmail Aslan, Yıldız kardeşler, Mehmet Kundak ve Şair Coşkun Gönüllü’nün sesleriyle renk kattıkları gecede, üye derneklere katılım belgesi; Kadın Meclisi,Gençlik Meclisi ve Federasyon Meclisi’ne çalışmalarında dolay plaket verildi. Gece, 3. yaş günü pastasının kesilmesiyle sona erdi.

Kâzım Ekinci: Yozgatlılar neredeyse biz oradayız

Yozgat Platformu da YDDF'ye üye oldu

Gecede YDDF, merkezi İstanbul’da bulunan Yozgat Platformu’na üye oldu. Böylelikle Yozgat Platformu’na üye olan federasyon sayısı 5’e yükseldi. Platforma üyelik belgesini, düzenlenen törende Platform Başkanı Kâzım Ekinci takdim etti. Yozgat Platformu Genel Sekreteri Mümin Günler de YDDF Genel Başkan Mesut İbiş’e platform rozetini taktı.

Kâzım Ekinci, törende yaptığı konuşmada, büyük Yozgat ailesinin her geçen gün daha büyüdüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Güçlerin birleşmesi ve birlikte hareket etme bilinciyle Yozgatlının sesi daha gür ve dik çıkacaktır. Yozgat’ın sosyo-ekonomik sorunlarına çözüm ve bu konuda fikir üretmek başta olmak üzere eğitim, kültür gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak üzere kamuoyu oluşturma aslî görevleridir. Yozgat ailesinin tüm paydaşları ile Yozgatımızın kalkınmasına öncülük etmek, bu amaç doğrultusunda tüm paydaşlarla beraber hareket etmek, bireyin değil toplumun menfaatlerinin ön plana çıktığı bir anlayışı benimsemek temel felsefemizdir. Siyasetten uzak, din ve mezhep ayrımı yapmadan sadece ve sadece Yozgat mefkûresi fikrinde hareket etmek ana yasamızdır. Yozgatımızın hak ettiği hizmetleri yerinde ve zamanında alması için, kamuoyunda daha etkin olmak için var gücümüzle tüm üyelerimizle birlikte çalışmaktayız. Yozgatlı olmanın bir ayrıcalık olduğunu ve yüreğinde Yozgat sevgisi ve sevdası olan her kişinin mutlaka Yozgat’a bir şeyler yapacağına canı gönülden inanıyoruz”

Kâzım Ekinci, basına yaptığı değerlendirmede de, kısa adı YDDF olan Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu’nun 2011 yılında kurulmuş genç bir federasyon olmasına rağmen kısa sürede çok başarılı hizmetler gerçekleştirdiğine işaret etti. Gecede YDDF’ye Ankara’da faaliyette bulunan 19 derneğin üye olduğunu, 30 derneğin de üyelik hazırlığı yaptığını belirten Ekinci, “2015 yılına kadar üye dernek sayısının 80 civarında olması beklenmektedir. Birçok etkinlik gerçekleştiren YDDF, geçmiş günlerde açmış olduğu çak amaçlı lokalin yanı sıra yine tüm dernek ve hemşehrilerimize hizmet verecek bir Genel Merkez binası yapmak için kolları şimdiden sıvadılar” dedi.

Yozgat Platformu Başkanı Kâzım Ekinci, Genel Sekreter Mümin Günler’le birlikte katıldığı gecede, bütün Yozgatlıları büyük bir aile olarak gördüklerini belirtip ‘Yozgatlılar neredeyse biz oradayız’ diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: