25 Mart 2013 Pazartesi

Yozgat’ın tekvandodaki gururu Makbule,
Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor

Türkiye Şampiyonu Makbule, Avrupa Şampiyonası için kampa girdi
16 yaşındaki Türkiye Şampiyonu ve Avrupa ikincisi Yozgatlı Millî Tekvandocumuz Makbule Nur Korucu, 18-21 Nisan tarihleri arasında Moldova’da düzenlenecek olan “Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü adına korta çıkan Bayraklı Lisesi 2. Sınıf öğrencisi Makbule, Ankara’da Millî Takım kampında şampiyonaya hazırlanıyor.

Kızının en büyük destekçisi Basri Korucu, Yozgat Muhabir’e yaptığı açıklamada, daha önce Türkiye Şampiyonu olmuş ve Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmış Yozgatlı bir millî sporcunun babası olmaktan onur duyduğunu ifade etti. Korucu, “Kızımın Moldova’da Türkiye’yi temsil edecek olması benim için onur verici. Avrupa Şampiyonası’nda İstiklâl Marşımızı okutup ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırması hepimizin ortak arzusu. Yozgatlı hemşehrilerimiz başta olmak üzere, millî sporcumuzun başarısı için milletimizden destek ve dua bekliyoruz. Kızım millî sporcu; dolayısıyla onun başarısı Türkiye’nin, Türk sporunun başarısı olacak” diye konuştu.

En büyük destekçisi ailesi

Tekvando müsabakalarında fırtına gibi esen Makbule Nur Korucu, İzmir’de uluslar arası nakliyat işi yapan Yozgatlı Basri Korucu’nun 4 çocuğundan biri. İzmir Bayraklı Lisesi 2. Sınıf öğrencisi. Okulunda seçmeler yapılırken tekvando takımına katılmak isteyince, babası Basri Korucu, eğitimini aksatmaması, sporda da kararlı ve istikrarlı bir şekilde çalışması şartıyla, onun bu girişimine destek olmuş. Yozgat’ın Sarıkaya ilçesi Akbucak Köyü doğumlu Korucu, Yozgat Muhabir’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Şampiyon sporcumuzun en büyük destekçisi ailesi
Yozgatlı hemşehrilerimizden destek ve dua bekliyoruz

“Makbule sözünde durdu. Son derece disiplinli çalışarak, önce Türkiye ikinciliği, ardından Türkiye Şampiyonluğu ve Almanya seçmelerinde Avrupa ikinciliği elde etti. Şimdi Moldova’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonluğu’na hazırlanıyor. Kızımın Moldova’da Türkiye’yi temsil edecek olması benim için onur verici. Avrupa Şampiyonası’nda İstiklâl Marşımızı okutup ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırması hepimizin ortak arzusu. Yozgatlı hemşehrilerimiz başta olmak üzere, millî sporcumuzun başarısı için milletimizden destek ve dua bekliyoruz. Kızım millî sporcu; dolayısıyla onun başarısı Türkiye’nin, Türk sporunun başarısı olacak.”

Bu başarı, Antrenörümüz Murat Işık’ın başarısıdır

Antrenör Murat Işık
Makbule Nur Korucu’nun başarısında İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü Tekvando Antrenörü Murat Işık’ın çok büyük bir payı olduğunun altını çizen Basri Korucu, “Kulübün takım hâlinde elde ettiği başarılar, önce Bakanlığımızın desteğinin sonra da İzmir GSİM Antrenörümüz Murat Işık’ın başarısının bir sonucu. 2011 ve 2012’de üst üste Dünya Şampiyonu olan Umut Bildik’i, Yıldız Gençler’de Türkiye Şampiyonu, ardından Balkan Şampiyonu olan Yağmur Banda’yı yetiştiren de Murat Hocadır. Böyle başarılı bir antrenörle çalışmaları, çocuklarımız için büyük bir şans. Murat Işık Beye hem kızım Makbule adına, hem çalıştırdığı bütün sporcuların aileleri adına, hem de Türk sporu adına teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: