26 Mart 2013 Salı

Yozgat umursamadı ama
Tokat Kent Konseyi bölge turizmine el attı

Kentlerin Kültür Buluşması toplantısı Tokat'ta yapıldı
Tokat Kent Konseyi, geliştirdiği “Kentlerin Kültür Buluşması” projesiyle, Temmuz ayında Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda, Tokat, Amasya, Çorum, Sivas ve Yozgat’ın kültürel ve folklorik unsurlarının sergileneceği bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor.

Tokat Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen hazırlık toplantısına diğer illerin ilgili birim müdürlerinin yanı sıra Yozgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdiresi Yıldız Ersin, Yozgat Kent Konseyi Genel Sekreteri Birsen Şöhret ve  Yozgat Kent Konseyi Meclisi Üyesi Nurettin Koç da katıldı.

Temmuz ayında Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilmesi planlanan “Kentlerin Kültür Buluşması” etkinliği için 22 Mayıs’ta yeni bir toplantı düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Aaa! Demek Kent Konseyi de proje üretebiliyormuş!..

Tokat Kent Konseyi’nin organize edeceği ve Tokat Valiliği ile Tokat Belediyesinin destek vereceği proje ile; Tokat, Amasya, Çorum, Sivas ve Yozgat illerinin tabiî güzelliklerinin, tarihî ve kültürel zenginliklerinin ortaya konarak bölge turizminin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu amaçla düzenlenecek etkinliğin ise Tokat’ta yapılması isteniyor.

Etkinlikte turizme yönelik çeşitli paneller düzenlenmesi, halk oyunları ekipleri ve halk ozanları ile gösteriler düzenlenmesi, yörenin el sanatları ürünlerinin sergilenmesi, kültürel ve turistik geziler düzenlenmesi; bütün bu etkinliklerin de yerel ve ulusal basın vasıtasıyla ülke gündemine taşınması planlanıyor. 

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: