26 Mart 2013 Salı

Hani sorumlular tespit edilip
gerekli işlemler uygulanacaktı?..

Kanalizasyon bacası yine taştı
Daha önce kanalizasyon bacası tıkanıp kalorifer yakıtının atığı dışarı taşınca, Yozgat Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ali Şahin, “Sorumlular tespit edilerek gerekli işlemler uygulanacaktır” demişti.

Ancak aynı kanalizasyon bacası tekrar taşınca, tıkanıklığın kalıcı olarak giderilmediği, yasak olduğu halde kalorifer yakıtı atığını kanalizasyona boşaltan resmî kurum hakkında da bir işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

Mart ayının ikinci haftasında, Yozgat’ın Karatepe Mahallesi’ndeki bir taksi durağının yakınındaki kanalizasyon bacası tıkanıp kalorifer yakıtı atığı taşmaya başlayınca, resmî bir kurumun yakıt atığını kanalizasyona boşalttığı ortaya çıkmıştı.

Yozgat Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ali Şahin, “Kanalizasyon şebekesindeki tıkanıklık giderildi. Ancak, bu bölgedeki konutlarda kalorifer yakıtı kullanılmıyor. Kalorifer yakıtı olarak bilinen fuel-oil’i sadece resmî kurumlar kullanıyor. Sorumlular tespit edilerek gerekli işlemler uygulanacaktır. Bu tür maddeler biyolojik arıtma tesisine zarar verebilir ve kanalizasyon şebekesine dökülmesi uygun değil” şeklinde açıklama yapmıştı.

Ancak aynı kanalizasyon bacasından yine kalorifer atığı taştı. Durumdan şikâyetçi olan taksi esnafı, taşan atığın hem ağaçlara zarar verdiğini hem de müşterilerin durağa gelmelerine engel olduğunu belirterek, yetkilileri göreve davet ettiler. Vatandaşlar, sorumluların tespit edilip cezalandırılmalarını istediler.

Hiç yorum yok: