29 Mart 2013 Cuma

Avrupa Şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat’ta davul zurna ile karşılandı

Avrupa Şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp
Gürcistan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stil 120 kiloda altın madalya kazanan millî sporcumuz Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat’ta davul zurnayla karşılandı.

Yozgat Belediyesi tarafından belediye önünde davul zurna ve halaylar eşliğinde “Milli gururumuz” yazılı pankartlarla karşılanan Rıza Kayaalp’e vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Başkan Başer, Kayaalp’e “beşi bir yerde” altın hediye etti.

Dünya şampiyonu Kayaalp, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, eski antrenörü Mustafa Doğan, Kayaalp’in ailesi ile ve vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı.

Kayaalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’ye üçüncü kez altın madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu söyledi. Kendisini karşılayan herkese teşekkür ettiğini belirten Kayaalp,”Ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Bundan dolayı da çok mutluyum. İnşallah siz hemşehrilerimi de gururlandırmışımdır. Bundan sonra yeni şampiyonluklar için daha fazla çalışacağım. İnşallah olimpiyat madalyasını da ülkemize ve Yozgat’ımıza da getireceğim. Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yapılan şampiyonaya gelen köylülerime de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı da, Yozgat tarihinin dünya ve olimpiyat şampiyonlarıyla dolu olduğunu belirtti. Yazıcı, “Güreş sporu ilimizde taban oluşturmuş. Bunun en güzel ve son örneği de değerli Rıza kardeşimizdir. Yapısıyla, kişiliğiyle, tarzıyla tam bir centilmen ve sportmen bir sporcu. İnşallah güreş hayatını dünya ve Avrupa şampiyonluklarıyla dolduracak. Kendisine Yozgat halkı olarak dua ediyoruz. Başarılarını devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de millî güreşçinin Türk’ün gücünü dünyaya gösterdiğini kaydederek, şöyle konuştu:

“Gururumuz, yavrumuz Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat’a geldi. Yozgat Belediyesi olarak kendisini kutluyoruz. ‘Türk gibi güçlü, Türk’ün sırtı yere gelmez’ ifadesini bir kez daha göstermiştir. Hasbeklerin, Nasuh Akarların, Celal Atiklerin memleketi. Rızamızın ismini güzel bir caddeye vermiştik. Şimdi de bir spor salonuna ismini vereceğiz. Rızamızdan çok güzel başarılar bekliyoruz. Zaten kendisi dünya şampiyonu. Yozgatlı olması ve şanlı bayrağımızı göndere çektirmesi bizi ayrıca gururlandırdı. İnşallah Yozgat Belediyesi olarak kurduğumuz güreş spor kulübümüzde Rıza gibi Türkiye ve dünya şampiyonlarını yetiştirmeye devam edeceğiz.”

Milli güreşçi Rıza Kayaalp’in annesi Sevgi Kayaalp ise çok mutlu olduğunu ve oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Hiç yorum yok: