29 Mart 2013 Cuma

Grup Bozoklar’ın solisti Levent Kaya:
Yozgatlıların fahrî hemşehrisi olabiliriz

Levent Kaya - Grup Bozoklar
Oğuz boylarından Bozok’a ve bozkırlara olan sevgileri dolayısıyla kendilerine “Grup Bozoklar” adını veren rock grubunun solisti Levent Kaya, Bozok diyarını çok sevdiğini belirterek, “Eğer kabul ederlerse, Yozgatlıların fahrî hemşehrisi olabiliriz. Yozgat’ta konser vermekten ayrı bir mutluluk duyarız” dedi.

Grubun solisti Levent Kaya ile, İstanbul’da verdikleri konser öncesinde görüştük.

Lise sıralarından bozkırın türkülerine uzanan yolculuk…

Levent Kaya’ya, ‘Yozgat’ın eski ismi Bozok’tu. Yozgat’la bir irtibatınız var mı? Grubunuzun ismi neden Bozoklar?’ diye sorduk. Kaya, sorumuzu şöyle cevapladı:

“Yozgatlı değilim. Grubumuzda Yozgatlı olan da yok; ama lise yıllarımızdan bu yana Oğuzlara ve onun önemli bir kolu olan Bozoklara karşı bir ilgimiz ve sevgimiz var. Moğollar grubuna öğrencilik yıllarımızda da beri özel bir sevgi besliyorduk. Bu sevgi, Bozok sevgisiyle birleşince, Moğollar’dan da etkilenerek, grubumuza “Bozoklar” adını verdik. Madem siz de Bozok diyarındansınız, sizin vasıtanızla Yozgat’a şu mesajı verebilirim: Eğer kabul ederlerse, Yozgatlıların fahrî hemşehrisi olabiliriz. Yozgat’ta konser vermekten ayrı bir mutluluk duyarız.”

Levent Kaya’ya,”Grup Bozoklar”ın kuruluş hikâyesini sorduk, kısaca özetledi.

Grup Bozoklar konserde...
İstanbul Güngören İzzet Ünver Lisesi’nin müziğe tutkun gençleri, müziğe olan sevgilerini bir müzik grubunun çatısı altında birleştirmeye karar verirler. 1995 yılında, Moğollar’dan etkilenerek, Oğuz boylarından Bozok’u isim olarak seçip, “Grup Bozoklar” adını verdikleri bir grup kurarlar. İlk konserlerini de o yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle okullarında verirler. Böylelikle, Grup Bozoklar’ın müziğin bozkırlarındaki yolculuğu da başlamış olur.

İlerleyen yıllar içinde Şöhretler Karması’nda enstrüman çaldılar. Birçok festivalde yer aldılar, çeşitli kültür merkezlerinde konserler verdiler. Grup üyeleri, bu 15 yıl içerisinde konservatuvar eğitimlerini de tamamlamış olarak, bireysel çalışmalara ağırlık vermeye başladılar.

Kendi bestelerini ve altyapılarını değiştirdikleri türküleri kendi yorumlarıyla türküseverlere sunan Grup Bozoklar, bugünlerde ilk albümleri için, format olarak rock, reggie, jazz altyapılarını kullanarak ayrı bir proje çalışması yürütüyor.

Bu arada, grubun konserleri de devam ediyor.  

Solistliğini Levent Kaya’nın yaptığı “Grup Bozoklar”, gitarda Cemil Şahin, davulda Özkan Yılmaz, bas gitarda Şentürk Öztaş, perküsyonda Ercan Yaralı, klavyede Miraç Çelenk ve klarnette Murat Süslü’den oluşuyor.

 (Yozgat Muhabir))

Hiç yorum yok: