19 Mart 2013 Salı

Geleneksel “Çiğdem Şenliği” 23 Mart’ta

3. Çiğdem Şenliği'ne bütün Yozgatlılar davetli
Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Bozok Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen ve geleneksel hâle getirilen “Çiğdem Şenliği”nin üçüncüsü 23 Mart Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Çuval yarışları
Geleneksel “Çiğdem gezdirme” etkinliğinin ardından saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak olan şenlikte, bu geleneğin Yozgat kültüründeki yeri ve önemi hakkında bilgiler içeren konuşmaların ardından, çuval yarışları ve halat çekme gibi geleneksel oyunlar sergilenecek, halk oyunları ekipleri gösteri yapacaklar. Şenlikte, Türk Cumhuriyetlerinden gelecek olan ekipler de halk oyunları gösterisi sunacaklar. Şenliğin son bölümünde, Yozgat Belediyesi tarafından Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri’nde vatandaşlara “çiğdem pilavı” ikram edilecek.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bütün Yozgatlıları 23 Mart’ta gerçekleştirilecek olan “Çiğdem Şenliği”ne davet etti.

“Çiğdem Gezmesi”, UNESCO listesinde

Yozgat’ın eski geleneklerinden “Çiğdem Gezmesi”, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı ve Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz’un girişimleri sonucu, 2009 yılında UNESCO tarafından “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası” listesine kabul edilmişti.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: