31 Aralık 2009 Perşembe

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Macit:
Sadece Yozgat değil bütün Türkiye kazandı

Şeker-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ömer Macit, Danıştay’ın TÜRKŞEKER’e ait şeker fabrikalarının özelleştirilmesini durdurmasının, sadece Yozgat’ın değil bütün Türkiye’nin, Türk tarımının ve Türk çiftçisinin zaferi olduğunu söyledi.

Ömer Macit, Yozgat Muhabir’in “Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek?” şeklindeki sorusunu “Hukukî mücadelemizi bundan sonra da sürdüreceğiz. Şeker-İş sendikası olarak şimdiki hedefimiz, TÜRKŞEKER’e ait şeker fabrikalarının tamamen özelleştirme kapsamından çıkarılması olacak” şeklinde cevapladı.

Özışık, fabrikaya ait arsayı hastaneye bağışladı

Boğazlıyan ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Boğazlıyan Şeker Fabrikası’na ait Çukurtarla mevkiinde bulunan arsayı, yapılması planlanan 50 yataklı Boğazlıyan Devlet Hastanesi’ne bağışladı.

Şeker fabrikasını gezerek bilgi alan AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Türkiye’nin en büyük şeker fabrikası konumundaki Boğazlıyan Şeker Fabrikası’ndan çok etkilendiğini belirterek, Boğazlıyan’da üretilen şekerin dünya ile yarışabilecek kalitede olduğunu söyledi.

AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Yusuf Yıldırım da, 17 bin 50 metrekarelik arsanın Sağlık Bakanlığı uzmanlarınca uygun görüldüğünü belirterek, “Sağ olsun başkanımız arsayı Boğazlıyan için hibe etti. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Tularemi hastalığı Şubat’ta Sivas’ta da görülmüş

Yozgat merkez ilçeye bağlı Pembecik Köyü’nde 2 kişide görülen ve salgın riski taşıyan tularemi (tavşan ateşi) hastalığı, 2009 yılı içerisinde Yozgat’ın sınır komşusu Sivas’ta da görülmüş.

Anadolu Ajansı’nın 18 Şubat 2009 tarihli haberinde, Sivas’ın Suşehri ilçesine bağlı Aşağı Sarıca Köyü’nde tavşan ateşi hastalığı şüphesiyle 7 kişinin Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındığı kaydediliyor.

30 Aralık 2009 Çarşamba

Danıştay TÜRKŞEKER’in özelleştirilmesini durdurdu

Danıştay 13. Dairesi, Şeker-İş Sendikasının açtığı davada, Türkiye Şeker Fabrikaları (TÜRKŞEKER) A.Ş’ye ait Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının bir bütün halinde portföy grubu olarak (Porföy C) özelleştirilmesine ilişkin ihale ilanı ve şartnamesinin yürütmesini durdurdu.

BBP İl Başkanı Uçar’dan Başer’lere:
Halkın sıkıntılarıyla daha yakından ilgilenin

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Fatih Uçar, vatandaşların kendilerine ilettiği sıkıntıları dile getirerek, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık’ı halkın sıkıntılarıyla daha yakından ilgilenmeye davet etti.

Tümgan: Yerel siyaset ayağa düştü

Merhaba Yozgat gazetesinin köşe yazarı Soner Tümgan, Yozgat’taki siyasetçilerin, genel merkezlerin gönderdiği faksları okuyup iki muhabire demeç vererek görevlerini ifa ettiklerini zannettiklerini belirterek, Yozgat’taki siyasî seviyenin, ‘Hiçbir şey yapamıyorsam bari siyasetçi olayım’ yaklaşımını yansıttığını ifade etti.

29 Aralık 2009 Salı

Varinli: Hastane Şubat ayında hizmete açılacak

Geçen Ağustos ayında Yozgat gazetesi köşe yazarı Nesrin Masarifoğlu’ya verdiği mülâkatta Tıp Fakültesi Hastanesi için “Bizim insanımız her zaman en iyisine lâyıktır; her şey tam olmadan açmayız” diyen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, hastanenin tıbbî donanımının yüzde 90’ını tamamladıklarını belirterek, bu gün müjdeyi verdi.

Rektör Varinli, 200 yataklı Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Şubat ayı içerisinde hizmete açılacağını bildirdi.

Bahadın’da yaşlı çift banyoda ölü olarak bulundu

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Beldesi’nde, 68 yaşındaki Meryem Keleş ile 76 yaşındaki eşi Veli Keleş, evlerinin banyosunda komşuları tarafından ölü olarak bulundu.

Şeker hastası olan Meryem Keleş’in şekerinin düşmesi sonucu başını duvara çarparak hayatını kaybettiği, onu ölmüş halde bulan kalp hastası eşi Veli Keleş’in de üzüntüsünden kalp krizi geçirmiş olabileceği veya eşini kaldırmaya çalışırken dengesini kaybedip kafasını duvara çarpması sonucu öldüğü tahmin ediliyor.

Yeni asfalt tesisi açılışa hazırlanıyor

Uzun yıllardır kullanılan ve Yozgat’ın ihtiyacını karşılamayan 40 ton kapasiteli asfalt plent tesisinin yerine 80 ton kapasiteli yeni bir tesis kuruluyor. İhalesi 7 Eylül 2009 tarihinde yapılan tesis, 2010 yılında faaliyete geçecek.

Tesiste incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Amir Çiçek, “Ben şimdiden köy yollarının daha hızlı ve verimli bir şekilde asfaltlanabilmesi, bakım onarımlarının daha kaliteli ve seri yapılabilmesi için kurulan bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

28 Aralık 2009 Pazartesi

Müftülük, din görevlilerini ev sahibi yapacak

Yozgat Müftülüğü, din görevlilerini ev sahibi yapmak için yapı kooperatifi kurdu. Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, konutların inşası için Dünya Bankası ve Avrupa Birliği kredilerinden faydalanmayı düşündüklerini, bunun için görüşmelerde bulunacaklarını söyledi. Korkmaz, konut yapımı için aldıkları tarlada, inşaat başlayana kadar organik tarım yapmayı planladıklarını kaydetti.

Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, kurdukları yapı kooperatifi hakkında Yozgat Muhabir’e açıklamalarda bulundu.

“Yozgat Güneş” gazetesi yayın hayatına başladı

Yozgat’ta yayınlanan mahallî gazeteler arasına bir yenisi daha eklendi. “Yozgat Güneş” adını taşıyan gazetenin ilk sayısı bu gün yayınlandı.

“Büyüyen Yozgat’ın özgür gazetesi” sloganıyla ve 8 sayfa hâlinde çıkan “Yozgat Güneş”, haftalık olarak yayınlanacak.

Gelişim Matbaası adına Mahmut Korkmazyürek’in sahibi olduğu gazetenin Yayın Yönetmenliğini Evren Kurban yapacak.

Tavşan ateşi hastalığı görülen köyün muhtarı Korkmazer: Su şebekemize dere suyu karışıyor

Salgın riski taşıyan tavşan ateşi hastalığının görüldüğü Pembecik Köyü’nün muhtarı Rahmi Korkmazer, köyün içme suyu şebekesine dere suyu karıştığını belirterek, köyde tavşan ateşi hastalığının baş göstermesini buna bağladığını söyledi.

2 haftadan bu yana şebeke suyunu kullanamadıklarını dile getiren Korkmazer, “İçme suyumuzu ya satın almak, ya da köydeki çeşmelerden almak zorunda kalıyoruz. Su şebekemizin değişmesini istiyoruz” dedi. Konuyu AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek’e de ilettiğini belirten Korkmazer, Ankara’dan gelecek tahlil sonuçlarını beklediklerini söyledi.

Yozgat merkez ilçeye bağlı Pembecik Köyü’nün Muhtarı Rahmi Korkmazer, Yozgat Muhabir’in sorularını cevapladı.

Dr. Bağcı: Sorgun’a 200 yataklı hastane yapılacak

Sorgun Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Dr. Şevket Bağcı, Türkiye’nin en büyük 100 ilçesinden biri olan Sorgun’da hasta sayısının giderek artış gösterdiğini ve mevcut hastanenin ihtiyacı karşılayamaz hâle geldiğini belirterek, 200 yataklı yeni bir hastane yapılacağını bildirdi. Dr. Bağcı, ayrıca Özel Anadolu Tıp Merkezi’ni de 33 yataklı bir hastaneye dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi.

MHP Orta Anadolu İl Başkanları Çorum’da toplandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Orta Anadolu İl Başkanları Toplantısı Çorum’da yapıldı. Toplantıya MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer de katıldı.

Geçen hafta sonu MHP Çorum İl Başkanı Hüseyin Esenyel’in ev sahipliğinde Cevher Sofra’da yapılan toplantıya MHP Merkez İlçe Başkanı Ercan Daşdan, Ankara, Amasya, Yozgat, Konya, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Karaman, Sivas, Aksaray, Tokat ve Kırıkkale il başkanları katıldı.

MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel’in güncel siyasî konular hakkında yaptığı değerlendirmeden sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

(Kaynak: yaylahaber.com)

27 Aralık 2009 Pazar

Ev hanımı Muş, mikrokrediyle iş kurup araba aldı

Yozgat’ta devletin mikrokredi imkânından faydalanarak üretim yapan ev hanımları, ürettiklerini Mikrokredi Bayanlar Çarşısı’nda satarak önemli miktarda gelir elde ediyorlar.

5 yıldır hazır giyim üzerine çalıştığını ifade eden ev hanımı Zekiye Muş, satışlardan elde ettiği parayla araba aldığını söyledi.

Kültür Merkezi’nde muhteşem gece

Yozgat Valiliği’nin himayesinde geleneksel hâle getirilen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Nida Tüfekçi Altın Bağlama Kültür Sanat Ödülleri Töreni’nde, Türk Halk Müziği’ne ve Türk folkloruna hizmet eden sanatçılar ve programcılara ödülleri verildi.

Törende, İcra dalında Mükerrem Kemertaş, Hale Gür ve Erdal Erzincan’a, Araştırma-İnceleme dalında ise Mehmet Özbek ve Seyit Burhanettin Kapusuzoğlu’ya ödülleri takdim edildi.

Onur ödülü Adnan Ataman’a, Jüri Özel Ödülü de Mehmet Erenler’e verildi. Televizyon Programcılığı dalında İrfan Gürdal, Radyo Programcılığı dalında da Nilgün Parlak ödüllendirildi. Murat Toraman ve Adile Karatepe ise Teşvik Ödülleri’ne lâyık görüldüler.

Ödül töreninin sonunda, Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu ve solistleri, icra ettikleri konserle dinleyicilere türkü ziyafeti verdiler.

Eşini baltayla öldürdükten sonra Yozgat’a gelip anne ve babasının mezarlarını ziyaret etmiş

İstanbul Maltepe’deki evlerinde, boşanma davasının görüleceği günün gecesinde eşi Gülseren S.’yi baltayla öldürdüğü iddia edilen Özdemir S., Cinayet Büro Amirliği dedektifleri tarafından Maltepe’de yakalandı.


Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunda işlediği cinayeti itiraf eden Özdemir S., cinayetten sonra kaçıp Yozgat’a gittiğini, annesinin ve babasının mezarlarını ziyaret ettikten sonra İstanbul’a döndüğünü anlattı. Özdemir S., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akdağmadeni’de trafik kazası: 4 yaralı

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Akdağmadeni ilçesinin İbrahimağaçiftliği Köyü yol ayrımından E-88 kara yoluna çıkan Hasan Karabulut yönetimindeki 66 LP 676 plakalı otomobil, Sivas’tan Ankara’ya giden Mustafa Karaca idaresindeki 58 NV 597 plakalı otomobille çarpıştı.

Otomobil sürücüleri Karabulut ve Karaca ile araçlarda bulunan Özkan Özcan ve İsmail Bulut yaralandı. Yaralılar, Akdağmadeni Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

26 Aralık 2009 Cumartesi

Yozgat’ta ölüm oranları 40 yaşından sonra yükseliyor. En büyük sebep ise kalp hastalıkları

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2008 yılı “Ölüm İstatistikleri Veri Tabanı”na göre, Yozgat’ta ölüm oranları 40 yaşından sonra belirgin bir şekilde artış gösteriyor.

Yozgat Muhabir, TÜİK’in “Ölüm İstatistikleri Veri Tabanı”ndaki tabloları inceleyerek, Yozgat’ta meydana gelen ölümlerin sebepleri ve yaş gruplarına göre dağılımına dair verileri derledi. Buna göre, ölümlerin en büyük sebebi kalp hastalıkları. 2008 yılı itibariyle, Yozgat’ta hayatını kaybeden toplam 745 kişiden 373’ü, kalp hastalıkları sebebiyle hayata veda etti.

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

Yozgat Atatürk Yolu üniversite yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Nuri D. Yönetimindeki 19 FK 285 plakalı otomobil, Üniversite mevkiinden şehir merkezine doğru seyir halindeyken, saat 21.00 sıralarında şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sebebiyle şarampole yuvarlandı.


Kazada otomobil sürücüsü Nuri Durmaz yaralandı. Yaralı, Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

(Kaynak: yurthaber.com)

Çekerek’te TIR devrildi: 1 yaralı

Yozgat’ın Çekerek ilçesindeki trafik kazasında bir TIR’ın devrilmesi sonucu sürücüsü yaralandı. TIR şoförü, Çekerek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

25 Aralık 2009 Cuma

105 yaşındaki Emine nine TRT 1’e konuk oldu

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Devecipınar Beldesi’nde yaşayan ve torununun torununu evlendiren 105 yaşındaki Emine Özbek, 70 yaşındaki oğlu Adem Özbek ile birlikte TRT-1’de canlı olarak yayınlanan “Esra Ceyhan’la Hayat” programına konuk oldu.

24 Aralık 2009 Perşembe

2 kişi, farelerden bulaşan “Tavşan Ateşi” hastalığına yakalandı Yozgat alarmda

Yozgat’ta merkeze bağlı bir köydeki 2 kişinin, bildirimi zorunlu hastalıklardan olan ve “tavşan ateşi” olarak bilinen tularemi hastalığına yakalanması, Yozgat Valiliği’ni alarma geçirdi.

Yozgat Valiliği, hastalığın salgın riski taşıması sebebiyle, Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’nden uzman talebinde bulundu. Yozgat’a gelen uzmanlar, köyde genel tarama yapıp numuneler aldılar. Tahlil sonuçları henüz açıklanmadı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, yaptığı açıklamada, “Şu an için salgın yok. İl Hıfzıssıhha Kurulu Meclisi toplantıya çağrılarak, toplum sağlığı açısından alınması gereken tedbirleri görüşüp, karara bağlayacak” dedi.

Yıldırım: Yozgat, Millî Mücadele’ye büyük destek verdi ayrıca ordunun yiyecek ihtiyacını karşıladı

Feyzullah Bektaş İlköğretim Okulu Müdürü Nafi Yıldırım, Yozgat’ın Milli Mücadele’ye büyük destek verdiğini, ordunun yiyecek ihtiyacını da karşıladığını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

“Mustafa Kemal Atatürk, 1924 ve 1934 yıllarında iki kez şehre gelmiştir. İlk gelişinde 3 gün kalmış, hatta isyandan dolayı kendisinden özür dilemek isteyen Akdağlı Bahri Bey’i sert bir dille susturup, ‘Bırak Bahri, o konuyu kapat, kapanmış yarayı deşip kanatma’ demiştir.”

Başer: Teşvik yasasının süresi uzatılacak

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın süresinin çok büyük bir ihtimalle uzatılacağını bildirdi.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Avukat Yusuf Başer, Yozgat Muhabir’in sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Yozgat iş çevreleri açısından büyük önem taşıyan 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın süresinin çok büyük bir ihtimalle uzatılacağını söyledi.

Yozgat, hafta sonu sanatçıları misafir edecek

Nida Tüfekçi Altın Bağlama Kültür Sanat Ödülleri, hafta sonu düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Ödül töreni için Mehmet Özbek, Gamze Tüfekçi, Hale Gür, Erdal Erzincanlı, Nilgün Parlak, Murat Toraman, Adile Karatepe ve Zafer Gündoğdu Yozgat’a gelecek.

İşte 2008 itibariyle en son göç rakamları:
15 bin 352 kişi geldi, 30 bin 117 kişi gitti

2008 yılı itibariyle, 30 bin 117 kişi Yozgat’tan ayrılıp başka illere göç ederken, buna karşılık 15 bin 352 kişi de Yozgat’a yerleşti.

Yozgat’tan göç edenler arasında en büyük çoğunluğu 5 bin 123 kişiyle 20-24 yaş grubu oluşturuyor.


Yozgat Muhabir, okuyucuları için Yozgat’ın nüfus yapısına ve nüfus hareketlerine dair en son rakamları derledi.

23 Aralık 2009 Çarşamba

TÜİK’e göre Yozgat’ta işsizlik oranı yüzde 12.2

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye’deki işsizlik oranını ilk kez il bazında yayınladı. TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Yozgat’ta işsizlik oranı yüzde 12.2

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık ise, TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Yozgat’ın sınır komşularında işsizlik oranları

İşsizlik oranları, Yozgat’ın sınır komşuları olan Kayseri’de yüzde 11.1, Sivas’ta 10.7, Tokat’ta 5.9, Amasya’da 8.2, Çorum’da 7.5, Kırıkkale’de 11,1, Kırşehir’de 11.1, Nevşehir’de 9.0.

Mahallî basında Yozgat’ın sık sık kıyaslandığı Tunceli’de ise işsizlik oranı yüzde 17.9

Ağaoğlu: Birleşme düşüncesi güzel ama sözde kalır

Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun’un “Yozgat’ın gelişmesi için Sorgun ve Yerköy ilçeleriyle birleşmesi gerekir” şeklindeki görüşünü “Düşünce güzel ama sözde kalır” diyerek değerlendirdi.

AK Parti Yerköy İlçe Başkanı Salih Turan da “Milletvekilimizin görüşüne saygılıyız ancak birleşmenin gerçekleşeceğine de inanmıyorum” dedi.

Boğzlıyan MEM fotoğraf yarışması düzenliyor

Boğazlıyan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, “Boğazlıyan’da Kış” konulu fotoğraf yarışması düzenliyor. Yarışmanın herkese açık olduğunu belirten İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Demir, yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verileceğini bildirdi. Yarışmaya son katılma tarihi 22 Şubat 2010.

22 Aralık 2009 Salı

Başer: Fas gezimizde, tarihî dokuyu koruyarak modern şehirler inşa etmenin örneklerini gördük

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, çeşitli belediyelerden 214 kişiyle birlikte Fas’a yaptıkları turistik gezide, tarihî dokuyu koruyarak modern şehirler inşa etmenin örneklerini gördüklerini belirterek, “Gezi pek çok bakımdan faydalı oldu” dedi.

Başkan Başer, kendilerinden önceki belediye yönetiminden kalan borç yüzünden, İller Bankası’nın Yozgat Belediyesi’ne gönderdiği paradan her ay yüzde 40 oranında kesinti yapıldığını söyledi.

Gönderilen 700-800 bin Liranın yaklaşık 320 bin Lirasının kesildiğini belirten Başer, “Bu kadar borç devralmamış olsaydık ve bu yüzden de bu kesinti olmasaydı, hiç şüphesiz Yozgat halkına daha fazla hizmet götürebilirdik” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Tarihî Kentler Birliği’nin Fas’a düzenlediği turistik geziyi Yozgat Muhabir’e değerlendirdi.

Yozgat, jüriden tam puan aldı

TRT Avaz’da dün canlı olarak yayınlanan “Çeyiz Show” isimli yarışma ve eğlence programında Yozgat’ı temsil eden yarışmacı Gülay Korkmaz, jüri üyelerinden ve diğer yarışmacılardan tam puan aldı.

Programa katılan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Mehmet Deniz ve Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kâzım Ekinci de, Yozgat kültürü hakkında kısa bilgiler verdiler.

Programın Yozgat mutfağının tanıtıldığı kısmında yarışmacı Gülay Korkmaz’ın hazırladığı “testi kebabı”nın testisini Belediye Başkanı Yusuf Başer kırdı. Başer, programın sunucusu Duygu Özçelik’i Yozgat’a davet etti. Özçelik de Başer’e Yozgat’a gelme sözü verdi.

Muhtarlık cinayetinin mahkemesi başladı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Konacı Köyü’ndeki muhtarlık seçimi yüzünden geçen Temmuz ayında Bursa’da 2 aile arasında çıkan ve 1 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan kavganın mahkemesi Bursa’da başladı.

Ümit Küçükboylu’nun ölümüne sebep oldukları iddia edilen sanıklar, 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktılar.

18 kişinin şahit olarak dinlendiği ve yaklaşık 8 saat süren duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

(Kaynak: yenibursa.com)

21 Aralık 2009 Pazartesi

Yılan, tilki, leylek gibi hayvanlar anız yangınları yüzünden kaçınca, fareler tarlaları istilâ etti

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, anız yangınları sebebiyle tabiatın dengesinin bozulduğunu belirterek, çiftçilerin karşı karşıya kaldığı bir tehlikeye dikkat çekti.

Açıkgöz, fare yiyen yılan, tilki, leylek gibi hayvanlar anız yangınları sebebiyle yerlerini terkedince, farelerin sayısının hızla çoğaldığını ve tarlaları istilâ ettiğini söyledi. Açıkgöz, “Çiftçimizin, bu konuda bilinçlenmesi ve anız yakmaktan kaçınması gerekir” dedi. Açıkgöz, Tarım İl Müdürlüğü’nde yapılacak olan toplantıda, farelerle mücadele konusunda muhtarlara bilgi verileceğini bildirdi.

Çaylak: Yozgat-Sorgun birleşmesi hikâye

Gazeteci Bekir Çaylak, Yozgat merkez ilçe ile Sorgun ilçesinin birleşmesine dair görüşleri değerlendirirken, “Şimdi kalkıp, Yozgat ile Sorgun’un birleşmesinden bahsetmek yerine, sadece Osman Coşkun’un değil, iktidarı ve muhalefeti ile tüm milletvekillerinin bir araya gelip, her iki bölge arasına büyük bir yatırım getirmeleri gerekmektedir” diye yazdı.

Geçmişte bunun yapılamadığını belirten Çaylak, bu konudaki görüşünü şu örnekle özetledi:

“Hâlbuki 15 yıl önce Organize Sanayi Bölgesi alınıp Yozgat-Yerköy arasına yapılacağına Sorgun-Yozgat arasına yapılmış olsaydı, bugün birleşmeden bahsetmek yerine başka konular üzerinde konuşmamız daha faydalı olacaktı.”

Yozgat İl Özel İdaresi’nin
tıbbî malzeme alımı ihalesi iptal edildi

Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin, muhtelif cins ve miktarda tıbbi malzeme alımı ihalesinde, 11 Aralık 2009 tarihinde iptal kararı alındı.

19 Kasım 2009 tarihli Kamu İhale Bülteni ile 20 Kasım 2009 tarihinde basında duyurusu yapılan ihale, teknik şartnamede ihalenin yapılmasına engel olan ve düzeltilmesi mümkün bulunmayan hususların bulunduğunun tespit edilmesi sebebi ile ihale, ihale saatinden önce iptal edildi.

20 Aralık 2009 Pazar

Doğan Mühendislik’e 1 yıl ihale yasağı kondu

Emniyet Genel Müdürlüğü, 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre bazı firmalara 1 yıl süreyle ihalelere katılma yasağı getirdi.

Yapılan duyuruya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Yozgat Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan firmalardan, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bulunan ve Boğazlıyan ilçesi Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Doğan Mühendislik’e 1 yıl süreyle ihalelere katılma yasağı koydu.

(Yozgat Muhabir)

Gamsız: Gezici anaokulu otobüslerimiz hayırsever bir vatandaşımız tarafından örnek olarak yaptırıldı

Yozgat Belediyesinin İl Millî Eğitim Müdürlüğüne hibe ettiği ve İl Özel İdaresi atölyesinde gezici anaokuluna dönüştürülen otobüslerin içinin tefriş edilmesi için açılan ihalede usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Cumhuriyet Savcılığı, şikâyet üzerine soruşturma başlattı.

İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Gamsız ise, Yozgat Muhabir’e yaptığı açıklamada, ‘gezici anaokulu’ olarak hizmete sundukları 2 otobüsün iç düzenlemesinin hayırsever bir vatandaş tarafından örnek olarak yaptırıldığını ve bu iş için ihale yapılmadığını söyledi.

Gamsız, bu şekilde hizmete sundukları ‘gezici anaokulu’ otobüslerini örnek göstererek, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ile İstanbul Şişli Belediyesi’nden resmî yazı ile otobüs talep ettiklerini; bu otobüsler için hazırlığı yapılan ihalenin ise, talep olmadığı için İhale Komisyonu tarafından iptal edildiğini belirtti. Gamsız, ‘ihalede usulsüzlük’ yapıldığı iddiasının doğru olmadığını ileri sürdü.

Bülent Arınç’ın Yerköy’de olduğunu söyleyerek örnek gösterdiği tarım işletmesi Çiçekdağı’daymış

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’da bir açılışta yaptığı konuşmada, özelleştirildikten sonra başarılı şekilde faaliyette bulunan işletmeler olduğunu belirterek, Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki hayvancılık projesinin de buna bir örnek olduğunu söyledi.

Ancak, Arınç’ın sözünü ettiği işletmenin hangisi olduğunu araştıran Yozgat Muhabir, bunun Yerköy’de değil, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde, İlci Grup tarafından Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden (TİGEM) 30 yıllığına kiralanan “Çiçekdağı Tarım İşletmesi” olduğunu tespit etti.

19 Aralık 2009 Cumartesi

Vali Çiçek, duble yol mağdurlarını ziyaret etti

Yozgat Valisi Amir Çiçek, “duble yollardan fabrika ve işletmelere dönüş imkânı sağlanmadığı için işletmelerinin ciddi ölçüde ekonomik zarara uğradığını” dile getiren işadamlarını ziyaret ederek şikâyet ve taleplerini dinledi. Vali Çiçek, duble yol güzergâhında da incelemelerde bulundu.

80 ton kapasiteli asfalt plent tesisi kuruluyor

Uzun yıllardır kullanılan ve Yozgat’ın ihtiyacını karşılamayan 40 ton kapasiteli asfalt plent tesisinin yerine 80 ton kapasiteli yeni bir tesis kurulacak. İhalesi 7 Eylül 2009 tarihinde yapılan tesis, 2010 yılı içerisinde kurularak faaliyete geçecek.

Yozgat’ı devlet düşmanı gibi gösteren film sponsor bulamamış, İleri gazetesi de bu duruma üzülmüş!

Yorum – Sürur Öztürk

Yozgat’ta günlük olarak yayınlanan İleri gazetesinin bu günkü manşet haberini okuyunca, bilerek ya da bilmeyerek, farkında olarak ya da olmayarak Yozgat düşmanlığı yapanlara Allah akıl fikir versin demekten kendimi alamadım.

Sürücü kursu öğretmeni trafik kazasında öldü

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Kazada ölen Hamza Çiğdem’in, bir sürücü kursunda direksiyon öğretmeni olduğu öğrenildi.

18 Aralık 2009 Cuma

Sorgun Belediye Başkanı Şimşek: Birleşme için somut girişimlerde bulunulursa, biz destek veririz

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun’un gündeme getirdiği, “Yozgat’ın, Sorgun ve Yerköy ilçeleriyle birleşmesi” fikrine destek verdi. Şimşek, “Birlikten kuvvet doğar” dedi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat Muhabir’in editörlüğünü de yapan Sürur Öztürk’ün Dünya Radyo adına yönelttiği soruları cevapladı.

Tarım Bakanı Eker, Başbakan’ın Trabzon gezisine katılınca, Yozgat heyetinin ziyareti ertelendi

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun’un öncülüğünde, Yozgat’tan bir heyetin bu gün saat 10.30’da Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker’e yapması planlanan ziyaretin ertelendiği bildirildi.

Ziyaretin, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ve Rize programlarına katılması sebebiyle ertelendiği öğrenildi.

Sorgun Belediyesi, kaçak seçmenlerin peşinde

Gerçek nüfusu 50 binin üzerinde olmasına rağmen kayıtlarda nüfusu daha düşük gözüken Sorgun ilçesinde Belediye, İller Bankası’nın nüfusa göre gönderdiği paradan mahrum kalmamak için, kaçak seçmenlerin peşine düştü.

Sorgun ilçe merkezinde ikamet etmelerine rağmen pekçok kişinin Mahallî İdareler Seçimi’nde nüfusu kalabalık gözüksün diye ikamet kayıtlarını belde ve köylere naklettiğini tespit eden Sorgun Belediyesi görevlileri, kapı kapı dolaşarak “kaçak seçmen” tespiti yaptılar. Bu çalışmadan önce 49 bin 600 olan, daha sonra 48 bin 600’e düşmüş olarak gözüken nüfus, 2 ay süren çalışma sonucunda 51 bin 250’ye yükseldi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, “Kesin olarak eminim, daha kaydını yaptırmayan çok sayıda hemşehrimiz var. Bunları biz saptadık. Adamın evi boş gözüküyor, ancak ailesi ile birlikte burada ikamet ediyor” diye konuştu. Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçede ikamet ettikleri halde Adrese Dayalı Nüfus Sistemi’ne göre kayıtları ilçe merkezinde gözükmeyenler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

17 Aralık 2009 Perşembe

Yozgat’ın elektriği de özelleşiyor

Kısa adı TEDAŞ olan Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ.’ye bağlı Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. özelleştiriliyor.
Çamlıbel A.Ş.’ye (ÇEDAŞ) talip olan 11 firma, ön yeterlilik için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na teklifte bulundu.

Yozgat Kadın Girişimciler Kurulu atakta

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2007 yılında kurulan Kadın Girişimciler Kurulu’nun Yozgat İl Başkanı Gamze Kiracı, kurulun, girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmeyi amaçladığını söyledi.

Yozgat gazetesi sahibi Osman Hakan Kiracı,
makale dalında birincilik ödülüne lâyık görüldü

Yozgat gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Osman Hakan Kiracı, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu Basını Özendirme Yarışması’nda, Makale-Yorum dalında birincilik ödülüne lâyık görüldü.

Ödül getiren analiz

Gazeteci Kiracı, ödül alan makalesinde, “Bildik Yozgat” olarak tanımladığı “yoksul Yozgat” yardımlarla yaşarken, “Öteki Yozgat” olarak tanımladığı bir kesimin bankalarda 650 trilyonu olduğuna dikkat çekmişti. Yazısında farklı bir Yozgat analizi yapan Kiracı, konuya dair çarpıcı rakamlar vermişti.

Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’nin başkanlığını da yürüten Kiracı, lâyık görüldüğü bu ödülle birlikte, gazetecilik alanında bugüne kadar toplam 19 ödülün sahibi oldu.

Çaylak: İlçeler merkeze küskün

Gazeteci Bekir Çaylak, Yozgat’ın temel meselelerinden birisinin, merkezle ilçeler arasındaki kopukluk olduğunu ileri sürdü.

Çaylak’a göre, idarî yapının bulunduğu il merkezinden gerekli ilgiyi göremeyen ilçeler, adeta kendilerine en yakın olan çevre illerin ilçeleri hâline geldiler.

16 Aralık 2009 Çarşamba

SGK, eczanelerin sözleşmelerini feshetti
Lekesiz: SGK, halkın mağdur olmasını göze alamaz

Yozgat Eczacı Odası Başkanı Harun Lekesiz, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Türk Eczacıları Birliği ile imzalanan ilaç alım protokolünü tek taraflı olarak feshetmesi hakkında yaptığı değerlendirmede, yeni bir sözleşme yapılmaması hâlinde, hem eczacıların hem de vatandaşların mağdur olacağını ileri sürdü.