30 Aralık 2009 Çarşamba

Tümgan: Yerel siyaset ayağa düştü

Merhaba Yozgat gazetesinin köşe yazarı Soner Tümgan, Yozgat’taki siyasetçilerin, genel merkezlerin gönderdiği faksları okuyup iki muhabire demeç vererek görevlerini ifa ettiklerini zannettiklerini belirterek, Yozgat’taki siyasî seviyenin, ‘Hiçbir şey yapamıyorsam bari siyasetçi olayım’ yaklaşımını yansıttığını ifade etti.

Yozgat’ın günlük gazetelerinden “Merhaba Yozgat”ın köşe yazarı Soner Tümgan, “Kolay siyaset, ucuz ekmek” başlıklı yazısında, güncel siyasî gelişmeler hakkında yapılan abartılı yorumları ve siyasî partilerin Yozgat temsilcilerinin siyaset anlayışlarını eleştirdi.

Sanırsınız ki ülke elden gitmiş

Toplumun gerektiğinden fazla ajite edildiğini belirten Tümgan, “Sanırsınız büyük bir kaosun içerisindeyiz. Sanırsınız ki ülke elden gitmiş, bir adım sonrası cehennem, az daha ileriye giderse büyük bir uçurumdan aşağıya düşecek. Bahsi geçen hangi ülke çok merak etmekteyim” diye yazdı.

İfrat tefrit

Milletin, “medyanın oyuncağı” olarak görüldüğüne işaret eden Tümgan, muhalefetin “ülke bölünüyor” iddiasının da, iktidarın ülkeyi “süt liman” olarak göstermesinin de abartılı değerlendirmeler olduğunu ifade etti.

Ülkenin bölünmeye doğru gittiğini söylemenin hiç de akl-ı selim bir yaklaşım olmadığını belirten Tümgan, yapılan her şeyi “tu kaka” ilân etmenin de ülkeyi hiçbir yere götürmeyeceğini kaydetti.

Ülkenin değil siyasetin çivisi çıktı

Tümgan, yazısında muhalefetin “siyasetin olmazsa olmazı” olduğunu vurgularken, yaşananları oy oranını artırmak amacıyla kullanan muhalefet anlayışını da eleştirdi.

“Ülkenin çivisini çıkarmaya çalışıyorlar, ülke büyük bir kaosuna sürükleniyor” şeklindeki iddiaların, aslında siyasetin çivisinin çıktığını gösterdiğini ifade eden Tümgan, bunun seçim tarihinin yaklaşmasından kaynaklandığına dikkat çekti.

Ulusal öyle olunca yerel de böyle olur

Tümgan yazısında siyasî partilerin Yozgat temsilcilerini de şöyle eleştirdi:

“Ulusal siyaset bu düzeye düşmüşken, yerelde imamdan feyz alanlar elbette kaba etine sahip çıkamayıp olduğu yere boncuklu boncuklu dökmekte. Bu tabir fazla imgesel olduysa bir de şunu okuyun: Yerel siyaset ayağa düştü…”

Yerel siyasetçilerin, genel merkezlerin gönderdiği faksları okuyup iki muhabire demeç vererek görevlerini ifa ettiklerini zannettiklerini belirten Tümgan, parkta kumla oynayan çocukların bile onlardan daha başarılı olduklarını ifade etti.

Böyle ben de il başkanı olurum

Tümgan, yerelde bu yaklaşımla siyeset yapmanın kolaycılık olduğunu da şöyle dile getirdi:

“Bazen, ‘siyaset buysa, hangi partiye genel başkan olsam’ diye düşünüyorum. Ama yalan olur, zira memleketi çok seviyorum, gitmem başka bir yere… O zaman, ‘hangi partiye il başkanı olsam’ diye düşünüyorum. Sonra “adam boşver” deyip hayatta daha önemli işlerin olduğu gerçeğini hatırlıyorum.”

Tümgan, Yozgat’taki siyasî seviyenin, ‘Hiçbir şey yapamıyorsam bari siyasetçi olayım’ yaklaşımını yansıttığını ifade etti.