29 Aralık 2009 Salı

Varinli: Hastane Şubat ayında hizmete açılacak

Geçen Ağustos ayında Yozgat gazetesi köşe yazarı Nesrin Masarifoğlu’ya verdiği mülâkatta Tıp Fakültesi Hastanesi için “Bizim insanımız her zaman en iyisine lâyıktır; her şey tam olmadan açmayız” diyen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, hastanenin tıbbî donanımının yüzde 90’ını tamamladıklarını belirterek, bu gün müjdeyi verdi.

Rektör Varinli, 200 yataklı Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Şubat ayı içerisinde hizmete açılacağını bildirdi.

Rektör Varinli, Tıp Fakültesi’ne dair hedeflerinin büyüklüğünü ise “ülkenin ve dünyanın sağlık alanına katkı sağlayan bir fakülte oluşturmayı hedefliyoruz” diyerek özetledi.

Prof. Varinli, bu yıl Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaydolan 40 öğrencinin bina olmadığı için Hacettepe Tıp Fakültesi’nde öğrenim görmek zorunda kalışlarına da atıfta bulunarak, 3 yıllık hedefleri arasında Tıp Fakültesi öğrencilerinin Bozok Üniversitesi’nde eğitime başlamasının bulunduğunu da dile getirdi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde düzenlediği basın toplantısında, 200 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yapılan onarım ve tadilat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Hastanemizin, tıbbî donanım ve diğer araç gereçlerin alımının yüzde 90’lık kısmı tamamlandı. Hastanemizi Şubat ayı içerisinde açmayı planlamaktayız” dedi.

Rektör Varinli, Tıp Fakültesi Hastanesi acil servis hizmetlerinde kullanılmak üzere tam donanımlı acil müdahale ambulansı aldıklarını da kaydetti. Ambulansın, daha önce Yozgat Müftülüğü’nün camilerde topladığı paralarla alındığı belirtiliyor.

Ülke ve dünya sağlığına katkı sağlayacak bir fakülte

Ulusal ve evrensel değerleri kucaklayan, bilimsel gelişmeleri yakından izleyen ve uygulayan öğrenci, uzman ve akademisyenler yetiştirmek ve sağlık hizmetlerinde çağı yakalamak amacında olduklarını vurgulayan Rektör Varinli, şunları söyledi:

“Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nin klasik yapılanmasının yanı sıra, bölgenin özelliklerini göz önünde bulundurarak özgün ve gelişmiş sağlık merkezleri yoluyla; köklü, kaliteli, tüm bölgeyi kucaklayan, insanlara hizmet eden, ülkenin ve dünyanın sağlık alanına katkı sağlayan, dinamik, güçlü bir Tıp Fakültesi oluşturmayı hedefliyoruz. Hastanemizin açılması, Morfoloji binasının yapılması, Tıp Fakültesi öğrencilerinin üniversitemizde eğitime başlaması, akademik ve idarî kadroların tamamlanması üç yıllık hedefimizdir.”

(Yozgat Muhabir)