31 Aralık 2009 Perşembe

Özışık, fabrikaya ait arsayı hastaneye bağışladı

Boğazlıyan ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Boğazlıyan Şeker Fabrikası’na ait Çukurtarla mevkiinde bulunan arsayı, yapılması planlanan 50 yataklı Boğazlıyan Devlet Hastanesi’ne bağışladı.

Şeker fabrikasını gezerek bilgi alan AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Türkiye’nin en büyük şeker fabrikası konumundaki Boğazlıyan Şeker Fabrikası’ndan çok etkilendiğini belirterek, Boğazlıyan’da üretilen şekerin dünya ile yarışabilecek kalitede olduğunu söyledi.

AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Yusuf Yıldırım da, 17 bin 50 metrekarelik arsanın Sağlık Bakanlığı uzmanlarınca uygun görüldüğünü belirterek, “Sağ olsun başkanımız arsayı Boğazlıyan için hibe etti. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Milletvekili Coşkun, fabrikayı gezdi

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, İlçe Başkanı Yusuf Yıldırım ve partililer ile birlikte Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti.

Fabrikayı gezerek bilgi alan Milletvekili Coşkun, daha sonra Boğazlıyan Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ile bir araya geldi.

Coşkun, Türkiye’nin en büyük şeker fabrikası konumundaki Boğazlıyan Şeker Fabrikası’ndan çok etkilendiğini belirterek, Boğazlıyan’da üretilen şekerin dünya ile yarışabilecek kalitede olduğunu söyledi.

Özışık: Bizim de katkımız olsun istedik

Boğazlıyan ve Kayseri Şeker Fabrikası ile Kayseri Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ise, Kayseri Şeker Fabrikası’nın, Türkiye’nin hatta dünyanın takip ettiği bir tarım şirketi haline geldiğini söyledi.

Boğazlıyan Şeker Fabrikası’na ait Çukurtarla mevkiinde bulunan arsayı, yapılması planlanan 50 yataklı Boğazlıyan Devlet Hastanesi’ne bağışlayan Özışık, “Hastaneye bizim de katkımız olsun istedik. Çünkü, çiftçilerimizde dahil, bu hastaneden tüm Boğazlıyan halkı yararlanacak” dedi.

Yıldırım: Sağlık Bakanlığı uzmanları araziyi uygun buldu

AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Yusuf Yıldırım da, Anadolu çiftçisinin, Kayseri Şeker Fabrikası’ndan sonra yolunu gözlediği ve hayallini kurduğu Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisi’nin, Vedat Ali Özışık’ın gösterdiği fedakârlık sayesinde, Boğazlıyan çiftçisinin ve Türk Milletinin hizmetine sunulduğunu söyledi.

Yıldırım, Boğazlıyan’a yapılacak olan 50 Yataklı Bölge Devlet Hastanesi için Sağlık Bakanlığı uzmanlarınca Çukurtarla mevkiinde bulunan ve Şeker Fabrikası’na ait 17 bin 50 metrekarelik arsanın uygun görüldüğünü bildirdiklerini belirterek, “Sağ olsun başkanımız arsayı Boğazlıyan için hibe etti. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

(Kaynak: bogazliyancaglayan.com)