17 Aralık 2009 Perşembe

Çaylak: İlçeler merkeze küskün

Gazeteci Bekir Çaylak, Yozgat’ın temel meselelerinden birisinin, merkezle ilçeler arasındaki kopukluk olduğunu ileri sürdü.

Çaylak’a göre, idarî yapının bulunduğu il merkezinden gerekli ilgiyi göremeyen ilçeler, adeta kendilerine en yakın olan çevre illerin ilçeleri hâline geldiler.

Yozgat’ın günlük gazetelerinden Yeni Ufuk’un sahibi Bekir Çaylak, “Geçmişte olmayan sivil toplum” başlıklı yazısında, geçen hafta Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen istişare toplantısına dair notlar aktardı.

TSO Başkanı Özışık’ın öncülüğünde bugüne kadar 2 toplantı yapıldığını belirten Çaylak, birinci toplantının, meslek odalarının ve siyasî partilerin merkez ilçedeki temsilcileriyle yapıldığını, ikinci toplantının ise ilçe temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Çaylak, Yozgatspor Kulübü’nün binasında Başkan Kenan Yılmaz’ın ev sahipliğinde yapılan istişare toplantısında gündeme getirdiği bir konuyu köşesine de taşıdı.

Çaylak, Yozgat’ın temel meselelerinden birisinin, merkezle ilçeler arasındaki kopukluk olduğunu ileri sürdü. Çaylak’a göre, idarî yapının bulunduğu il merkezinden gerekli ilgiyi göremeyen ilçeler, adeta kendilerine en yakın olan çevre illerin ilçeleri hâline geldiler.

Çaylak, geçmişte il ve ilçelerde kurulan sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin, üzerlerine düşen sorumluluktan kaçarak, koskoca bir kentin geleceğini karanlıklara terk ettiklerini ileri sürdü.