29 Aralık 2009 Salı

Yeni asfalt tesisi açılışa hazırlanıyor

Uzun yıllardır kullanılan ve Yozgat’ın ihtiyacını karşılamayan 40 ton kapasiteli asfalt plent tesisinin yerine 80 ton kapasiteli yeni bir tesis kuruluyor. İhalesi 7 Eylül 2009 tarihinde yapılan tesis, 2010 yılında faaliyete geçecek.

Tesiste incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Amir Çiçek, “Ben şimdiden köy yollarının daha hızlı ve verimli bir şekilde asfaltlanabilmesi, bakım onarımlarının daha kaliteli ve seri yapılabilmesi için kurulan bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yozgat İl Özel İdaresi, Yozgat’taki asfalt plent tesisini yenileyerek, kapasitesini 2 katına çıkarıyor.

Özel İdare’ye ait saatte 40 ton kapasiteli asfalt plent tesisi, Yozgat’ın ihtiyacını karşılayamaz hâle geldiği için, yerine 80 ton kapasiteli yeni bir tesis kuruluyor.

İhalesi 7 Eylül 2009 tarihinde yapılan 1 Adet BATCH tipi saatte 80 ton kapasiteli sabit asfalt plenti tesisinin, her türlü sıcak karışımı üretebileceği kaydedildi.

Çalatlı Köyü’nün yakınlarına kurulan tesis, bilgisayar ortamında otomatik kumanda sistemi ile kumanda kabininden kontrol edilebilecek.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, açılışa hazırlanan tesiste incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Vali Çiçek, “Ben şimdiden köy yollarının daha hızlı ve verimli bir şekilde asfaltlanabilmesi, bakım onarımlarının daha kaliteli ve seri yapılabilmesi için kurulan bu tesisin hayırlı olmasını diliyor, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.