28 Aralık 2009 Pazartesi

Müftülük, din görevlilerini ev sahibi yapacak

Yozgat Müftülüğü, din görevlilerini ev sahibi yapmak için yapı kooperatifi kurdu. Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, konutların inşası için Dünya Bankası ve Avrupa Birliği kredilerinden faydalanmayı düşündüklerini, bunun için görüşmelerde bulunacaklarını söyledi. Korkmaz, konut yapımı için aldıkları tarlada, inşaat başlayana kadar organik tarım yapmayı planladıklarını kaydetti.

Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, kurdukları yapı kooperatifi hakkında Yozgat Muhabir’e açıklamalarda bulundu.

Gümüşdiyar Yapı Kooperatifi

Yozgat’taki din görevlilerini ev sahibi yapmak için yaklaşık 7 ay önce Gümüşdiyar Yapı Kooperatifi’ni kurduklarını belirten Müftü Korkmaz, bu amaçla Azizlibağları yolu üzerinde 20 dönümlük bir tarla satın aldıklarını söyledi. 90 üyesi bulunan kooperatifin başkanlığını üstlenen Müftü Korkmaz, üyelerinden ayda 250 TL aidat aldıklarını ve bugüne kadar arsa bedelinin yarısını ödediklerini kaydetti.

Dünya Bankası ve AB'den kredi isteyeceğiz

Üyelerin dar gelirli olmaları sebebiyle, ödemede güçlük çektiklerini belirten Korkmaz, konutların inşası için Dünya Bankası ve Avrupa Birliği kredilerinden faydalanmayı düşündüklerini, bunun için görüşmelerde bulunacaklarını söyledi.

Kooperatif arazisinde Organik tarım yapacağız

Korkmaz, konut inşaatları başlayana kadar, aldıkları tarlada organik tarım yapmayı, yetiştirecekleri ürünleri de tarlanın yakınındaki yemek fabrikasında değerlendirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Gümüşdiyar, kurduğumuz üçüncü kooperatif

Kooperatifçilik konusunda tecrübeli olduğunu belirten Korkmaz, daha önce görev yaptığı Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Reyhanlı Yapı Kooperatifi’ni, Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde de Altın Kent Yapı Kooperatifi’ni kurduğunu hatırlattı.

Korkmaz, bu kooperatif sayesinde o dönemde Akdağmadeni’de 16 daire yaptıklarını kaydetti.