27 Aralık 2009 Pazar

Kültür Merkezi’nde muhteşem gece

Yozgat Valiliği’nin himayesinde geleneksel hâle getirilen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Nida Tüfekçi Altın Bağlama Kültür Sanat Ödülleri Töreni’nde, Türk Halk Müziği’ne ve Türk folkloruna hizmet eden sanatçılar ve programcılara ödülleri verildi.

Törende, İcra dalında Mükerrem Kemertaş, Hale Gür ve Erdal Erzincan’a, Araştırma-İnceleme dalında ise Mehmet Özbek ve Seyit Burhanettin Kapusuzoğlu’ya ödülleri takdim edildi.

Onur ödülü Adnan Ataman’a, Jüri Özel Ödülü de Mehmet Erenler’e verildi. Televizyon Programcılığı dalında İrfan Gürdal, Radyo Programcılığı dalında da Nilgün Parlak ödüllendirildi. Murat Toraman ve Adile Karatepe ise Teşvik Ödülleri’ne lâyık görüldüler.

Ödül töreninin sonunda, Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu ve solistleri, icra ettikleri konserle dinleyicilere türkü ziyafeti verdiler.

Yozgat’ta muhteşem gece

Yozgat dün akşam Türk Halk Müziği’ne hizmet eden ünlü sanatçıları misafir etti. “Nida Tüfekçi Altın Bağlama Kültür Sanat Ödülleri” töreninde, Yozgat’ın bütün mülkî amirlerinin katılımıyla, kültür ve sanata verilen önem en yüksek seviyede ortaya konurken, törene vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Geceye Nida Tüfekçi’nin kız kardeşi Aysel Sezer de katıldı.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi’nde dün akşam gerçekleştirilen “Nida Tüfekçi Altın Bağlama Kültür Sanat Ödülleri Töreni”ne Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Engin Ünalan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Soykan, Vali Yardımcıları Atilla Selami Abban ve Hüseyin Konak ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldılar.

Sanatçılar geçidi

Programda önce, Yozgat’ın yetiştirdiği ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı merhum Nida Tüfekçi’nin sanat hayatı sinevizyon gösterisiyle anlatıldı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, törende yaptığı konuşmada, ödüle lâyık bulunan sanatçıları tebrik edip, başarılarının devamını dilerken, jüri üyeleri ile birlikte emeği geçen herkese özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Başer: Nida Tüfekçi anısına koro kurduk

Belediye Başkanı Yusuf Başer de, Türk Halk Müziği’nin ünlü ustası merhum Nida Tüfekçi’nin adının yaşatılması için belediye bünyesinde “Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu” kurduklarını, sanatçının anıtını diktiklerini, her yıl anma programları düzenlediklerini söyledi.

Türk Halk Müziği’nin Oscarları

Jüri üyesi sanatçı Bayram Bilge Tokel ise, Yozgat’ta düzenlenen ödül törenini Türk Halk Müziği’nin Oscarları” olarak nitelendirdi. Tokel, ödül törenini sonraki yıllarda daha da genişleterek, Nida Tüfekçi’nin adını daha büyük organizasyonlarla yaşatmak için çalıştıklarını anlattı.

Ödüller

Törende İcra dalında Mükerrem Kemertaş, Hale Gür ve Erdal Erzincan’a, Araştırma-İnceleme dalında ise Mehmet Özbek ve Seyit Burhanettin Kapusuzoğlu’ya ödülleri takdim edildi.

Törende Onur ödülü Adnan Ataman’a, Jüri Özel Ödülü de Mehmet Erenler’e verildi. Televizyon Programcılığı dalında İrfan Gürdal, Radyo Programcılığı dalında da Nilgün Parlak ödüllendirildi. Murat Toraman ve Adile Karatepe ise Teşvik Ödülleri’ne lâyık görüldüler.

Jüride kimler var?

Yozgat’ın yetiştirdiği ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı merhum Nida Tüfekçi’nin adını ve Türk Halk Müziği’ni bütün canlılığıyla yaşatmak amacıyla yapılan değerlendirmelerde, ödül verilecek isimleri belirleyen jüri, şu sanatçılardan oluşuyor:

Arif Sağ, Bayram Bilge Tokel, Soner Özbilen, Süleyman Şenel, Gamze Tüfekçi, Zafer Gündoğdu, Ümit Tokcan.

Jüri üyelerine plaket

Törende, jüri üyelerine teşekkür plaketi verildi.

Jüri üyesi sanatçılara plaketleri Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, Vali Yardımcıları Atilla Selami Abban ve Hüseyin Konak tarafından takdim edildi.


İzleyicilere müzik ziyafeti

Ödül töreninin sonunda, Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu ve solistleri, icra ettikleri konserle dinleyicilere türkü ziyafeti verdiler.

(Yozgat Muhabir)