27 Aralık 2009 Pazar

Eşini baltayla öldürdükten sonra Yozgat’a gelip anne ve babasının mezarlarını ziyaret etmiş

İstanbul Maltepe’deki evlerinde, boşanma davasının görüleceği günün gecesinde eşi Gülseren S.’yi baltayla öldürdüğü iddia edilen Özdemir S., Cinayet Büro Amirliği dedektifleri tarafından Maltepe’de yakalandı.


Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunda işlediği cinayeti itiraf eden Özdemir S., cinayetten sonra kaçıp Yozgat’a gittiğini, annesinin ve babasının mezarlarını ziyaret ettikten sonra İstanbul’a döndüğünü anlattı. Özdemir S., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gece işlenen korkunç cinayet

25 Aralık’ta, İstanbul’un Maltepe ilçesine bağlı Aydınevler Mahallesi’nde gece saat 01.00 sıralarında korkunç bir cinayet işlendi.

İddialara göre, iki çocuk sahibi Gülseren S. ile Özdemir S. çifti, şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanma aşamasına geldi. Boşanma davaları sabah görülecek olan çift, olay gecesi bir araya geldi. Gece yatağından kalkan lise öğrencisi Çağla S., banyoya gittiğinde annesini kanlar içinde buldu. Çığlık atan Çağla, üniversite öğrencisi ağabeyi Serdar’ı uyandırdı.

Karısını baltayla öldürdüğü ileri sürülen koca, eşinin kimliğini, cep telefonunu ve çantasını alarak kaçtı.

Maltepe’de yakalandı

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve 112 ekipleri, Gülseren S.’nin, boynuna aldığı balta darbesiyle hayatını kaybettiğini belirledi.

Cinayet Büro Amirliği Dedektifleri, dün yaptıkları operasyonla Özdemir S.’yi Maltepe’de yakalayarak gözaltına aldı.

Cinayetten sonra Yozgat’a gelmiş

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan Özdemir S., cinayeti itiraf etti. Zanlı, ifadesinde şunları söyledi:

“21 yıllık eşim Gülseren S. ile 1 yıldır şiddetli geçimsizlik yaşıyorduk. Olay günü akşam yemeğini çocuklarla birlikte yedik. Çocuklar okula gidecekleri için erken yatırdık. Ardından eşim benden odunluktan odun getirmemi istedi. Getirmeyince, ‘Sen hiç bir işe yaramıyorsun’ dedi. Bu sözü çok ağrıma gitti. Balkonda duran baltayı alıp geldim. Eşim o sırada banyodaydı ve hâlâ bana söyleniyordu. Sinirlerime hâkim olamayarak eşimin kafasına baltayla vurdum. Sonra kaçarak Yozgat’a gittim. Orada annemin, babamın mezarını ziyaret ettim. Daha sonra tekrar İstanbul’a geldim.”

Özdemir S., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.