22 Aralık 2009 Salı

Başer: Fas gezimizde, tarihî dokuyu koruyarak modern şehirler inşa etmenin örneklerini gördük

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, çeşitli belediyelerden 214 kişiyle birlikte Fas’a yaptıkları turistik gezide, tarihî dokuyu koruyarak modern şehirler inşa etmenin örneklerini gördüklerini belirterek, “Gezi pek çok bakımdan faydalı oldu” dedi.

Başkan Başer, kendilerinden önceki belediye yönetiminden kalan borç yüzünden, İller Bankası’nın Yozgat Belediyesi’ne gönderdiği paradan her ay yüzde 40 oranında kesinti yapıldığını söyledi.

Gönderilen 700-800 bin Liranın yaklaşık 320 bin Lirasının kesildiğini belirten Başer, “Bu kadar borç devralmamış olsaydık ve bu yüzden de bu kesinti olmasaydı, hiç şüphesiz Yozgat halkına daha fazla hizmet götürebilirdik” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Tarihî Kentler Birliği’nin Fas’a düzenlediği turistik geziyi Yozgat Muhabir’e değerlendirdi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, yurt içi ve yurt dışında katıldığı bir dizi etkinlikten mutlu döndü.

Tarihî Kentler Birliği (TKB), Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Side Beldesi’nde düzenlediği seminerden sonra, Belediye Başkanları için Fas’a turistik bir gezi düzenledi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Side semineri ve Fas gezisinden dönüşünde TRT Avaz’da canlı olarak yayınlanan kültürel içerikli Çeyiz Show isimli yarışma ve eğlence programına katıldı. Bir dizi etkinliğin ardından Yozgat’a dönen Başkan Başer, Yozgat Muhabir’in sorularını cevapladı.

Side’de TKB semineri ve Fas gezisi

2009 yılının son Tarihî Kentler Birliği semineri, Side Belediyesi’nin ev sahipliğinde 11-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi. “Tarihi Kentlerde Kültürel Turizm Öncelikli Gelişme” başlığını taşıyan seminerin ardından TKB, Kuzey Afrika’nın renkli ülkesi Fas’a gezi düzenledi.

Geziye dair izlenimlerini Yozgat Muhabir’e değerlendiren Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, gezdikleri şehirlerde tarihî dokuyu koruyarak modern şehirler inşa etmenin örneklerini gördüklerini belirterek, “Gezi pek çok bakımdan faydalı oldu” dedi.

Fas’ın Rabat, Kazablanka, Marakeş ve Fes kentlerini gezerek incelemelerde bulunduklarını belirten Başer, 5 günlük gezide Marakeş Meydanı, Kutubiya, Hasan 2 ve Karauin Camisi, Hasan Kulesi, Udaya Bahçeleri, Buananya ve Molla İdris 2 Medresesi’ni görme imkânı bulduklarını, eski ve yeni kent dokusunu incelediklerini söyledi.

Toplam 215 kişinin katıldığı gezinin masraflarının TKB tarafından karşılandığını belirten Başer, “Ancak geziye eşleriyle birlikte katılan belediye başkanları, ailelerinin masraflarını kendileri karşıladılar” dedi.

Çeyiz Show

Faz gezisinden döndükten sonra, TRT Avaz’da canlı olarak yayınlanan Çeyiz Show isimli programa katıldıklarını belirten Başer, “Programda Yozgat kültürünü anlatma imkânı bulduk. Keyifli, hoş bir program oldu” dedi.

Önceki yönetimin bıraktığı borcu ödüyoruz

Yozgat Muhabir’in sorusu üzerine, belediyenin borcuna dair değerlendirmeler yapan Başer, göreve geldiklerinde belediyeyi 120 trilyon borçla devraldıklarını hatırlattı. Belediyenin mevcut gelirleriyle bu borcun sıfırlanmasının imkânsız olduğunu belirten Başer, imkânsızlıklara rağmen bu borcun önemli bir kısmını ödediklerini, kalan kısmının da hükümet tarafından yeniden yapılandırıldığını söyledi.

Bu kadar borcumuz olmasaydı daha fazla hizmet verirdik

İller Bankası’ndan her ay Yozgat Belediyesi’ne gönderilen paranın yüzde 40’ının borcuna mahsuben kesildiğini belirten Başer, “700-800 bin Liranın yaklaşık 320 bin Lirası kesiliyor” dedi. Başer, Yozgat Muhabir’in “Devraldığınız bu borç olmasaydı, hizmetlerinizde ne ölçüde farklılık olurdu?” şeklindeki sorusuna, “Bu kadar borç devralmamış olsaydık ve bu yüzden de bu kesinti olmasaydı, hiç şüphesiz Yozgat halkına daha fazla hizmet götürebilirdik” dedi.

Başer, bütün imkânsızlıklara rağmen belediye olarak Yozgat’tın çehresini değiştirecek önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

(Yozgat Muhabir)