28 Aralık 2009 Pazartesi

Dr. Bağcı: Sorgun’a 200 yataklı hastane yapılacak

Sorgun Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Dr. Şevket Bağcı, Türkiye’nin en büyük 100 ilçesinden biri olan Sorgun’da hasta sayısının giderek artış gösterdiğini ve mevcut hastanenin ihtiyacı karşılayamaz hâle geldiğini belirterek, 200 yataklı yeni bir hastane yapılacağını bildirdi. Dr. Bağcı, ayrıca Özel Anadolu Tıp Merkezi’ni de 33 yataklı bir hastaneye dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Bağcı, 2010 yılında Sorgun Şeker Göleti üzerinde bulunan Çatmasöğüt Köyü’nün yakınlarında yaklaşık 180 dönümlük bir alana 200 yataklı yeni bir hastane yapılacağını bildirdi. Dr. Bağcı, ayrıca Özel Anadolu Tıp Merkezi’ni de 33 yataklı bir hastaneye dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi.

Dr. Şevket Bağcı, hızla büyüyen Sorgun’un sağlık sorunlarında da artış olduğunu belirterek, “Sorgun Devlet Hastanesi olarak günlük hasta sayımız bin 800 ile 2 bin arasında değişiyor. Yatalak hastalarımızı elimizden geldiği kadar rahat ve temiz bir ortamda tutmaya çalışıyoruz” diye konuştu.