25 Aralık 2009 Cuma

105 yaşındaki Emine nine TRT 1’e konuk oldu

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Devecipınar Beldesi’nde yaşayan ve torununun torununu evlendiren 105 yaşındaki Emine Özbek, 70 yaşındaki oğlu Adem Özbek ile birlikte TRT-1’de canlı olarak yayınlanan “Esra Ceyhan’la Hayat” programına konuk oldu.

Yakınlarının, hayatında sadece bir kere bacağı kırıldığında doktora gittiğini belirttiği 105 yaşındaki Emine Özbek, TRT 1’de yayınlanan “Esra Ceyhan’la Hayat” programına konuk olarak davet edildi. Esra nine, programa katılmak için dün saat 10.00’da Kayseri Havaalanı’ndan İstanbul’a hareket etti.

Bu gün canlı olarak yayınlanan programda, 105 yaşındaki Emine Özbek’e, 70 yaşındaki oğlu Adem Özbek refakat etti.

Program sunucusu Esra Ceyhan’ın sorularını cevaplayan Adem Özbek, annesinin sabah saat 6’da kalktığını, bir süre yürüyüş yaptıktan sonra sütle pekmezi karıştırıp içtiğini, akşam uyumadan 15-20 dakika kadar önce de yoğurt yediğini söyledi.


Özbek, annesinin 1-2 sene öncesine kadar kuyruk yağını doğrayıp tavada hafif kızarttıktan sonra, ekmeğin arasına koyup yediğini anlattı. Adem Özbek, “Ben ‘yahu bu seni öldürür’ derim, ‘yok’ der; ‘bana hiçbir şey olmaz’ der. Şu gün geldi hâlâ tereyağını eritir, ekmeği içine batırır batırır yer” diye konuştu.

Program sunucusu Esra Ceyhan ise, “Ama tereyağı ve kuyruk yağı konusunda Prof. Dr. Ahmet Aydın Hocamızın açıklamalarını yine size hatırlatmak istiyorum” diyerek, söz konusu yağların sağlığa zararlı olduğuna işaret etti.

Esra Ceyhan’ın “gözlük kullanıyor mu?” sorusuna “Heç gözlük kullanmıyor” diye karşılık veren oğul Özbek, “Yakını da uzağı da görebiliyor mu?” şeklindeki sorusunu da, “Görür, her tarafı görür; istediğin yeri görür” diye cevapladı. Özbek’in bu cevabı, sunucu Ceyhan’ın kahkahalarla gülmesine sebep oldu.

Oğul Özbek, annesinin televizyona olan ilgisini de “Televizyona böyle muazzam bakar” diyerek ifade etti.

Ceyhan’ın “Yürüyebiliyor mu?” sorusu üzerine de Özbek, “Bi dene yörü şöyle de baksınlar” diyerek annesinin yürümesini istedi. Anne Özbek de bastonuna dayanarak stüdyoda yürüdü. Ceyhan’ın “Elini tutun, kolunu tutun; tutun ama siz dinleyin beni” şeklindeki uyarısına oğul Özbek, “Düşme düşmez, heç düşmez” diye karşılık verdi. Sunucu Ceyhan, anne Özbek’in koluna girip tekrar koltuğuna götürürken de, “Maşallah senin oğlun o kadar tez canlı ki, bir şey söylemeye gelmiyor” dedi.

(Yozgat Muhabir)