24 Aralık 2009 Perşembe

Başer: Teşvik yasasının süresi uzatılacak

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın süresinin çok büyük bir ihtimalle uzatılacağını bildirdi.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Avukat Yusuf Başer, Yozgat Muhabir’in sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Yozgat iş çevreleri açısından büyük önem taşıyan 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın süresinin çok büyük bir ihtimalle uzatılacağını söyledi.

Yusuf Başer, geçen hafta kendisinin AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ile görüştüğünü, ilçe başkanlarıyla birlikte de Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’ü ziyaret ettiklerini hatırlattı. Yozgat Milletvekilleri ile yaptıkları görüşmelerde Yozgat’ın sorunlarını aktardıklarını belirten Başer, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın süresinin uzatılmasına dair Yozgat kamuoyundan gelen talepleri de kendilerine ilettiklerini ifade etti.

Bu konuda son olarak AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek’le görüştüğünü belirten Başer, aldığı bilgiye göre, söz konusu teşvik yasasının süresinin uzatılması için sürdürülen çalışmaların devam ettiğini ve çok büyük bir ihtimalle, yasanın süresinin uzatılacağını söyledi. Başer, sonucun yılbaşından önce netleşmesini beklediklerini kaydetti.

Yusuf Başer, “AK Parti olarak ekonomi alanında öncelikli amacımız, Yozgat’a yatırım yapan firmaların Yozgat’ta kalmalarını, sonra da Yozgat’a yeni yatırımcıların gelmesini sağlamaktır. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Başbakan Erdoğan, uzatacaklarını söylemişti

Başbakan Erdoğan, geçen hafta Trabzon’da yaptığı açıklamada, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın süresini uzatabileceklerini söylemişti.