19 Aralık 2009 Cumartesi

80 ton kapasiteli asfalt plent tesisi kuruluyor

Uzun yıllardır kullanılan ve Yozgat’ın ihtiyacını karşılamayan 40 ton kapasiteli asfalt plent tesisinin yerine 80 ton kapasiteli yeni bir tesis kurulacak. İhalesi 7 Eylül 2009 tarihinde yapılan tesis, 2010 yılı içerisinde kurularak faaliyete geçecek.

Yozgat İl Özel İdaresi, Yozgat’taki asfalt plent tesisinin yenilenerek, kapasitesinin 2 katına çıkarılacağını bildirdi.

Özel İdare’ye ait saatte 40 ton kapasiteli asfalt plent tesisi, Yozgat’ın ihtiyacını karşılayamaz hâle geldiği için, yerine 80 ton kapasiteli yeni bir tesis yapılacak. Özel İdare’den yapılan açıklamada, köy yollarının daha hızlı ve verimli bir şekilde asfaltlanabilmesi, bakım onarımlarının daha kaliteli ve seri bir şekilde yapılabilmesi için, yeni bir asfalt plent tesisinin alımına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

İhalesi 7 Eylül 2009 tarihinde yapılan 1 Adet BATCH tipi saatte 80 ton kapasiteli sabit asfalt plenti tesisinin, her türlü sıcak karışımı üretebileceği kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, asfalt plent tesisi şu bölümlerden oluşuyor:

Soğuk agrega besleme ünitesi, konveyörler, kurutucu, sıcak agrega elevatörü, elek ve sıcak agrega silosu, filler sistemi, Agrega, filler ve bitüm ölçme üniteleri, karıştırıcı, toz tutma ünitesi (Filtre), bitüm sistemi, 2 adet 50 tonluk yatay, 1 adet de bin tonluk dikey olmak üzere bitüm tankları, 1 adet 30 tonluk yakıt tankı, kızgın yağ sistemi, kompresör sistemi, kumanda sistemi, şasi ve platform, stok silosu ve elektrik sistemi.

Tesis, bilgisayar ortamında otomatik kumanda sistemi ile kumanda kabininden kontrol edilebilecek.

Asfalt Plent Tesisi ihalesini alan firmanın, 2010 yılı içerisinde tesisin alım ve montajını tamamlayıp Özel İdare’ye teslim edeceği belirtildi.

(Yozgat Muhabir)