19 Aralık 2009 Cumartesi

Vali Çiçek, duble yol mağdurlarını ziyaret etti

Yozgat Valisi Amir Çiçek, “duble yollardan fabrika ve işletmelere dönüş imkânı sağlanmadığı için işletmelerinin ciddi ölçüde ekonomik zarara uğradığını” dile getiren işadamlarını ziyaret ederek şikâyet ve taleplerini dinledi. Vali Çiçek, duble yol güzergâhında da incelemelerde bulundu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu gün Yozgat-Sorgun arasındaki bölünmüş yol güzergâhında incelemelerde bulundu. Vali Çiçek, daha sonra E-88 Karayolu kenarında bulunan un ve yem fabrikası’nın Sahibi Ali Erdem ile Çalatlı Köyü yakınlarındaki dinlenme tesislerinin sahibi Hüseyin Coşkun’u ziyaret etti. Çiçek, işletme sahiplerinin şikâyet ve taleplerini dinledi.

Bölünmüş yolların önemine işaret eden Vali Çiçek, Yozgat’ın güneyi kuzeye, doğuyu batıya bağlayan yol güzergâhı olmasından dolayı çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Çiçek, bölgede halen inşaat çalışmaları devam eden bölünmüş yolların hizmete girmesiyle bu güzergâha talebin daha da artacağına dikkat çekti.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, duble yollardan fabrika ve işletmelere dönüş imkânı sağlanmadığı için, işletmelerin ciddi ölçüde ekonomik zarara uğradığını söylemişti.

Yozgat-Sorgun Karayolu üzerinde un ve yem fabrikaları bulunan Ali Erdem de, bu problemin çözülmemesi hâlinde, yol kenarlarındaki işletmelerin kapanabileceğini ileri sürmüştü.