20 Aralık 2009 Pazar

Gamsız: Gezici anaokulu otobüslerimiz hayırsever bir vatandaşımız tarafından örnek olarak yaptırıldı

Yozgat Belediyesinin İl Millî Eğitim Müdürlüğüne hibe ettiği ve İl Özel İdaresi atölyesinde gezici anaokuluna dönüştürülen otobüslerin içinin tefriş edilmesi için açılan ihalede usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Cumhuriyet Savcılığı, şikâyet üzerine soruşturma başlattı.

İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Gamsız ise, Yozgat Muhabir’e yaptığı açıklamada, ‘gezici anaokulu’ olarak hizmete sundukları 2 otobüsün iç düzenlemesinin hayırsever bir vatandaş tarafından örnek olarak yaptırıldığını ve bu iş için ihale yapılmadığını söyledi.

Gamsız, bu şekilde hizmete sundukları ‘gezici anaokulu’ otobüslerini örnek göstererek, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ile İstanbul Şişli Belediyesi’nden resmî yazı ile otobüs talep ettiklerini; bu otobüsler için hazırlığı yapılan ihalenin ise, talep olmadığı için İhale Komisyonu tarafından iptal edildiğini belirtti. Gamsız, ‘ihalede usulsüzlük’ yapıldığı iddiasının doğru olmadığını ileri sürdü.

Vali Çiçek: Ne gerekiyorsa yapılacak

Yozgat Muhabir’in konuya dair sorusunu cevaplayan Yozgat Valisi Amir Çiçek de, kendisine verilen bilgiye göre herhangi bir firmaya herhangi bir ödeme yapılmadığı için kamunun zarara uğratıldığını düşünmediğini; ancak yapılan işlerde bir usulsüzlük olup olmadığının, gerek savcılığın açtığı adlî, gerekse kendisinin açacağı idarî soruşturma sonucunda ortaya çıkacağını söyledi.

Çiçek, “Yargı aşamasındaki bir konu hakkında daha fazla açıklama yapılması yargıyı etkilemek olur. İddiaların doğru olup olmadığının ortaya çıkarılması için ne gerekiyorsa yapılacaktır” dedi.

Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan şikâyette, ‘gezici anaokulu’ olarak kullanılan otobüsün iç tefrişatı için ihaleden önce bir mobilyacı ile anlaşma yapıldığı, anlaşma yapılan mobilyacının parasının ödenmesi için de daha sonra ‘göstermelik’ bir ihale açıldığı iddia ediliyor.

Otobüsler İl Özel İdaresi’nde dönüştürülmüştü

Yozgat Belediyesi, il Millî Eğitim Müdürlüğü’nün eğitim projeleri kapsamında kullanılmak üzere 2 otobüsü İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne hibe etmişti. Bu otobüsler, İl Özel İdaresi’nin atölyesinde gerekli teknik değişiklikler yapılarak, gezici anaokulu olarak kullanılmaya hazır hâle getirilmişti. Otobüsün iç tefrişatının ne şekilde yapıldığı ise soruşturma konusu oldu.

(Yozgat Muhabir)