18 Aralık 2009 Cuma

Sorgun Belediye Başkanı Şimşek: Birleşme için somut girişimlerde bulunulursa, biz destek veririz

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun’un gündeme getirdiği, “Yozgat’ın, Sorgun ve Yerköy ilçeleriyle birleşmesi” fikrine destek verdi. Şimşek, “Birlikten kuvvet doğar” dedi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat Muhabir’in editörlüğünü de yapan Sürur Öztürk’ün Dünya Radyo adına yönelttiği soruları cevapladı.

Somut girişimler olursa destek veririz

Başkan Şimşek, Yozgat’ın Sorgun ilçesiyle birleşmesine dair taleplerin zaman zaman kendilerine de geldiğini ancak bunun gerçekleşmesi için bugüne kadar somut bir adım atılmadığını ifade etti. Şimşek, birleşmeye yönelik somut girişimlerde bulunulması hâlinde, Yozgat Belediyesi olarak bu çabalara destek verebileceklerini söyledi.

Yapılanma, birleşmeye uygun yapılmadı

İlçelerin birleşmesi için, yatırımların ve imar çalışmalarının bu hedefe uygun şekilde yapılması gerektiğini belirten Şimşek, “Meselâ üniversitenin fakülteleri olsun, Organize Sanayi Bölgesi olsun, böyle bir birleşmeye uygun yerlerde kurulmadı” dedi.

Birleşme konusundaki temel yaklaşımını, “Birlikten kuvvet doğar” diyerek özetleyen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Su ve katı atık birliği, birleşme örnekleridir

“Esasında biz bu birleşmeyi bazı alanlarda fiilen gerçekleştirdik. Yozgat-Sorgun-Yerköy Belediyeleri arasında kurulan ‘su birliği’ buna örnektir. Musabeyli Barajı da bu birlikteliğin bir sonucudur. Aynı şekilde, Yozgat Katı Atık Bertaraf Tesisleri Birliği de, bu fiilî birlikteliğin diğer bir örneğidir. Birlikte hareket etmek, belediye hizmetlerinin kalitesini artırır. Bakın meselâ, Yozgat Belediyesi’nin de itfaiye birimi var, bizim de, Yerköy’ün de. Oysa bunlar bir “İtfaiye Birliği” hâline gelse ve bütün bu alanda ortak hizmet verilse, hizmet çok daha başarılı olur. Avrupa’da böyle yapılıyor. Bir hizmet birimi kuruluyor, 50 kilometre çapında bir alana bu birim ortak hizmet veriyor.”

Hepimiz Yozgatlıyız

Başkan Şimşek, “Yozgat’ın Sorgun’la birleşmesi fikrine ilçe halkları olumlu yaklaşır mı?” şeklindeki soruyu, “Bazı ufak tefek itirazlar olabilir ama sonuçta hepimiz Yozgatlıyız. Yozgat’ın menfaatine olacak her çalışmaya destek veririz” diye cevapladı.

Birleşme fikrini ortaya atan Osman Coşkun ne demişti?

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun’un, osmancoskun.com.tr adresindeki kendi resmî internet sitesinde de yer alan açıklamasına dair haber şöyle:

Yozgat’ın gelişmesi için Sorgun ve Yerköy ilçeleriyle birleşmesi gerektiğini ifade eden milletvekili Coşkun, “Bu nedenle yapılacak yatırımları her iki ilçeye doğru yapmalıyız. Yozgat’a yapılacak bir hastane Yozgat ile Sorgun arasına yapılmalı ki, hem Sorgun yararlansın hem de Yozgat yararlansın. Sorgun ve Yozgat arasına yapılacak büyük bir yatırım Yozgat ile Sorgun’un kısa sürede birleşmesini sağlayacaktır. Yozgat’ı büyütmeden devletten bir şey isteyemezsiniz. Yozgat’a bir havaalanı istiyoruz. Ulaştırma Bakanlığı uçağa kaç kişi bineceğini hesaplıyor. Bu nedenle büyük yatırımların gelebilmesi için önce Yozgat’ı büyütmeliyiz. Bunun da tek yolu Yozgat’ın Sorgun ve Yerköy ilçeleriyle birleştirilmesinden geçmektedir” şeklinde konuştu.

(Yozgat Muhabir)