31 Ekim 2009 Cumartesi

Köşe yazarları, katılımın düşük olmasına tepkili

Yozgat Şehit Aileleri Derneği tarafından, DTP’nin 19 Ekim’de teslim olan PKK’lıları karşılama töreni düzenlemesini ve hükümetin Demokratik Açılım teşebbüsünü protesto etmek amacıyla düzenlediği mitinge katılım, beklenenin çok altında kaldı.

Yozgat’ın mahallî gazetelerinin köşe yazarları, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici’nin de katıldığı demokratik açılımı protesto mitingini şöyle değerlendirdiler:

Yozgat Şehit Aileleri Derneği, Ücretsiz Seyahat Kartları’nın kapsamının genişletilmesini istiyor

Kısa adı YOŞAD olan Yozgat Şehit Aileleri Derneği, terörle mücadelede yaralanan veya sakatlananlara ve ailelerine verilen “Ücretsiz Seyahat Kartları”nın, teröristlerle çatışma dışındaki başka sebeplerle malûl olan askerlere ve yakınlarına da verilmesini istiyor.

YOŞAD Başkanı Zübeyir Altunok, Yozgat’ın, nüfusuna göre en fazla şehit veren il durumunda olduğunu hatırlatarak, “Ücretsiz Seyahat Kartları”nın kapsamının, 185 ailenin dışında kalanları da kapsayacak şekilde genişletilmesini istiyor. Altunok, bu taleplerini daha önce AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’a da ilettiklerini söylüyor.

30 Ekim 2009 Cuma

YOŞAD, DTP’yi ve açılımı protesto etti

Yozgat Şehit Aileleri Derneği, teslim olan PKK’lılar için karşılama ve kutlama törenleri düzenleyen Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile hükümetin “Demokratik Açılım” teşebbüsünü protesto etmek amacıyla miting düzenledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici’nin de yer aldığı protesto mitingine katılım, beklenenin çok altında kaldı.

Vali Çiçek, iddiaları yalanladı: Şehit ailelerinin gerçek dışı haberlere konu edilmesi üzüntü verici

Yozgat Valisi Amir Çiçek, “Yozgat Haber” gazetesinin önceki gün “şok iddia” başlığıyla manşetten yayınladığı haberde ileri sürülen iddiaları yalanladı. Gazeteye bir tekzip metni gönderen Vali Çiçek, şehit ailelerinin gerçek dışı haberlere konu edilmesinin üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Vali Çiçek’in yalanladığı, “hayal mahsulü ve gerçek dışı” olarak nitelendirdiği iddiaların, aynı tarihte hem yerel yayın yapan Yozgat Haber’de, hem de Türkiye geneline yayın yapan “Yeni Çağ” gazetesinde yer alması dikkat çekmişti.

Her iki gazete de, mevcut MHP yönetimine muhalif ve geleneksel “milliyetçilik”ten farklı özellikler ve amaçlar taşıyan “ulusalcı” çizgide yayın yapıyor. Her iki gazete de, Ergenekon Soruşturması’na tepki gösteriyor ve soruşturma kapsamında tutuklanan isimleri savunan yazılara yer veriyor.

Bahçeli’den provokasyon uyarısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir genelge yayımlayarak bütün parti teşkilatlarını provokasyonlara karşı uyanık olmaya çağırdı.

Bahçeli, “PKK teröristlerine yapılan karşılama törenlerine yönelik haklı tepkiler, ortamı tahriklere açık hâle getirmiştir” dedi.

29 Ekim 2009 Perşembe

Sabahattin Önkibar’ın Yozgat provokasyonu

Haber - Yorum / Sürur Öztürk

“Ulusalcı-Ergenekoncu” çizgide yayın yapan “Yeni Çağ” gazetesinin yazarlarından Sabahattin Önkibar, adını vermediği “Yozgatlı bir okuyucu”nun iddiasına dayanarak, köşe yazısında Yozgat Valisi Amir Çiçek’i hedef gösterdi. Vali Çiçek’in şehit ailelerinin basın açıklaması yapmalarına izin vermediği iddiasını köşesine taşıyan ve Çiçek’e yönelik hakaretamiz ifadeler kullanan Önkibar, “Haber gerçekten bana aktarıldığı gibi ise, bu Vali’nin bir dakika bile beklenmeden gönderilmesi gerekiyor” diye yazdı.

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, söz konusu yazıyla hiçbir ilgilerinin olmadığını belirterek, Yozgat Valisi Amir Çiçek’in kendilerine her zaman yardımcı olduğunun altını çizdi. Altunok, yarın (30 Ekim 2009 Cuma) düzenleyecekleri protesto mitingi ile ilgili olarak da Valilikten yana hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

Vahim iddia

Haber – Yorum / Sürur Öztürk

Star gazetesinin Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, 28 Ekim 2009 Çarşamba günü yayınlanan “Yandaş medya bunu da yaz” başlıklı yazısının “Vahim iddia” ara başlığı altında, son derece düşündürücü bir iddiayı gündeme taşıdı.

Şamil Tayyar, yazısında, “OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği”nin Başkanı Müslüm Öztürk’ün “Demokratik Açılım” konusunda kendisine yazdığı uzun mektupta dile getirdiği bir iddiaya yer verdi. Müslüm Öztürk’ün iddiası şöyle:

“Hiç kimsenin düşünemeyeceği konu ise, belli başlı büyük mitingleri organize eden ve maddî destek sağlayarak gazi ve şehit ailelerimizi protestolara sürükleyenlerin, TSK hastanelerine protez satan medikalciler olduğudur. Bu kişileri ispat etmeye de hazırız.”

28 Ekim 2009 Çarşamba

Yozgat Şehit Aileleri Derneği,
Cuma günü protesto yürüyüşü düzenleyecek

Yozgat Şehit Aileleri Derneği, teslim olan PKK’lıları karşılamak için DTP tarafından düzenlenen kutlama törenlerini ve “Demokratik Açılım” sürecini protesto etmek amacıyla, Cuma günü protesto yürüyüşü düzenleyecek.

Beşikten düşen bebek öldü

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde beşikten düşen 4.5 aylık bebek hayatını kaybetti.

Akdağmadeni ilçesine bağlı Yeniyapan köyünde 4.5 aylık Zehra Aygül isimli bebek, beşikten düşünce, anne babası tarafından Akdağmadeni Devlet Hastanesi’ne getirildi. Bebek, hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Bebeğin cesedi, ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Ankara Adlî Tıp Kurumu’na gönderildi.

Keklik avlamak isterken arkadaşlarını yaraladı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde avlanan Musa K., duyduğu hışırtı üzerine ateş edince, çalılıklara saklanıp av beklemekte olan avcı arkadaşlarını yaraladı. Yaralılar Sivas’a sevk edildi.

Taspınar köyünde Saim İ., Tuğrul S., Şükrü G. ve Musa K., birlikte ava çıktılar. Gruptan ayrılan Musa K, kayalık bölgeyi dolanıp, çalıların arasından sesler geldiğini görünce tüfeğini doğrultup, ateş etti. Çalılıklar arasında, av bekleyen Saim İ, Tuğrul S. ve Şükrü G., av tüfeğinden çıkan saçmalarla yaralandı.

Yaralılar, Akdağmadeni Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Boğazlıyan’da trafik kazası: 3 yaralı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Kaza ânı, MOBESE kameraları tarafından kaydedildi.

Kemal Ayık yönetimindeki, Boğazlıyan Belediyesine ait 66 DF 870 plakalı çöp kamyonu ile Faruk Özkan yönetimindeki pancar yüklü 66 EA 966 plakalı traktör, çevre yolu kavşağında çarpıştı. Kazada, traktörün sürüklediği çöp kamyonu ile pancar yüklü römorku devrildi. Çöp kamyonunun sürücüsü Kemal Ayık, kamyonda bulunan Karabey Demirel ve Hasan Dayı yaralandı.

Hayatî tehlikeleri bulunmayan yaralılar, Boğazlıyan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Kaza ânı, MOBESE kameraları tarafından kaydedildi.

Vatandaşların şikâyetleri üzerine, yaya alt geçitlerine de MOBESE kameraları yerleştirildi

Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, göreve başladığı günlerden bugüne kadar vatandaşlardan sürekli yaya alt geçitlerine dair şikâyetler aldığını belirterek, vatandaşların huzur ve güven içerisinde geçişlerini sağlamak için alt geçitlerine MOBESE kamerası yerleştirdiklerini bildirdi.

Yozgat Millî Eğitim Müdürlüğü, okullarda domuz gribi temizliği için 13 ton temizlik maddesi aldı

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Cuma günü bütün okullarda yapılacak temizlik çalışmaları için 13 ton temizlik malzemesi satın aldı.
Domuz gribi salgınından korunmak amacıyla uygulamaya konulan tedbirler kapsamında, 30 Ekim Cuma günü Türkiye genelinde bütün okullar tatil edildi. Pazartesi gününe kadar bütün okullarda temizlik çalışması yapılacak.

Türkmensarılar Köyü’nde tavuk vebası

Yozgat’ın merkez ilçesine bağlı Türkmensarılar Köyü’nde baş gösteren tavuk vebası sebebiyle 200-300 civarında tavuk telef oldu. Yozgat Valisi Amir Çiçek, “Konu Tarım İl Müdürlüğümüzün kontrolü altında, yakından takip ediliyor” dedi.

Bu akşam Türk Halk Müziği konserine davetlisiniz

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhuriyet’in kuruluşunun 86. yıldönümü münasebetiyle hazırlanan kutlama programları kapsamında, Yozgat’ta da halka açık konser düzenliyor.

Yozgat İl Kültür Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiye göre, Kültür Bakanlığı Sivas Türk Halk Müziği Korosu, bu akşam (28 Ekim Çarşamba) Yozgatlılara halk müziği konseri verecek. Konser, İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak. Konserin halka açık olduğu ve bütün vatandaşların davetli olduğu belirtiliyor.

27 Ekim 2009 Salı

Vali Bilici: 3 il için de çok iyi sonuçlar doğacak

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan TR72 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, bu gün Yozgat’ta yapıldı.

Kayseri Valisi ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Bilici, toplantıdan önce yaptığı konuşmada, “Biz, Kalkınma Ajansı’nın bu 3 il için çok iyi sonuçlar doğuracağını, gelecek günlerde çok güzel çalışmalar yapılacağını umud ediyoruz” dedi.

Yönetim Kurulu Üyeleri, toplantıdan sonra Yozgat Müzesi ile Hayri İnal Konağı’nı gezdiler.

Cumhuriyet Bayramı’nda halk konseri

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 29 Ekim’de kutlanacak Cumhuriyetin 86. yıldönümünde, aralarında Yozgat’ın da bulunduğu bazı şehirlerde halka açık konserler düzenleyecek.

İşte Yozgat’ta domuz gribine karşı alınan tedbirler

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık’ın dün Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında verdiği bilgiler, domuz gribi konusunda Yozgat’ta sıkı bir hazırlık yapıldığını ve ciddi tedbirler alındığını ortaya koydu.

26 Ekim 2009 Pazartesi

Sorgun-Eymir’de 2 hektar orman yandı

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde çıkan yangında yaklaşık 2 hektar ormanlık alandaki ağaçlar zarar gördü.

Eymir Beldesi Yaylalık Çadırözü Gemet mevkisindeki tarladaki anızların yakılmasıyla başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle yakınında bulunan ormanlık alana sıçradı.

İtfaiye ekiplerinin güçlükle söndürdüğü yangında yaklaşık 2 hektar ormanlık alandaki meşe ağaçlarının zarar gördüğü bildirildi.

Yozgat’ta henüz domuz gribi virüsüne rastlanmadı

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat’ta bu güne kadar domuz gribi virüsüne rastlanmadığını bildirdi. Sağlık ekiplerinin 24 saat görev başında olduklarını belirten Çiçek, basın mensuplarından halk arasında paniğe sebep olacak haberlere yer vermemelerini istedi. Çiçek, bu konuda yapılacak haberlerin, yetkililerden bilgi alınarak hazırlanması gerektiğini söyledi.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar da, herkesin hiç tereddüt etmeden domuz gribi aşısı yaptırması tavsiyesinde bulundu.

Kalkınma Ajansı yarın Yozgat’ta toplanacak

Kayseri, Sivas ve Yozgat’ı kapsayan “Düzey 2 TR72 Bölgesi Kalkınma Ajansı”nın Yönetim Kurulu toplantısı, yarın (27 Ekim 2009) Yozgat’ta yapılacak.

25 Ekim 2009 Pazar

Provokasyona gelmeyin!

Yorum - Sürur Öztürk

Ayrıntılara daha sonra girmek üzere, meseleyi kendimce en sade hâliyle özetleyip, bir uyarıda bulunacağım.

Türkiye, toplumdaki bütün çatışma noktalarını ortadan kaldırıp, enerjisini dışarıya doğru yönlendirmeye karar vermişti. Hükümet, siyaset ve ekonomi kanalıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri de askerî gücüyle sınır ötesi harekâtlara hazırlanıyordu. Türkiye’nin, ordusu ve hükümetiyle tam bir uyum içerisinde sergilediği bu kararlılık, devlet olarak en fazla İngiltere ve İsrail’i, illegal güçler olarak da uyuşturucu ve silah kaçakçılarını rahatsız etti.

Anız yangını: 9 dönüm ormanlık alan zarar gördü

Yozgat’ın Saraykent ilçesinde çıkan yangında 9 dönüm ormanlık alan zarar gördü.
Kurt Deresi mevkisinde yakılan anızlar, ormanlık alanda yangın çıkmasına sebep oldu. Yangını Saraykent itfaiye ekipleri ile vatandaşlar kontrol altına alıp söndürdü.

Yangına müdahale çalışmalarına Saraykent Belediye Başkanı İdris Ögel ve İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Can da katıldı. Yangında 9 dönüm orman alanı zarar gördü.

24 Ekim 2009 Cumartesi

Boydak: 2010’da Türkiye’nin önü açılacak

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Yozgat’ta Türkiye ekonomisinin durumu hakkında yaptığı değerlendirmede, 2010 yılının ilk 3 ayından sonra Türkiye’nin önünün açılacağına inandıklarını söyledi.

Merkezi Kayseri’de bulunan Boydak Holding’in şirketlerinden İstikbal firmasının Yozgat’taki “ev konsepti mağazası”, Belediye Başkanı Yusuf Başer’in de katıldığı törenle açıldı.

Topçu: Ülkeyi dört buçuk eşkıyaya teslim etmeyiz

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, terör örgütü PKK üyelerinin teslim olması sırasında DTP’nin organize ettiği gösterilere Yozgat’ta tepki gösterdi.

Topçu, “Milleti dört buçuk eşkıyaya teslim etmeyecek büyük Türk Milleti var, şehitler var ve tabii Alperenler var” dedi.

Teslim olan PKK mensupları için düzenlenen gösterilerden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Topçu, “Başbakan, bir türkü tutturdunuz, ‘barış olacak, şu olacak, bu olacak’… Peki, barışacağız diye 4 tane başı bitli, ayağı şalvarlıya Türk Milleti’ni teslim mi edeceksin? Orada dur, orada dur Başbakan” diye konuştu.

Konuşmasında, partisinin eski genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli bir helikopter kazası sonucu ölümünü de değerlendiren Topçu, “Buna ben birilerinin dediği gibi ‘kaza’ demem. Öbürlerinin dediği gibi ‘suikast’ demem. Buna ancak ve ancak, ‘şehadet süreci’ derim” diye konuştu. Topçu, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği kazanın üzerinden 7 ay geçtiğini belirterek, “Devletin itibarı, Keş Dağları’nda karlar altında kaldı” dedi.

Hüseyin Çelik, iş beğenmeyenlerin durumunu Yozgat’ın “Aynalı Körük” türküsüyle özetledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye genelindeki işsizlik meselesini değerlendirirken, iş beğenmeyenlerin durumunu, Yozgat’ın meşhur “Aynalı Körük” türküsüyle özetledi.

Çelik, Yozgat türküsünde “Aynalı körük olmazsa ben gelin gitmem” diyen gelin gibi, kendilerine bulunan işleri beğenmeyenlerin de ‘ille de Belediyede, Bakanlıkta’ iş istediklerini söyledi.

İstanbul’daki Yozgatlı öğrenci ve akademisyenler, yarın tanışma yemeğinde bir araya gelecekler

Yozgatlı Dernekler Federasyonu, İstanbul’daki üniversitelerde öğrenim gören Yozgatlı öğrencilerle İstanbul’daki Yozgatlı akademisyenleri bir araya getiriyor.

“Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği”nin internet sitesinde yer alan habere göre, tanışma-kaynaşma toplantısında davetlilere Yozgat mutfağının geleneksel yemeklerinden “arabaşı” ikram edilecek. Tanışma-kaynaşma toplantısı, 25 Ekim Pazar günü 15.00-18.30 saatleri arasında, Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi’nin İstanbul’un Esenler ilçesi İnönü Caddesi 22/ 22 numaralı binasında yapılacak.

Sorgun’da trafik kazası: 2 ölü

E-88 Karayolu’nun Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Osmaniye Köyü mevkiinde dün gece meydana gelen trafik kazasında, 2 kişi hayatını kaybetti.

19 KK 660 plakalı otomobilin sürücüsü İbrahim Kuşkaya, Sivas istikametinden Ankara istikametine giderken, E-88 Kara Yolu’nun Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Osmaniye Köyü mevkiinde aracının direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Otomobilin şarampole devrilmesi sonucu, otomobilin sürücüsü İbrahim Kuşkaya ile birlikte otomobilde bulunan İbrahim Sonay ve Selahattin Ulu, ağır yaralandı. Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İbrahim Sonay ile Selahattin Ulu, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Boğazlıyan’da trafik kazası: 2 yaralı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde bir otomobil ile motorsikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. İlk müdahaleleri Boğazlıyan Devlet Hastanesi’nde yapılan yaralılar, Kayseri Erciyes Üniveritesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Ali D.’nin kullandığı 66 DS 566 plakalı otomobil ile Ahmet Çakır E.’nin kullandığı 06 FRZ 15 plakalı motorsiklet, çarşı içi Ofis yolunda çarpıştı.

Kazada motorsiklet sürücüsü ile birlikte motosikletle bulunan Mustafa Furkan E., ağır yaralandı. İlk müdahaleleri Boğazlıyan Devlet Hastanesi’nde yapılan yaralılar, Kayseri Erciyes Üniveritesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

23 Ekim 2009 Cuma

Oryantiring Türkiye Şampiyonası, 25 üniversitenin katılımıyla Mayıs 2010’da Yozgat’ta yapılacak

Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Bozok Üniversitesi’nin evsahipliğinde 2010 yılında Yozgat’ta gerçekleştirilecek. Rektör Varinli, yarışmaların Saat Kulesi civarı ile Çamlık Millî Parkı’nda yapılacağına işaret ederek, organizasyonun Yozgat’ın kültürel ve tarihî yapısının tanıtılmasına katkı sağlayacağını söyledi.

22 Ekim 2009 Perşembe

Yozgat Şeker Fabrikası’na Pankobirlik de talip oldu

Kayseri Şeker Fabrikaları sahibi Vedat Özışık ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nden sonra, Yozgat Şeker Fabrikası’na Pankobirlik de talip oldu. Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Halil Dursun, hükümetten şeker fabrikaları özelleştirmesinde üretimde devamlılığı garanti alacak bir yöntem uygulamasını beklediklerini söyledi.

Zift kamyonu devrildi: 1 yaralı

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde, zift yüklü kamyon, yol yapım çalışmaları sırasında şarampole devrildi. Ağır yaralanan şoför, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç’ın gözetiminde ambulans helikopterle Ankara İbn-i Sina Hastanesi’ne sevk edildi.

Prof. Mahir Kaynak: DTP kapatılabilir

Strateji Uzmanı Prof. Mahir Kaynak, DTP’nin kapatılabileceğini, yerine kurulacak ve “CHP’nin yerine oynayacak” olan sol partinin ise etnik veya sınıf temeline dayalı bir siyaset yapmayacağını ileri sürdü. “PKK bitecektir” diyen Kaynak, kısa bir süre önce Meclis’te süresi uzatılan sınır ötesi harekât tezkeresinin de PKK’ya yönelik bir operasyon için değil, muhtemel bir Arap-Kürt çatışmasına yönelik olabileceğini söyledi. Bu arada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, teslim olan PKK’lıların karşılanması amacıyla DTP tarafından yapılan organizasyon hakkında soruşturma başlattı.

Basın, jeotermal meselesini 1 yıl sonra fark etti

Haber – Analiz / Sürur Öztürk

Yozgat Muhabir’in 1 yıl önce değişik tarihlerde yayınladığı 6 haberle gündeme taşıdığı “Sarıkaya’daki jeotermal meselesi”, İHA’nın bu ay içerisinde servise koyduğu 3 haberden sonra Yozgat Merkez Medyası’nda yeni yeni gündeme gelmeye başladı. Bu durum, “Yozgat Merkez Medyası 1 yıldır neredeydi?” sorusunu da gündeme getiriyor.

Boğazlıyan’da şüpheli ölüm

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Kadir Özdal isimli kişi, yalnız başına yaşadığı evinde önceki gün ölmüş olarak bulundu.
Vücudunda bıçak darbelerinin izlerine rastlandığı belirtilen Özdal’ın öldürülmüş olabileceği üzerinde duruluyor.

Özdal’ın ölüm sebebi, polisin soruşturması ve Ankara Adlî Tıp Kurumu’nun raporu ile ortaya çıkacak.

Hayırsever işadamı Akdağ, ‘Yılın Ahisi’ seçildi

Yozgat’ta özellikle eğitim alanında pekçok yatırıma imza atan hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ, “Ahilik Haftası” kutlama faaliyetleri çerçevesinde verilen ‘Yılın Ahisi’ ödülüne lâyık görüldü. Plaket töreninde konuşan Vali Amir Çiçek, “Kazandığını yine doğup büyüdüğü memleketinin kalkınması için harcayan Sayın Erdoğan Akdağ’ın bu ödülü fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum” dedi.

21 Ekim 2009 Çarşamba

Yozgat, eğitim ve ekonomide Balkanlara açılıyor

Yozgat, bir taraftan Bozok Üniversitesi ile, bir taraftan da Ticaret ve Sanayi Odası ile Balkanlara açılıyor.

Yozgat Bozok Üniversitesi, Kosova Priştina Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık da, Kosova ziyareti çerçevesinde Priştina’da Kosova Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Özışık, Yozgat ürünlerinin Kosova üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine pazarlanması imkânlarını araştırdıklarını söyledi.

Geçen Ağustos ayında Priştina Üniversitesi’nden 19 kişilik bir heyet Yozgat’a gelerek Bozok Üniversitesi ve Yozgat hakkında bilgi almıştı.

Büyük şair Yahya Kemal, Atatürk’ün tavsiyesi ile 1934’te 4. Dönem Yozgat Milletvekili olmuştu

Türk Dünyası’nın en büyük şair ve yazarlarından birisi olan Yahya Kemal Beyatlı, Atatürk’ün tavsiyesi ile 1934’te 4. Dönem Yozgat Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmişti. Yahya Kemal, bu münasebetle Atatürk’e bir teşekkür telgrafı çekmiş, Atatürk de, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hasan Rıza Soyak vasıtasıyla Yahya Kemal’e cevabî bir telgraf göndermişti.

1 Kasım 1958’de aramızdan ayrılan büyük şair Yahya Kemal’in hatırası, vefatının yıldönümünde Yozgatlılar tarafından hatırlanmayı bekliyor.

Bozok Üniversitesi “Aşıklar Şöleni” düzenliyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, “Aşıklar Şöleni” düzenliyor.

Bozok Üniversitesi Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre, “Aşıklar Şöleni”, bu gün saat 14.00’te Erdoğan Akdağ Kampusu Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

20 Ekim 2009 Salı

TOBB, Bozok Üniversitesi’ne 7.500 metrekarelik tesis yaptıracak. Protokol Ankara’da imzalandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Bozok Üniversitesi’ne 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip eğitim tesisi yaptıracak. Buna yönelik protokol, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Bozok Üniversitesi Rektörlüğü temsilcisinin katılımıyla imzalandı.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü içerisinde yer alacak ve 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak bina, 1 bodrum, 1 zemin ve 3 normal kattan oluşacak.

Saraykent’te 5 hektar ormanlık alan yandı

Yozgat’ın Saraykent ilçesi Saray Mahallesi Mağaratepe mevkisindeki ormanlık alanda çıkan ve sebebi henüz belirlenemeyen yangın, rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Yangın, Akdağmadeni Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Saraykent ve Ozan Belediyeleri İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının yaklaşık 5 hektar ormanlık alanda etkili olduğu, hasar tespit çalışmalarına soğutma çalışmalarının ardından başlanacağı bildirildi.

Yozgat Emniyeti’nin arama emri Ardahan’da müsvedde olarak kullanılınca karışıklık çıktı

Ardahan Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler, kaybolan bir köpeğin bulunması için çıkarılan arama emrini, kâğıt harcamamak için Yozgat Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen bir evrakın temiz olan arka yüzüne yazınca, karışıklık çıktı.

19 Ekim 2009 Pazartesi

Nikâh resimleriyle zamanda yolculuk

Yozgat-Sorgun Belediyesi, 1939-1987 yılları arasında nikâhları kıyılan çiftlerin belediye kayıtlarındaki vesikalık fotoğraflarını internet sitesinde yayınlıyor. Resimlerin altında, çiftlerin isimleri ve nikâh tarihleri de yer alıyor.

18 Ekim 2009 Pazar

Şeker patronu Özışık’a dev rakip:
İhaleye Suudî ortaklı konsorsiyum da girecek

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Suudi Arabistan’ın önde gelen iki şirketi ile konsorsiyum (şirketler birliği) oluşturarak Yozgat, Kırşehir, Çorum, Turhal, Kastamonu ve Çarşamba’da bulunan şeker fabrikalarına talip oldu.

Yapılan açıklamaya göre; ihale için oluşturulacak konsorsiyuma Tarım Kredi Kooperatifleri yüzde 40, Savola Grup yüzde 40, Nesma Holding yüzde 20 oranında ortak olacak.

Böylece, “Özelleştirme için hazır parayı blok halinde bekletiyoruz” diyerek, özelleştirilecek olan 6 fabrikayı da satın alacaklarını iddia eden Boğazlıyan ve Kayseri Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık’ın karşısına büyük bir rakip çıkmış oldu.

Yozgat Şeker Fabrikası’nın kime satılacağı, ihalede teklif verme süresinin sona ereceği 19 Kasım’dan sonra belli olacak. İhale şartları arasında “Kazanan taraf, şeker üreten çiftçilerin ürünlerini 5 yıl süreyle almayı garanti edecek” maddesi de yer alıyor.

Sarıkaya’da TMO üzerinden haksız kazanç iddiası

Yozgat’ta bir vatandaş, yozgatgazetesi.com’un, milletvekillerine okuyucular tarafından gönderilen mesajların yayınlandığı bölüme dikkat çeken bir ihbarda bulundu.

“Çiftçi Nazım” imzasıyla yazan okuyucu, bazı tüccarların Sarıkaya Toprak Mahsulleri Ofisi üzerinden milyarlarca Lira haksız kazanç elde ettiğini iddia ederek, Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’e “araştırın” çağrısında bulundu.

Önce Yozgat Vali Yardımcılığı’na, sonra da Balıkesir’in Marmara ilçesi kaymakamlığına atandı

Erzurum’un Oltu ilçesinde yaklaşık 4 yıldır görev yapan Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, önce Yozgat Vali Yardımcılığı’na atandı. Yaran, Yozgat’a gelmeye hazırlanırken, Balıkesir’in Marmara ilçesine kaymakam olarak atandı. Kaymakam Yaran, Oltu’da uzun bir konvoy eşliğinde uğurlandı.

16 Ekim 2009 Cuma

Prof. Gülümser: Köylünün tükettiği et kayıtlara geçmediği için dengeli beslenmediği zannediliyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ali Gülümser, köylerde yaşayan insanların tükettikleri et ve süt ürünleri kayıtlara geçmediği ve satış istatistiklerine yansımadığı için, Türkiye’de insanların Avrupalılar kadar dengeli beslenemedikleri şeklinde yanlış sonuçlara varıldığını söyledi.

Açılım kavgası değil ekmek kavgası

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde pancar taşıma ihalesini kazanan nakliyatçılarla, korsan olarak çalışan nakliyatçılar arasındaki anlaşmazlık, kendi mecrasından çıkarılarak, “açılım tartışması” olarak yansıtıldı.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde pancar taşıma ihalesini kazanan SS 1 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi nakliyatçıların korsan nakliyatçıları engelleme girişimi, bu girişimi etkisiz hâle getirmek isteyen nakliyatçılar tarafından bazı milletvekillerine ve gazetelere “Yozgatlıların Kürt kökenli tarım işçilerini tehdit ettiği ve dövmeye kalkıştığı” şeklinde yansıtıldı. Nakliyat tartışmasının Yozgat basınında da “Kürt Açılımı” ile ilişkilendirilerek sunulması ise, Sarıkayalı nakliyatçıların hak arama çabalarını daha da zora soktu.

Yozgat Muhabir’in görüştüğü SS 1 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Doğan, meselenin “Kürt Açılımı” ile hiçbir ilgisi olmadığını, kendilerinin haksız rekabete karşı verdikleri mücadelenin “açılım” tartışmalarıyla ilişkilendirilmek istendiğini söyledi. Doğan, Yozgat Muhabir’in yazılı açıklama talebi üzerine bir “Basın Açıklaması” yayınlayarak, tartışmanın perde arkasını anlattı.

2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Yozgat’ta 2 otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Ankara istikametinden Yozgat istikametine giden Serkan S.’nin kullandığı 40 AL 661 plakalı otomobil, Sarıhacılı Köyü’nü geçtikten sonra karşı istikametten gelen Musa Ö. yönetimindeki 06 BY 4185 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobillerin sürücüleri ve 40 AL 661 plakalı araçta bulunan Züleyha S. yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

(Kaynak: haberciniz.biz)

Rekabet Kurumu’nun Yozgat ve Sorgun kararları açıklandı: Soruşturma açılmasına gerek yok

Rekabet Kurumu, “Yozgat ve Sorgun’daki maya bayilerinin ekmek fırınlarını aralarında paylaştıkları ve maya fiyatlarını birlikte belirledikleri” şeklindeki şikâyetler hakkında yaptığı inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek bulunmadığına karar verdi.

Sorgun’da trafik kazası: 1 ölü 1 yaralı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Kayseri’den Yozgat istikametine giden Tevfik Aknur yönetimindeki 38 VE 507 plakalı otomobil, Sorgun’un Sarıhamzalı Köyü’nün yakınlarında devrildi. Kazada, sürücü Tevfik Aknur olay yerinde öldü, yaralanan Hasan Karabacak ise Sorgun Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Yozgat İzci Evi açıldı

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Köçekkömü Köyü’nde yaptırılan İzci Evi, Yozgat Valisi Amir Çiçek’in de katıldığı bir törenle açıldı. Açılıştan sonra Yozgat'ın mülkî amirleri, İzci Evi’nde kurulan yer sofrasında, izcilerle birlikte yemek yediler.