24 Ekim 2009 Cumartesi

Topçu: Ülkeyi dört buçuk eşkıyaya teslim etmeyiz

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, terör örgütü PKK üyelerinin teslim olması sırasında DTP’nin organize ettiği gösterilere Yozgat’ta tepki gösterdi.

Topçu, “Milleti dört buçuk eşkıyaya teslim etmeyecek büyük Türk Milleti var, şehitler var ve tabii Alperenler var” dedi.

Teslim olan PKK mensupları için düzenlenen gösterilerden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Topçu, “Başbakan, bir türkü tutturdunuz, ‘barış olacak, şu olacak, bu olacak’… Peki, barışacağız diye 4 tane başı bitli, ayağı şalvarlıya Türk Milleti’ni teslim mi edeceksin? Orada dur, orada dur Başbakan” diye konuştu.

Konuşmasında, partisinin eski genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli bir helikopter kazası sonucu ölümünü de değerlendiren Topçu, “Buna ben birilerinin dediği gibi ‘kaza’ demem. Öbürlerinin dediği gibi ‘suikast’ demem. Buna ancak ve ancak, ‘şehadet süreci’ derim” diye konuştu. Topçu, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği kazanın üzerinden 7 ay geçtiğini belirterek, “Devletin itibarı, Keş Dağları’nda karlar altında kaldı” dedi.

BBP Lideri Topçu, Yozgat Merkez İlçe Kongresi’ne katıldı

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin bu gün düzenlenen Merkez İlçe Kongresi’ne katıldı. Topçu, Önder Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede partililere hitaben yaptığı konuşmada, BBP eski genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli bir helikopter kazası sonucu ölümünü ve teslim olan PKK’lılar için DTP tarafından düzenlenen karşılama törenlerini değerlendirdi.

Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası için şu değerlendirmede bulundu:

Kim altında kalırsa bir tekme de hareket vurur

“Buna ben birilerinin dediği gibi ‘kaza’ demem. Öbürlerinin dediği gibi ‘suikast’ demem. Buna ancak ve ancak, ‘şehadet süreci’ derim. Neticede delile, bilgiye ulaşırsam, ulaştığım noktada kim bunun altında kalırsa, bir tekme de hareket vurur. Kaza ile ilgili bir komisyon kurduk, çalışmaları takip ediyoruz. Hazırladığımız raporları Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na, Meclis Başkanı’na, muhalefet partilerinin genel başkanlarına verdim ve adalete intikal ettirdik.”

Başbakana yanlış bilgi verenler hakkında hangi işlem yapıldı?

Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği gün Başbakan Erdoğan’ın Tokat mitinginde Yazıcıoğlu’nun hayatta olduğunu söylediğini hatırlatan Topçu, “Başbakanı yanlış bilgilendirenlerle ilgili ne yapıldı?” diye sordu. Topçu, “Bu ülkede yanıltılan bir Başbakanın bir hesabı yoksa, o zaman biz, kendi hesabımızı kendimiz görürüz” dedi.

Taraf’ın haberi

Konuşmasında, Taraf gazetesinin NTV’ye yönelik haberine de temas eden Topçu, “Şimdi bir gazete bir haber yazdı, bir televizyon feryad etti. Şimdi bir haber daha yaptı ‘özür dileriz’ diye. Ben hukuk tecelli ettikçe ne kimseyi peşinen suçlu, ne peşinen günahsız addetmem. Bunun temizlenmesi savcılarımıza ait” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’na tepki

Teslim olan PKK mensupları için DTP tarafından düzenlenen gösterilerden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Topçu, “Başbakan, bir türkü tutturdunuz, ‘barış olacak, şu olacak, bu olacak’… Peki, barışacağız diye 4 tane başı bitli, ayağı şalvarlıya Türk Milleti’ni teslim mi edeceksin? Orada dur, orada dur Başbakan” diye konuştu.