24 Ekim 2009 Cumartesi

Hüseyin Çelik, iş beğenmeyenlerin durumunu Yozgat’ın “Aynalı Körük” türküsüyle özetledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye genelindeki işsizlik meselesini değerlendirirken, iş beğenmeyenlerin durumunu, Yozgat’ın meşhur “Aynalı Körük” türküsüyle özetledi.

Çelik, Yozgat türküsünde “Aynalı körük olmazsa ben gelin gitmem” diyen gelin gibi, kendilerine bulunan işleri beğenmeyenlerin de ‘ille de Belediyede, Bakanlıkta’ iş istediklerini söyledi.

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, “Varlık içinde yokluk çeken kent Ağrı” başlıklı yazısında, Ağrı ili hakkındaki izlenimlerini anlattı. “Türkiye genelinin derdi işsizlik. Ağrı özelinin derdi ise ‘işsizlik oğlu işsizlik’. Nüfus genç, iş yok. Ağrı, yurdun ve dünyanın her yerine göç veriyor” diye yazan Donat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in işsizlik hakkındaki değerlendirmesini de kaydetti. Donat, Çelik’in yaptığı benzetmeyi şöyle anlattı:

Oğlanın adı Ömer

“Eski Milli Eğitim Bakanı, AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’le işsizliği konuşuyorduk. Dedi ki: İşsizlik önemli dert ama çok kişi de iş beğenmiyor... İlle devlet kapısında iş istiyor. Gönülsüz gelinin... İpe un seren gelinin türküsünü biliyor musunuz? ‘Aynalı körük olmazsa (faytonun en gösterişlisi) ben gelin gitmem, Dut kemane (dut ağacından yapılmış keman) olmazsa, aynalı körüğe de binmem.’ Bu bir Yozgat türküsüdür... ‘Oğlanın adı Ömer’ türküsü. Gelin, ille de “faytonun Mercedes’ini” istiyor ve bir de düğünde dut ağacından yapılmış keman çalınmasını. İş istemeye gelenler de o misal... İnşaatta iş buluyorsun, beğenmiyor.. .İlle de belediyede, bakanlıkta olacak.”