30 Ekim 2009 Cuma

Bahçeli’den provokasyon uyarısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir genelge yayımlayarak bütün parti teşkilatlarını provokasyonlara karşı uyanık olmaya çağırdı.

Bahçeli, “PKK teröristlerine yapılan karşılama törenlerine yönelik haklı tepkiler, ortamı tahriklere açık hâle getirmiştir” dedi.

“Milliyetçi Hareket mensuplarına yönelik tahrik arayışlarının başlatılacağına dair işaretler alınmıştır” diyen Bahçeli, bu süreçte dikkat edilmesi gereken hususları 10 maddede sıraladı. Tartışma ve çatışmadan kaçınılması istenen genelgede, “Demokrasi dışı odakların siyasete müdahaleye davet eden çağrılarına dikkat edilecek, partililerimiz ve aziz milletimizin bu konuda bilgilenmesi sağlanacaktır” denildi.

Bu dönemde MHP’nin üstlendiği ‘millî sorumluluğun’ öneminin daha da arttığını vurgulayan Devlet Bahçeli, küçük bir kıvılcımın büyük patlamalara sebep olacağı bir toplumsal hassasiyet ortamının doğduğuna işaret etti. MHP lideri, “PKK teröristlerine yapılan karşılama törenlerine yönelik haklı tepkiler, ortamı tahriklere açık hâle getirmiştir” dedi.

Geçmiş yıllarda ülkücülerin, ‘çıkartılmak istenen kavgaların tarafı olmadığını, karanlık sokaklardan uzak durarak ülkeyi küresel senaryolardan koruduğunu’ belirten Bahçeli, bu tavrın sürdürülmesi talimatını verdi.

Genelgede, “Milliyetçi Hareket, ocak, ülkü, hilâl gibi partimizin sembollerini çağrıştıran, istismar eden veya kullanan bizim dışımızdaki yabancı dernek, parti, kurum gibi oluşumlardan uzak durulacak, bu gruplarla bağımızın olmadığı kamuoyuna anlatılacaktır” denildi.

Partinin düzenlediği toplantı ve kararlaştırılmış kampanyalarının haricinde münferiden hareket ve tepki gösterilmeyeceği yönünde uyarı yapıldı. Ayrıca genel merkezin belirlediği işaret, slogan, marş, sembol ve kavramlar dışında materyal kullanılmaması ve tanıtım disiplinine riayet edilmesi istendi.

Bahçeli, MHP’nin tamamen meşru zeminde demokrasinin sunduğu imkânları sonuna kadar kullanarak, ülke meselelerini aşmak konusunda kararlı olduğunun altını çizdi.