30 Ekim 2009 Cuma

Vali Çiçek, iddiaları yalanladı: Şehit ailelerinin gerçek dışı haberlere konu edilmesi üzüntü verici

Yozgat Valisi Amir Çiçek, “Yozgat Haber” gazetesinin önceki gün “şok iddia” başlığıyla manşetten yayınladığı haberde ileri sürülen iddiaları yalanladı. Gazeteye bir tekzip metni gönderen Vali Çiçek, şehit ailelerinin gerçek dışı haberlere konu edilmesinin üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Vali Çiçek’in yalanladığı, “hayal mahsulü ve gerçek dışı” olarak nitelendirdiği iddiaların, aynı tarihte hem yerel yayın yapan Yozgat Haber’de, hem de Türkiye geneline yayın yapan “Yeni Çağ” gazetesinde yer alması dikkat çekmişti.

Her iki gazete de, mevcut MHP yönetimine muhalif ve geleneksel “milliyetçilik”ten farklı özellikler ve amaçlar taşıyan “ulusalcı” çizgide yayın yapıyor. Her iki gazete de, Ergenekon Soruşturması’na tepki gösteriyor ve soruşturma kapsamında tutuklanan isimleri savunan yazılara yer veriyor.

“Şok iddia” asılsız çıktı

“Yozgat Haber” gazetesi, 28 Ekim Çarşamba günü “şok iddia” başlığıyla manşetten yayınladığı haberde, Sarıkaya İlçesi Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yakup Ergen’in, mülkî amirlerden baskı gördükleri şeklindeki iddialarına yer vermişti.

Vali Çiçek, Yozgat Haber’e gönderdiği tekzip metninde, “Haberde konu edilen, yer verilen sözler tamamen hayal mahsülü olup, gerçek dışıdır” dedi. Çiçek, şu açıklamada bulundu:

İddialar gerçeği yansıtmıyor

“Gazetenizin 28.10.2009 tarih ve 2336 sayılı nüshasında ŞOK İDDİA! başlıklı haber yayınlanmış olup, haber içeriğinde ilimize bağlı Sarıkaya ilçesi Şehit Aileleri Dernek Başkanı Yakup Ergen tarafından sarfedildiği belirtilen sözler gerçeği yansıtmamaktadır.

Öyle bir toplantı olmadı

Haberde bahsedildiği gibi benim ve Sarıkaya Şehit Aileleri Dernek Başkanı Yakup Ergen’in de bulunduğu bir toplantı olmamıştır. Haberde konu edilen, yer verilen sözler tamamen hayal mahsülü olup, gerçek dışıdır.

Şehit ailelerinin gerçek dışı haberlere konu edilmesi üzüntü verici

Güzel ülkemizin şu an içerisinde bulunduğu hassas dönemde bu tür gerçek dışı haberlerin yer alması, özellikle kahraman şehitlerimizin bizlere emaneti olan, onların aziz hatıralarını yaşatan şehit ailelerinin konu edilmesi üzüntü verici bulunmuştur.”

Aynı gün bir yerel, bir ulusal haber

Yozgat Valisi Amir Çiçek aleyhine aynı tarihte bir yerel bir de ulusal gazetede haberler yayınlanması dikkat çekti.

Vali Çiçek’in yalanladığı, “hayal mahsulü ve gerçek dışı” olarak nitelendirdiği iddialar, aynı tarihte hem Yozgat’ın yerel gazetelerinden Yozgat Haber’de, hem de Türkiye geneline yayın yapan “Yeni Çağ” gazetesinde yer aldı.

Her iki gazete de, mevcut MHP yönetimine muhalif ve geleneksel “milliyetçilik”ten farklı özellikler ve amaçlar taşıyan “ulusalcı” çizgide yayın yapıyor. Her iki gazete de, Ergenekon Soruşturması’na tepki gösteriyor ve soruşturma kapsamında tutuklanan isimleri savunan yazılara yer veriyor.

Önkibar: Vali görevden alınsın

“Yeni Çağ” gazetesinin yazarlarından Sabahattin Önkibar, 28 Ekim tarihli yazısının “Şehitlere dur diyen Yozgat Valisi” ara başlığı altındaki kısmında, Vali Çiçek’e yönelik hakaretamiz ifadeler kullanmış, “Haber gerçekten bana aktarıldığı gibi ise, bu Vali’nin bir dakika bile beklenmeden gönderilmesi gerekiyor” diye yazmıştı.

Halkın sevdiği Valiye saygısızlık

Sabahattin Önkibar, yazısında Vali Çiçek’e, “şehit ailelerine Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’e yapılandan fazlasını yapmak” ve “AKP’ye yaranmak adına kutsalları çiğnemek” gibi ağır ithamlarda bulunmuştu.

Asılsız haberi bazı ulusalcı siteler de yayınladılar

Sabahattin Önkibar’ın yazısının “Şehitlere dur diyen Yozgat Valisi” ara başlığı altındaki kısmı, “ulusalcı” çizgide yayın yapan bazı internet siteleri tarafından da iktibas edilerek yayınlanmış, bu haber, E-Mail yoluyla da internette dolaşıma sokulmuştu.