30 Ekim 2009 Cuma

YOŞAD, DTP’yi ve açılımı protesto etti

Yozgat Şehit Aileleri Derneği, teslim olan PKK’lılar için karşılama ve kutlama törenleri düzenleyen Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile hükümetin “Demokratik Açılım” teşebbüsünü protesto etmek amacıyla miting düzenledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici’nin de yer aldığı protesto mitingine katılım, beklenenin çok altında kaldı.

Yozgat Şehit Aileleri Derneği (YOŞAD), 19 Ekim’de Habur Sınır Kapısı’na gelerek teslim olan PKK’lıları karşılamak ve dağdan inişlerini kutlamak amacıyla Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen gösterileri ve Hükümetin “Demokratik Açılım” projesini protesto etmek amacıyla miting düzenledi.

Bu gün Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan mitingde, bir konuşma yapan YOŞAD Başkanı Zübeyir Altunok, teslim olan PKK’lıların ‘davul zurna eşliğinde’ karşılanmalarına tepki gösterdi. Altunok, şöyle konuştu:

Bu açılımı ve böyle demokrasiyi kınıyoruz

“Şimdi de PKK’lılar Meclis’e gitmek istiyor. Meclis Başkanımız ise ‘Ülkemizde demokrasi var, her Türk vatandaşı Meclise gelebilir’ diyor. PKK’lılar Türk vatandaşı değil, onlar Türk askerine, Türk polise kurşun sıkan, Türk Bayrağı’nı yakan vatan hainleridir. Biz bu açılımı ve bu demokrasiyi kınıyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından protestocu grup, terör örgütü PKK’yı lânetleyen sloganlar atarak Lise Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk Bayrakları taşıyan grup, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Bayrağa uzanan eller kırılsın”, “Kahrolsun PKK”, “Apo’nun piçleri yıldıramaz bizleri”, “Vatan sana canım feda” şeklinde sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler.

Mitinge katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ise, muhabirlerin sorusu üzerine şu değerlendirmede bulundu:

Ekici: MHP dimdik ayaktadır ve görevine devam ediyor

“Bu açılım dediğimiz, hükümetin bir türlü adını koyamadığı hain süreç, sadece evlâdını şehit vermişlerin süreci değildir. Bu ülkede yaşayan, bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan, bayrağa, millet birliğine sevgisi olan herkesin sorumluluğu altında bulunan bir meseledir. Bu açılımın ne kadar yıkıcı etkileri olduğu daha ilk günden belli olmuştur, ilk uygulamasından belli olmuştur; ama şunu herkes bilmelidir ki, bu vatandan kimseye verecek bir tek çakıl taşı yoktur. Bu bayrağın yanına hiçbir paçavrayı bayrak olarak kabul etmeyeceğiz. MHP dimdik ayaktadır ve görevine devam ediyor.”

‘Derneklere baskı var’ diyen Ergen de mitingde

Protesto mitingine, mülkî amirlerin kendilerine baskı yaptığını iddia eden ve bu iddiası Vali Amir Çiçek tarafından yalanlanan Sarıkaya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yakup Ergen de katıldı.

“Oynanan oyunların iyi analiz edilmesi gerektiğini, olaylara siyasî rant, küçük çıkar gözüyle bakılmaması gerektiğini” ifade eden Ergen, “Biz bu ülke sınırı içinde yaşayan herkesi öz gardaş biliyoruz, öz gardaş olarak da yaşayacağız. Bunlardan rahatsız olanları halkımıza havale ediyoruz. Bizim hiçbir kimseyle hiçbir meselemiz yok. Bizim meselemiz bölücülerle” diye konuştu.

Mitinge katılanlardan bir grup, yürüyüş esnasında bir süre AK Parti İl Başkanlığı önünde slogan atarak hükümete tepki gösterdiler.

Terminal bölgesinden dönüp tekrar Cumhuriyet Meydanı’na gelen protestocular, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.