31 Ekim 2009 Cumartesi

Yozgat Şehit Aileleri Derneği, Ücretsiz Seyahat Kartları’nın kapsamının genişletilmesini istiyor

Kısa adı YOŞAD olan Yozgat Şehit Aileleri Derneği, terörle mücadelede yaralanan veya sakatlananlara ve ailelerine verilen “Ücretsiz Seyahat Kartları”nın, teröristlerle çatışma dışındaki başka sebeplerle malûl olan askerlere ve yakınlarına da verilmesini istiyor.

YOŞAD Başkanı Zübeyir Altunok, Yozgat’ın, nüfusuna göre en fazla şehit veren il durumunda olduğunu hatırlatarak, “Ücretsiz Seyahat Kartları”nın kapsamının, 185 ailenin dışında kalanları da kapsayacak şekilde genişletilmesini istiyor. Altunok, bu taleplerini daha önce AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’a da ilettiklerini söylüyor.

“Ücretsiz Seyahat Kartları”na sahip olanlar, Devlet Demiryolları’nın yurt içi hatlarında, denizyolları şehir hatlarında; belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere ya da belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs veya şirketlere ait şehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz olarak seyahat edebiliyorlar.

Şehit ailelerine arsa

YOŞAD Başkanı Zübeyir Altunok, sorumuz üzerine, geçen Ramazan ayında şehit ailelerine verilen iftar yemeğinde gündeme gelen “şehit ailelerine arsa” konusunda da bilgi verdi.

Mehmet Erdemir’in Belediye Başkanlığı döneminde, şehir merkezinde ikamet eden 33 şehit ailesine arsa verildiğini belirten Altunok, “Belediye’nin davalı olduğu bir arsaydı. Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Erdemir, ‘davayı kazanırsam, arsayı şehit ailelerine vereceğim’ demişti. Davayı belediye kazandı ve 33 şehit ailesine arsa verildi” dedi.

Altunok, konunun, şehir merkezi dışında ikamet eden bazı şehit ailelerinin de bu yönde bir talepte bulunmalarından dolayı geçen Ramazan ayında verilen iftar yemeğinde gündeme geldiğini söyledi.

(YM-Sürur Öztürk)