31 Ekim 2009 Cumartesi

Köşe yazarları, katılımın düşük olmasına tepkili

Yozgat Şehit Aileleri Derneği tarafından, DTP’nin 19 Ekim’de teslim olan PKK’lıları karşılama töreni düzenlemesini ve hükümetin Demokratik Açılım teşebbüsünü protesto etmek amacıyla düzenlediği mitinge katılım, beklenenin çok altında kaldı.

Yozgat’ın mahallî gazetelerinin köşe yazarları, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici’nin de katıldığı demokratik açılımı protesto mitingini şöyle değerlendirdiler:

Tarık Yılmaz – İleri gazetesi

“Yozgat Şehit Aileleri Derneği’nin Yozgat’ta düzenlediği tepki mitingi ve yürüyüşünde kendimi New York’ta yapılan Türk Günü’nde gibi hissettim. Maalesef dün Yozgat’ta görülmek istenilen görülmedi. Ellerinde Türk bayrağı, teröre lanet sloganları atan grup geçerken etraftaki insanların hali, başka yer ve zamanda yaşıyorlarmış görüntüsü veriyordu. 70 yaşında, göğsünde gazilik madalyası, bir elinde asa, diğer elinde Türk bayrağı dedeler teröre lanet okurken; kaldırımı arşınlayan genç, sevgilisiyle el ele aşk ediyor, hemen ötesindeki bayan grubu en ucuz alışveriş merkezinden yaptığı kârlı alışverişin kritiğini yapıyor... Bir eli cebinde, diğer eli sigarasındaki aile babası olaylara İngiliz, Fransız kalıyor... Evhanımı evinin camını silmeye devam ediyor, bir çok esnaf ise oralı dahi olmuyordu!”

Bekir Çaylak – Yeni Ufuk gazetesi

“Bu program aslında Yozgat’a yakışmadı. Programın düzenlendiği sırada merdiven başlarında oturan insanların meydana inmemelerine akıl sır erdirmiş değilim… Çünkü Yozgat’ın vermiş olduğu şehit sayısı şu anda 200’e dayandı. İyi ki Yozgat’ta Alperen Ocakları mensupları var… İyi ki Ülkü Ocakları mensupları var… Bunlar da olmasaymış, demek ki tümden ortada kalınacakmış…”

Orhan Kalabalık – Merhaba Yozgat gazetesi

“Organizasyonu sıfır olan bir miting düzenlendi. Şehitlerimizi ve gazilerimizin hakkı böyle mi savunulacak? Doğru dürüst bir konuşma planlanmamış, kaba düzen her kafadan ses çıkan bir mitingi izledik. Verilmek istenen mesaj verilememiştir.”