28 Ekim 2009 Çarşamba

Bu akşam Türk Halk Müziği konserine davetlisiniz

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhuriyet’in kuruluşunun 86. yıldönümü münasebetiyle hazırlanan kutlama programları kapsamında, Yozgat’ta da halka açık konser düzenliyor.

Yozgat İl Kültür Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiye göre, Kültür Bakanlığı Sivas Türk Halk Müziği Korosu, bu akşam (28 Ekim Çarşamba) Yozgatlılara halk müziği konseri verecek. Konser, İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak. Konserin halka açık olduğu ve bütün vatandaşların davetli olduğu belirtiliyor.

Bakan Günay: Halkımızı etkinlikleri izlemeye davet ediyorum

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’in 86. yıl dönümünü sade bir törenle değil, ulusça coşkuyla kutlamak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Bakanlığımıza bağlı sanat kurumları, yurdun çeşitli bölgelerinde halka açık konserler ve gösteriler düzenleyecek. Bu coşkuyu paylaşmak için tüm halkımızı etkinlikleri izlemeye davet ediyor, Ulu Önder Atatürk’ü, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyor, Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”